Samsung připravuje tablet s Intel Atom x5 a 4 GB RAM

16

V benchmark testu Geekbench se objevil prozatím tajný tablet společnosti Samsung s kódovým označením CHOPIN-LTE. Ten podle testu nabídne čtyřjádrový procesor Intel Atom x5-8500, který je postaven na 64bitové architektuře a navíc s taktem 2,24 GHz. Společnost mu mají dělat 4 GB paměti RAM.

Testovat prozatím nezveřejněné tablety/smartphony v různých volně dostupných benchmark testech není nejlepší nápad. Své by o tom mohl povídat Samsung. Momentálně nejnovějším přírůstkem k řadě „nepředstavených, ale odhalených“ zařízení se stává tablet s kódovým označením CHOPIN-LTE, jehož vnitřnosti vypadají opravdu zajímavě. Tak zprvu nabídne čtyřjádrový procesor Intel Atom x5-8500 (64bitová architektura), který je vyroben moderní 14nm technologií a nabídne takt 2,24 GHz. Výkonnému SoC navíc bude sekundovat také operační paměť s kapacitou 4 GB. Uvnitř samozřejmě běhá nejnovější verze operačního systému Android, respektive 5.1 Lollipop.

GeekBench

Samsung už minulý rok představil velmi výkonné tablety, ty se však téměř vždy držely vlastního procesoru s označením Exynos. Proč tedy Samsung chystá změnu není prozatím jasné, každopádně už teď můžeme říci, že se rozhodně je na co těšit.

Zdroje: tabtech.de, gsmarena.com, phonearena.com, browser.primatelabs.com

Diskuze ke článku
Pepik
Lollopop je docela zajímavá verze Androidu :)
jojo
No este nech do toho hodia windows a bude sa to dat na nieco aj pouzit...
wtf
X5 je slabééééé. X7 by sa už na niečo použiť dalo
wtf
Intel atom a oni to zabiju androidom -__-

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze