Samsung na CES 2013 ukáže 5,5 palcový ohebný displej

8

Ohebné displeje patří v současné době mezi žhavá témata a Samsung nám již dlouhou dobu slibuje svůj vlastní krok vpřed na tomto poli. Ten by mohl přijít dříve, než jsme si mysleli, jelikož výrobce chystá představit svůj nový ohebný HD displej pro smartphony už na výstavě CES 2013.

Displej by měl disponovat úhlopříčkou 5,5 palců s rozlišením 1280 x 720 pixelů při hustotě 267 bodů na palec a podle zdrojů webu CNET si Samsung patentoval tuto technologii v Jižní Koreji už v roce 2006 a teprve nedávno získal patent i na území USA.

Není to poprvé, co nám Samsung ukáže ohebný displej. V minulém roce jsme se dočkali 4,5 palcového AMOLED displeje s rozlišením 800 x 480 pixelů, Samsung tedy postupně zvyšuje specifikace. I nový displej bude prozatím pouze prototypem, výroba ochranného krytu pro podobný displej by však neměla trvat nijak dlouho. Je tedy možné, že se Galaxy S IV či Galaxy Note 3 dočkají právě ohebného displeje?

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
michal
ohebný displej je sice fajn nápad, ale, upřímně, k čemu to bude?? budeme si ohýbat telefony jen tak pro radost?
Honza
Co je lepsi kdyz ti upadne display se sklenenejma vrstvama a krycim sklem nebo gumovej?
Tohtori Latvala
Tak když se k tomu Samsung postaví správným směrem a bude v tom pokračovat dál,tak si myslím,že to v mobilech a tabletech bude mít geniální využití.Mít 4 palcový telefon a po rozložení z toho 7 palcový tablet,to zní geniálně.Hlavně,at si to Samsung nezapomene dát patentovat!
blue.sun
Jo,libily by se mi treba takove naramkove hodinky s 3,5" displejem,GPS a moznosti je sundat a pouzivat jako dotekovy mobil. Moje mereni sportovnich vykonu by mohlo dostat jine grady...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze