Samsung údajně jedná o koupi BlackBerry (aktualizováno)

41

Před několika málo minutami zahraniční servery informovaly na základě zprávy agentury Reuters o tom, že Samsung vážně uvažuje o odkoupení kanadského BlackBerry, se kterým už údajně i jednal. O odkoupení BlackBerry jednou z velkých společností (Samsung nebo Google) se přitom spekulovalo už v roce 2013.

Aktualizováno 15. 1. 2015

K celé situaci se v poměrně rychlém čase oficiálně vyjádřili zástupci obou společností. Ti popřeli, že by došlo k jednání o odkoupení BlackBerry a zprávu agentury Reuters tím označili za smyšlenou.

Původní zpráva z 14. 1. 2015

Jak jsme již uvedli, agentura Reuters, od které zprávu převzala většina technologicky zaměřených webů, informovala o tom, že Samsung jedná s BlackBerry o odkoupení. Jihokorejský gigant by přitom měl BlackBerry zaplatit částku mezi 6 a 7,5 miliardami amerických dolarů. Samsung by tak kanadské společnosti měl nabídnout 13,35 až 15,49 dolarů za jednu akcii – to je pro zajímavost o 38 % více, než je současná tržní hodnota společnosti. Na to samozřejmě ihned reagoval trh – cena akcií BlackBerry totiž stoupla zhruba o 30 %.

Samsung + Blackberry

TIP: Recenze BlackBerry Passport – Kanada se vrací do hry

Zástupci obou společností se dle informací Reuters setkali na veletrhu CES 2015, kde o celé situaci diskutovali. BlackBerry by přitom pro Samsung znamenalo získání obrovského množství patentů a také značky, která je pro mnohé synonymem smartphonů.

Otázkou by pak bylo především to, jaké úmysly by měl Samsung se značkou BlackBerry. Co myslíte vy a věříte, že Samsung nakonec BlackBerry skutečně odkoupí?

Zdroje: theverge.com, reuters.com, phandroid.com, phonearena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Oldřich Mládek
Oldřich Mládek
Pokud se zpráva vyplní, tak BlackBerry, potažmo Samsung přišel o zákazníka a takových nás bude více. BlackBerry by totiž přišlo o svoji duši. To raději budu volat z budky nebo z okna, než ze Samsungu.
Peter
Po neviem kolkych rokoch opat Blackberry zicina nadobudat nejaky smer aj vdaka Johnovi Chen a Passportu, konecne pre Blackberry uz nepredpovedaju analitici katastroficke scenare, a oni sa rozhodnu predat to? To dufam nie
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
To je blbej vtip tohle!! Blackberry se zvedá a najednou ho chce Samsung koupit. Proč ho teda nekoupil už dřív? Jestli to bude opravdu tak. Tak to bude strašná škoda.
Aljoša
Já nějak nechápu proč zrovna v tuhle dobu? BB se začíná relativně dařit a podle mě nastoupilo na dobrou cestu, kdy Passport a Classic jsou toho příkladem. Opravdu by mě zajímal důvod proč zrovna nyní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze