Samsung vykázal růst provozního zisku, poprvé po dvou letech

1

Také jihokorejský Samsung vydává svou finanční zprávu za uplynulé třetí čtvrtletí roku 2015 a rozhodně má důvody k radosti. Celkově vykazuje provozní zisk a v kladných číslech je také mobilní divize, kde se údajně daří hned několika letošním modelům.

Samsung logo

Z vydané zprávy vyplývá, že celá společnost Samsung vykázala za uplynulé tři měsíce provozní zisk ve výši 6,4 miliard dolarů, což je značný meziroční nárůst. Ve stejném období loni byl provozní zisk jen 3,6 miliard dolarů. Celkové příjmy společnosti pak dosáhly 45,6 miliard, což je při meziročním srovnání opět více, loni příjmy činily 41,7 miliard dolarů. Za zvýšením dle Samsungu stojí například divize displejů.

Daří se však také mobilní divize, která nás zajímá nejvíce. Její provozní zisk dosáhl 2,1 miliardy dolarů. Přitom loni činil jen 1,54 miliard dolarů. Za úspěchem údajně stojí nárůst prodeje chytrých telefonů. Jmenovitě pak jde o modely Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge a modely řad Galaxy A a Galaxy J. Při výhledu do budoucna Samsungu očekává zvýšení prodejů i vyšší zisky v následujícím čtvrtém čtvrtletí, a to především z důvodu Vánoc, které jsou tradičně nejsilnějším obdobím v roce.

Zdroje: global.samsungtomorrow.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
David
Zasloužený . To je pořád řečí že jdou do kopru :D s6 je nejlepší samsung jakého jsem kdy měl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze