Samsung možná chystá na MWC nové tablety Galaxy Tab 3

1

Série tabletů Galaxy Tab se navzdory ne vždy kvalitním specifikacím těší velké oblibě, především díky stylovému designu a dostačujícímu hardwaru za příznivou cenu. Druhá generace už je však nějaký ten pátek na trhu a právě teď je ideální čas na nové přírůstky do série. Podle kroužících spekulací se na výstavě MWC máme na co těšit.

Šušká se, že bychom se měli dočkat dvojice nových tabletů Galaxy Tab 3, které stejně jako předchůdci nabídnou sedmipalcové a desetipalcové displeje. O hardwaru je zatím ticho po pěšině, avšak oba tablety by měly nabídnout 5 Mpx fotoaparát a dorazit v prvním čtvrtletí letošního roku ve verzích Wi-Fi + 3G a Wi-Fi.

TIP: Přečtěte si více o tabletu Galaxy Note 2 v naší recenzi.

Tyto dva mainstreamové tablety s kódovým označením Santos by však měly být pouze předkrmem. Samsung podle všeho chystá také high-endový multimediální tablet s kódovým jménem Roma. Opět nejsou známy přesné specifikace, neměl by však chybět 5 Mpx fotoaparát a interní úložiště s 16 nebo 32 GB. Také Roma bude na trhu v prvním čtvrtletí.

Zleva Galaxy Tab 2 7.0, Galaxy Tab 2 10.1 a Galaxy Note 2

Zdaleka nejvíce informací uniklo o tajemném tabletu Galaxy Note 8.0, nebo také Kona. Jak již název napovídá, půjde o osmipalcovou verzi velkého kolegy s HD rozlišením a Super Clear LCD displejem, stejně jako čtyřjádrovým procesorem Exynos, 5 Mpx fotoaparátem a kamerkou pro videohovory. Podle spekulací by mělo jít o přímého konkurenta pro iPad mini.

Musíme mít samozřejmě na paměti, že jsou veškeré uniklé informace a detaily čirou spekulací a Samsung zatím nic oficiálně nepotvrdil. Je však prakticky jisté, že se na MWC 2013 objeví nějaké tablety z řady Galaxy Tab. Otázka je, které.

Zdroje: sammobile.com, androidcentral.com