Samsung údajně použije do levných telefonů řady Star Android

9

Na nadcházejícím MWC bychom se mimo jiné mohli dočkat jedné novinky od Samsungu v kategorii ultralowendů. Pamatujete si na řadu Star, ve které Samsung nabízí levné dotykové telefony s proprietárním systémem? Proslýchá se, že jihokorejský telefon hodlá do této řady levných telefon použít Android a rovnou ve verzi 4.1 Jelly Bean.

Na počátku února představil Samsung dvojici novinek Galaxy Young a Galaxy Fame, které obě míří výbavou do nižší třídy, ale přesto jim nechybí například Android 4.1 Jelly Bean nebo poměrně slušné displeje. Podle serveru Sam Mobile však chce Samsung nabídnout ještě levnější smartphone, který by se měl stát nástupcem dnešního Galaxy Y.

Tip! Samsung Galaxy Young a Galaxy Fame: dvě novinky z levného kraje

Telefon s kódovým označením GT-S5282 by se měl jmenovat Galaxy Star a stejně jako Young a Fame by měl běžet na Androidu 4.1 Jelly Bean. Podle uniklé specifikace by měl být Galaxy Star vybaven 3palcovým displejem s dnes již velice podprůměrným rozlišením 320 x 240 pixelů. Dále bychom v jeho výbavě měli nalézt dvoumegapixelový fotoaparát, interní paměť 4 GB, slot na microSD karty, microUSB konektor, Wi-Fi, A-GPS, Bluetooth 4.0 a baterii s kapacitou 1200 mAh.

Typ ani takt použitého procesoru, stejně jako velikost paměti RAM, dosud neznáme, ale s ohledem na cílovou skupinu zákazníků nemůžeme čekat zázraky. Rouškou tajemství zůstává obestřena i podoba chystaného telefonu, ale podle spekulace serveru unwiredview.com by se mohl podobat Samsungu Star 3, který byl představen před rokem jako hloupý telefon.

Podle spekulací by se nový Galaxy Star mohl podobat hloupému Star 3.

Na podrobnosti a cenu chystané novinky si budeme muset počkat až na MWC. Zatím však víme, že by se měla dostat na evropské trhy už v 15. týdnu, tedy v polovině dubna.

Zdroje: sammobile.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Petr
jako i do Star 2? to by bylo super!!! :D
pavlík
Jako sorry, ale to co jste napsal bylo opravdu idiotské. Nevím jak jste to myslel, ale nikde se o tom, že by se do stávajících Starů dostal Android...
pavlík
Jako sorry, ale to co jste napsal bylo opravdu idiotské. Nevím jak jste to myslel, ale nikde se o tom, že by se do stávajících Starů dostal Android nepíše...
kuba
Ve Star 2 nikdy android nebude :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze