Samsung vypustil opravný software pro procesory Exynos

14

Pár dnů před Vánoci na světlo světa vyplula informace, že telefony Samsung, které využívají procesory Exynos 4210 a 4412, mají závažnou bezpečnostní chybu. Jihokorejský výrobce na to rychle reaguje a začíná uvolňovat opravnou aktualizaci.

Samsung Exynos

Na problém upozornil vývojář z XDA, který odhalil, že případná škodlivá aplikace může bez vědomí uživatele číst a zapisovat data. Kdyby někdo takovou aplikaci vytvořil, snadno by vám odcizil data či defacto zničil váš mobilní telefon. Vývojář z XDA, který si říká alephazin, neskrýval překvapení, že si toho sám Samsung včas nevšiml. Problém se týkal proceso Exynos 4210 a 4412, které najdeme například v modelech Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note nebo Galaxy Note II.

Bezpečnostní díra se týká především modelů Galaxy S II, S III, Note a Note II

Jihokorejský výrobce byl na tuto skutečnost náležitě upozorněn. Necelé tři týdny stačily Samsungu k připravení záplaty, která celý problém řeší. Aktualizace byla uvolněna prozatím ve Velké Británii. Aktualizace obsahuje Android 4.1.2 a jde o sestavení JZO54K. Opravný software je šířen prostřednictvím OTA (vzduchem), k aktualizaci tedy nepotřebujete počítač. Dostupnost aktualizace vám bude nabídnuta automaticky, případně můžete vše zkontrolovat ručně. Zavítejte do Nastavení, Info o telefonu a položky Aktualizace systému.

Dorazila k vám již tato opravná aktualizace? Pokud ano, dejte vědět ostatním čtenářům do diskuze pod článkem.

Za aktuální informace děkujeme čtenáři zolicek.p.

Zdroje: engadget.com, androidauthority.com

Diskuze ke článku
Havlíček
Pokud jsem pochopil tak ještě není možné aktualizovat software v ČR? :)
Jarda
Nevim jak to teda je ale dnes jsem stahoval aktualizaci 4.1.2 pro XEZ ale jak sem tohle přečetl tak tak jsem si všiml že mám to sestavení upně stejné jak tady píšete to JZO54K. Netušim jetli to bylo součastí ty aktualizace systému nebo ne.
Franta
SG S II,
žádnou aktualizaci mi to ještě nenabízí.
Verze sestavení IMM76D.
mob
Ráno jsem stahoval update který měl 12mb bylo to popsaný jako optimalizace systému po nainstalování jsem nezpozoroval žádný změny porad je to 4.1.1. SGS 3 mám z volnyho prodeje na Slovensku

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze