Samsung testuje mobilní sítě páté generace: drží rychlostní rekord

6

Samsung se podílí na vývoji mobilních sítí nové generace a nově dosáhl rychlostního rekordu jak na stacionárním objektu, tak i v jedoucím vozidle. Sítě páté generace mají nabídnout více než desetinásobné zrychlení oproti stávajícím sítím 4. generace.

Samsung se nezajímá pouze o své telefony, televize, pračky a další spotřební zařízení, ale aktivně se podílí na vývoji technologií pro mobilní sítě páté generace. Korejský gigant si nově připsal hned dvojici nových rychlostních rekordů, vedle kterých zůstávají LTE rychlosti zahanbené. První rekord se týká rychlosti mobilního připojení na statickém přijímači a druhý ve vozidle pohybujícím se rychlostí 100 km/h.

TIP: Samsung rozdává k high-end zařízením příslušenství za 1 korunu

Samsung

V případě statického testu se Samsungu podařilo dosáhnout rychlosti 7 500 Mb/s, tedy 940 MB/s. V případě pohybujícího se vozidla pak Samsung dosáhl rychlosti 1 200 Mb/s, tedy 150 MB/s. Čísla jsou to opravdu neuvěřitelná a výrobci se to povedlo za použití 5G sítě na frekvenci 28 GHz, která má sice krátký komunikační dosah, ale Samsung použil technologii Hybrid Adaptive Array, která využívá kmitočtová pásma milimetrových vln, které dovolují dosažení větší vzdálenosti u vyšších frekvencí.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
50 Cent
Blázni...
Lukyn
Samsung = jedna z nejlepších značek na trhu, fandím :)
mrtvá žížala
ta frekvence je nesmyslna, bts bude kazdych 500m a v zastavbe to bude uplne odepsane. U nas sme radi kdyz ke zade padesate BTS je navedena optika, u 5G to bude nutno ke kazde BTS a jak tak na to koukam tak optimalne 4x10Gbit :o) kdepak tady budem vdecni za EDGE protoze LTE800 tak jak nyni je staveno bude perfektni cednik i po novem roce a budou to lepit minimalne 3 roky do pouzitelneho stavu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze