Samsung představuje dvojici powerbank, které vás (ne)šokují výkonem ani kapacitou

Samsung představuje dvojici powerbank, které vás (ne)šokují výkonem ani kapacitou
Fotografie: Samsung
  • Pouze jedna z nich podporuje bezdrátové nabíjení
  • Druhá má však větší kapacitu i výkonnější 45W drátové nabíjení

Ačkoliv kapacita baterií v moderních smartphonech utěšeně roste a některým výrobcům se díky moderním technologiím (například využití křemíku u baterií smartphonů Honor) daří vměstnat energeticky výrazně větší bateriové články do stejně velkých telefonů, pro mnohé z nás je samozřejmostí s sebou pro všechny případy nosit také powerbanku. Na trhu existuje celá řada powerbank lišících se velikostí/hmotností, nabíjecím výkonem či množstvím a typem konektorů. Příznivce Samsungu tak jistě potěší, že představil dvojici nových powerbank, které se mohou pochlubit slušnou kapacitou i solidním nabíjecím výkonem, stejně jako využitím recyklovaných materiálů v šasi.

Výkon až 45 W a kapacita až 20 000 mAh

Označení dvojice nových powerbank je poměrně fádní, jedná se o „Samsung PD Wireless Charging Battery Pack 10 000 mAh“ a „Samsung PD Charging Battery Pack 20 000 mAh“. Oba modely se chlubí podporou technologie Power Delivery 3.0 i PPS (Programmable Power Supply sloužící pro úpravu napětí a proudu v reálném čase), přičemž 10 000mAh model nabídne nanejvýš 25W nabíjecí výkon během drátového nabíjení a maximálně 10 W bezdrátově. Zmíněná powerbanka disponuje dvojicí USB-C i vizuálně odlišeným „ostrůvkem“ sloužícím právě pro bezdrátové nabíjení. Problém této powerbance nedělá nabíjet ani dvě zařízení drátově a jedno bezdrátově najednou, ačkoliv výrobce neudává, jakým způsobem se v tomto případě rozdělí výkon.

Samsung PD Charging Battery Pack 20 000 mAh
Samsung PD Charging Battery Pack 20 000 mAh

Druhá powerbanka podporuje pouze drátové nabíjení, zato má však kapacitu 20 000 mAh a rovněž zvládá 45W nabíjení. To je mimochodem ve světě smartphonů značky Samsung aktuální maximum, 45 W je však schopná dodávat pouze při nabíjení skrze jedno USB-C. Při nabíjení všemi třemi USB-C se nabíjecí výkon rozdělí ve výrobcem nespecifikovaném poměru. Kapacita i nabíjecí výkon je však již dostačující například i k nabíjení moderních notebooků, nejen smartphonů, tabletů či jiné elektroniky.

Samsung PD Wireless Charging Battery Pack 10 000 mAh
Samsung PD Wireless Charging Battery Pack 10 000 mAh

Jak uvádí sammobile.com,oba modely se prozatím prodávají pouze v Jižní Koreji v přepočtu za 1 200 Kč, respektive 1 500 Kč. Kdy (a jestli) se objeví i u nás, prozatím zůstává s otazníkem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze