Samsung představil Galaxy Core Advance se 4,7palcovým displejem

13

Jihokorejský Samsung dnes představil další přírůstek do početné rodinky telefonů řady Galaxy. Jmenovitě jde o model Galaxy Core Advance a jak už sám název napovídá, půjde o vylepšenou verzi současného modelu Galaxy Core. V hlavní roli je tentokrát větší displej.

Samsung nelení a chrlí na nás jeden model za druhým. Mnohdy abychom odlišnost ve vzhledu či funkcích hledali lupou. Dnes byl představen model Galaxy Core Advance. Hlavním rozdílem oproti současnému Galaxy Core je větší displej. Novinka se chlubí úhlopříčkou 4,7 palce. Bohužel rozlišení zaspalo a zůstává na hodnotě 800 x 480 pixelů. Nijak jemnou podívanou tudíž nečekejte. Samotné rozměry telefonů činí 133,3 x 70,5 x 9,7 milimetrů a hmotnost je 145 gramů. Zastavme se také u vzhledu. Ten je stále stejný, ale pod displejem se nachází trojice hardwarových tlačítek, což je v dnešní době již velmi nezvyklé.

Samsung Galaxy Core Advance

Operačním systémem je Android 4.2 Jelly Bean s nadstavbou TouchWiz. O její plynulost se stará dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz a také 1 GB RAM. Interní paměť nabízí 8 GB a je rozšiřitelná paměťovými kartami o dalších 64 GB. O přísun energie se postará baterie s kapacitou 2 000 mAh.

Fotoaparát dostal do vínku rozlišení 5 megapixelů a automatické ostření. Čelní kamerka se musí spokojit s VGA rozlišením. Ve výbavě figuruje Bluetooth 4.0, NFC či Wi-Fi. Mobilní data operátorů pofrčí přes HSDPA maximální rychlostí 14,4 Mbps. Samsung Galaxy Core by se měl v prodeji objevit začátkem roku 2014. Prozatím však neznáme cenu, ani dostupnost na jednotlivých trzích.

Technické parametry Samsung Galaxy Core Advance

Kompletní specifikace
Konstrukce133,3 × 70,5 × 9,7 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus
ChipsetCPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2014, ?

Zdroje: samsungmobilepress.com

Diskuze ke článku
Michal
At' už jde ten Samsung do haj*lu. Tak hnusný smartphone jsem dlouho neviděl, ale to jsou všechny smasungy. Nevím jakou to má cenu dělat co měsíc nový mobil a jen zvětšovat displeje ;)
Michael Vávra
Michael Vávra
Řekl bych, že zbytečný konkurent pro Nokii Lumia 625, což už je sám o sobě dost zbytečný telefon
Filip Hoang
Filip Hoang
V modelech Samsungu aby se čert vyznal. A to zde u nás v ČR nejsou ani všechny...
Andrej Michalek
Aká je vlastne zmena? Akákoľvek od predchádzajúceho modelu. Ak ste niekto niaku našli, dajte vedieť. Ja vidím bežný procesor, priemerné (možno podpriemerné, ale aj tak nikto nenájde rozdiel) rozlíšenie so zastaralou technológiou, podpriemerný fotoaparát a slabá batéria. Aspoň že design nevyzerá ako ostatných XYZ modelov. Nič nepriniesol....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze