Samsung potvrdil Android 4.1 pro Galaxy Note. Včetně prémium funkcí

5

Za zrodem přerostlých telefonů, zmenšených tabletů, nebo tabletofonů stojí loňský Samsung Galaxy Note. Jeho majitelé dostávají další vánoční dárek, neboť se mohou brzy těšit na novější Android 4.1 Jelly Bean.

Samsung Galaxy Note startoval s Androidem 2.3 Gingerbread. Později se dočkal verze 4.0 Ice Cream Sandwich a nyní pro něj Samsung oficiálně potvrdil i novější Android 4.1 Jelly Bean. Kromě samotného Androidu 4.1, který přinese například službu Google Now, se majitelé mohou těšit i na Premium suit. Co to má být? Jde o balíček bonusových aplikací, který už nyní dobře znají majitelé druhé generace, tedy modelu Galaxy Note II.

Samsung Galaxy Note

Těšit se tak můžete na velmi praktickou funkci Multi-Windows, která vám dovolí rozdělit displej na dvě části. Současně tak můžete vidět webovou stránku a například psát e-mail. Hodit se může také funkce Popup Note, která umožňuje zapsat si poznámku pomocí stylusu v průběhu hovoru. Se stylusem souvisí i funkce Easy Clip, pomocí které lze snadno udělat výřez z jakéhokoliv obrázku a dále s ním pracovat či jej rovnou sdílet.

Čtěte: Recenze Samsung Galaxy Note – Multimédia ve velkém stylu

Samsung prozatím neuvedl přesný termín vypuštění aktualizace, nicméně s ohledem na aktuální potvrzení můžeme říci, že se aktualizace začne šířit světem během prvního čtvrtletí 2013.

Technické parametry Samsung Galaxy Note

Kompletní specifikace
Konstrukce145,9 × 83 × 9,7 mm, 178 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,3" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetARM Cortex-A9, CPU: 2×1,4 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011,

Zdroje: samsung.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Velda
Proč myslíte, že za zrodem stál zrovna Samsung? Třeba za ním stojí Dell se svým Streakem 5, neboť on je těchto tabletofonů dřívější průkopník.
Martin
To je úplně jedno že Dell byl první ,ale nepovedlo se mu masově rozšířit takže při pohledu zpět bude vždy NOTE ten hlavní průkopník "tabletofonů"
Tohtori Latvala
Uz je tu druhy,co se sem snazi protlacit Dell...Samsung dokazal udelat normalne pouzitelny telefon s takhle velkym displejem.Navic ma 5.3 palce,takze nakonec stejne stoji u zrodu velkych telefonu.Pak je tu jeste Galaxy Tab 7.2,ktery ma 7 palcu a taky se da z neho volat,pokud je to malo.
George_nts
Funkce z Note II bych uvital, ale aktualizace se trochu bojim. ta posledni mi prinesla akorat potize. A krom toho resim nepresnost stylusu, takze vyrezy by byly stejnak nepekny.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze