Samsung i8910 HD - multimediální centrum v kapse
recenze

Samsung i8910 HD - multimediální centrum v kapse

2

Jedním z nejočekávanějších modelů tohoto roku je Samsung i8910 HD, který, jak už název napovídá, má nabídnout natáčení videa ve vysoké kvalitě, 8 MPx fotoaparát a bezkonkurenční displej. Vyplatí se na něj vsadit po úspěchu modelu Omnia? Nebo se jen poveze na slávě předchůdců? To zjistíte v naší recenzi.

Samsung vždy patřil mezi výrobce, který velmi dbá na vzhled svých přístrojů. Netřeba dodávat, že často strádala výbava a telefony této značky tak byly spíše pro styl, než pro praktické využití. Po určité době jsme ale byli příjemně překvapeni a po velmi zdárném vstupu komunikátoru Samsung Omnia začala veřejnost brát ohledy i na to, co přístroje od Samsungu nabízejí uvnitř. Nejnovější model tak přichází právě včas.

Samsung i8910 HD můžete zakoupit ve značkovém internetovém obchodě Samsung

Technické parametry

Rozměry 123 x 59 x 12,9 mm
Hmotnost 148 gramů
Konstrukce klasická
Barevné provedení černé
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 900 / 1900 / 2100 MHz
Displej aktivní, dotykový typu AMOLED, rozlišení 360 x 640 px, 16 milionů barev, úhlopříčka 3,7", akcelerometr, ochranný povrch
Paměť 8 / 16 GB vnitřní + paměťové karty microSDHC (až 36 GB)
Otevřený operační systém ano / Symbian S60 v 9.4 S60 5.generace + TouchWiz 3D
Organizační funkce Prohlížeč dokumentů Word, Excel, PowerPoint, PDF, převodník, Zip, Smart reader, Emailový klient, Synchronizace s PC pomocí softwaru, Communities, diktafon, Budík, kalkulačka, kalendář, letadlový mód, poznámky, stopky, časovač
Multimédia 64-hlasá polyfonie, hudební přehrávač (podpora formátů MP3, WMA, WAV, RA, AAC, M4A), video přehrávač (podpora formátů AVI, WMV, RV, MP4, 3GP), Digital Natural Sound Engine, Virtual 5.1 channel Dolby surround, Java 2.0 (pouze u aplikací) TV-ou,
Fotoaparát 8 Mpx (3264 x 2448 px), autofocus, LED dioda, digitální zoom, stabilizátor obrazu, detekce úsměvu, WDR, efekty obrazu a scenérie
nahrávání a přehrávání HD videa, max. 720p (1280 x 720 px, 30 snímků/s)
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS, GPS+, předinstalované aplikace PlaceMe, SpaceMe, EploreMe
Datové funkce USB 2.0, Bluetooth 2.0 (profil A2DP)
GPRS, EDGE (obojí třída 12), UMTS (až 384 kb/s), HSDPA (až 7,2 Mb/s), 3G, Wi-Fi (až 802.11 b/g)
Baterie a výdrž Li-Ion 1500 mAh
Doba hovoru: až 7 hodin, pohotovostní režim: až 450 hodin
Cena a dostupnost 11 190,- Kč s DPH
podzim 2009

Pro koho je Samsung i8910 HD?

  • pro ty, co chtějí to nejlepší v oblasti multimédií
  • pro fanoušky filmů
  • pro ty, jimž Symbian sedí
  • pro ty, co chtějí nejlepší mobilní fotoaparát

Design a kontrukce: úctihodná cihlička

Již od počátku mobilních telefonů se výrobci snaží vymýšlet modely menší, kompaktnější, tenčí a přitom bez ztráty důležitých funkcí. Nanotechnologie však zatím nepokročila dostatečně a stále platí pravidlo, že všechno kvalitní potřebuje své místo. Samsung i8910 HD (dále jen Samsung HD) se tohoto hesla zjevně drží a představuje značně baculaté tvary. Se svými rozměry 123x59x12,9 mm a váhou 148 gramů nepatří mezi ty největší, rozhodně jej ale v kapse pocítíte a nejedná se o pocit příjemný. Jak řekl jeden můj známý: „s tím akorát tak pádlovat.“

Jednou z příčin nadprůměrných rozměrů může být daň za obrovský displej či kvalitní hardware, kterým Samsung model obdařil. Ať je to jak chce, samotné dílenské zpracování je špičkové. Pocit celistvosti je lehce narušen zdířkami na pamětovou kartu, USB konektor a 3.5 mm jack na horní hraně, navíc je vše utěsněné nesnášeníhodnými plastovými krytkami tolik oblíbenými u Samsungu. Nejen, že člověka omrzí je neustále vyškrabávat nehtem, lehce se také ulomují a nechávají vnitřnosti nechráněné. Jako celek však telefon působí správně fešným dojmem i přes použití méně stylových materiálů. Tělo je vyrobeno z černého plastu a jen displej z přední strany lehce lemuje chromovaný okraj, do kterého jsou v dolní přední části zasazena tři tlačítka. Sluchátko pro přijetí hovoru, jeho ukončení a středová klávesa menu. Tlačítko pro ukončení hovoru má kromě svého základního poslání také jiné možnosti. Konkrétně podržením přejdete do menu výběru profilů, při procházkách v menu vás pak ihned vrátí na domácí obrazovku. Po stranách už se pak nalézají jen regulace hlasitosti a ze strany pravé tlačítko pro uspání. Celkový malý počet tlačítek potěší rozhodně více, než „plastové zátky“.

Další menší nepříjemností se může jevit zadní strana přístroje, konkrétně ničím nechráněná čočka velmi kvalitního fotoaparátu (o to více to bolí). Nejen, že po ní při používání často jezdíte prstem, stačí ale párkrát navštívit více zaprášené prostředí, případně nevěnovat čištění telefonu takovou pozornost, a rázem budete ze zdířky vyškrabávat hromádky prachu. Udělat jezdící kryt by určitě nebyl problém a vzhledem k velikosti přístroje by o žádné kompromisy nešlo.

Baterie a výdrž: bojovník se vším všudy

Baterie Samsungu HD o kapacitě 1500 mAh mě velmi příjemně překvapila. O to více, že se přístroj soustředí především na multimédia, která právem užírají nejvíce. Výrobce uvádí až 450 hodin pohotovostního režimu a 7 hodin hovoru, podobné informace jsou ale téměř vždy zkreslené. Testovaný kousek mi při maximální vytížení (a věřte, že nekonvertované filmy na AMOLED displeji žerou hodně) vydržel celý den bez zjevného zadýchání a požadoval dočerpání sil až v polovině dne dalšího, což bylo vzhledem ke způsobu využití úctihodné. Pokud budete telefon více šetřit, troufám si tvrdit, že se dostanete na hranici tří dnů v 3G síti bez větších potíží. Za výdrž tedy rozhodně tleskáme.

Zvuk: prostorový zvuk jako v kině

Už jste asi pochopili, že je tu Samsung HD především pro zábavu. Pro dokonalý požitek ze sledování filmů, poslouchání hudby či brouzdání po internetu. To navíc nezůstává pouze na papíře. Na povrchu telefonu, konkrétně na dolní a horní hraně, naleznete dva výstupky stereo repráčků, které poskytují velmi kvalitní prostorový zvuk. Výrobci navíc nelenili a obdařili model i funkcemi DNSe 2.0 (Digital Natural Sound Engine) a Virtual 5.1 Dolby surround. Basy jsou hluboké, výšky vyrovnané, výbuchy ve filmech živé a po připojení vlastních sluchátek dorazí větší potěšení z hudby.

V balení najdete i sluchátka s gumovými nástavci do uší pro tlumení okolního hluku. I když okolí neodstraní z dosahu tak, jak by se chtělo, zvuk produkují na špičkové úrovni a nezaostávají ani ve věrohodném podání basů.

Displej a uživatelské prostředí: boží displej, kostrbatý Symbian

Multimediální dotykové přístroje si na trhu už za nějaký čas vyhřáli své nezastupitelné místečko, nyní přichází s novou vlnou – videem ve vysokém rozlišení. Ona magická zkratka HD nadělala v marketingu u mnoha současných přístrojů pořádnou paseku (a v peněženkách zákazníku ještě větší). Pravda je ale taková, že měla doteď zkratka v názvu s realitou asi tolik společného, kolik má čabajka s racionální výživou. Proto netřeba dodávat, že se zraky všech přítomných otáčejí právě k Samsungu. Nabízí realitu, nebo jen výmysly?

Začneme pěkně popořadě. Na trhu v současné době nenajdete lepší kapacitní displej, než nabízí Samsung HD. Proč? Hned z několika důvodů. Díky technologii AMOLED telefon doslova hýří barvami a nabízí velmi věrohodné vykreslování. Co více, skvěle se drží i na přímém slunečním světle. S uhlopříčkou 3.7 palců se jedná o jeden z největších displejů na trhu, 16 milionů barev proto potěší o to více. Rozlišení 640 x 360 pixelů se může zdát malé, zvláště vezmeme-li v úvahu, že přístroj podporuje natáčení i přehrávání videa v HD kvalitě. Pravda je ale taková, že to bohatě stačí. Jakožto důkaz si můžete přehrát trailer na film Avatar v HD a ihned pochopíte, o čem mluvím. Nemohu vynechat ani srovnání displeje s nejbližším konkurentem – iPhonem. Samsung zaostává možná tak ve věrohodnosti podání barev (pokud bych musel opravdu šťourat), všechny ostatní parametry jsou bezkonkurenční.

Samsung využívá nejnovější generace operačního systému Symbian v9.4 Series 60 s intuitivní domácí obrazovkou TouchWiz 3D. Oba komponenty skvěle spolupracují, a pokud je něco, v čem mohu systém pochválit, je to jednoznačně jeho rychlost a přesnost. Díky rychlému a silnému procesoru ARM Cortex A8 taktovanému na 600 MHz telefon lehce zvládá pohyb v menu, 3D listování, filmy i hudbu ve všech režimech a nenarazíte během užití na jediný cuk. Samozřejmostí je funkce multi-taskingu, neboli možnosti nechat aplikace běžet na pozadí. Zde se však již projevuje určitá lenost systému, nechávat hodně aplikací najednou tedy nedoporučuji.

Prostředí TouchWiz 3D užívání telefonu velmi zjednodušuje a i přes jiný operační systém se od sourozenců se moc neliší. Máme tu 3 základní domácí obrazovky, mezi kterými lze přejetím prstu za doprovodu hezkého 3D krychlového efektu listovat. Základní prostřední je tu především pro vaši plnou přizpůsobitelnost, a tím nemyslím pouze změnu tapety a vzhledu menu. V levém vysouvacím sloupečku totiž vybíráte z nabídky gadgetů a přetahujete vám potřebné na plochu samotnou. Díky jednoduchému přepínání v horní části máte k dispozici ještě dvě zásobní plochy, pokud se vám na tu základní nevejde vše, co byste si přáli. Přejetím na levou plochu dorazíte do rychlé volby kontaktů, které si sem vyberete s velkou úvodní fotkou. Mezi kontakty listujete velmi podobně, jak je tomu např. u alba v TouchFLO 3D, poté stačí ťuknout a již voláte. Ryché konakty jsou rozhodně bonbónkem pro oko, prakticky však lehce zaostávají. Mnohem jednodušší by bylo rozhodit na stránku jednotlivé fotky pro větší přehled, než je hodit na hromadu s potřebou listovat a hledat vámi potřebný ksichtík. Přejetím z hlavní obrazovky napravo už se klasicky dostanete do hlavní nabídky neboli menu, do kterého je možné se dostat i několika dalšími způsoby (klávesou na chromované části, tlačítkem na hlavní obrazovce).


Několik vrstech domácí obrazovky

V době dokonalého internetového propojení a sociálních služeb trochu zamrzí absence jakýchkoliv gadgetů s informacemi v reálném čase, jak předvedl např. HTC Hero či Nokia N97. Na živé detaily z vašeho Facebooku či Twitteru, Push zprávy a mnohé podobné vychytávky ulehčující život tak můžete rovnou zapomenout. Vše si budete muset najít hezky z internetového prohlížeče, o kterém si povíme trochu později.

I přes rychlé a intuitivní ovládání má Symbian v dotykových modelech (nebo konkrétně v testovaném kousku) několik much, kvůli kterým jsem si často trhal vlasy na hlavě. Tak především, v počátečních fázích menu vám stačí k výběru pouze jeden stisk, později už při výběru musíte kliknout dvakrát. Proč? Nešlo udělat všechno na jeden stisk? Kvůli tomu dochází především na začátku k podobný minelám, jako když stisknete dvakrát, ale kvůli rychlé reakci systému a potřebě jen jednoho kliku váš druhý stisk vybere cosi v dalším menu, takže se dostanete tam, kam jsme vůbec nechtěli. Po čase lze podobné kotrmelce vychytat jednoduše tím, že si zapamatujete, kde je potřeba klik jeden, a kde dva. Rozhodně to ale šlo udělat i jednodušeji.

Dalším úderem do ledvin je nemožnost použít ke scrollování v menu a nabídkách přejíždění vašeho prstu kdekoli na obrazovce, jak jsme již zvyklí z téměř jakéhokoliv dotykového přístroje poslední doby. Zatímco konkurenční dotykové Nokie již toto kinetické scrollování se stejným systémem nabízejí, Samsung nikoliv. Pro pohyb tak musíte vždy hýbat pravým posouvátkem známým z oken osobních počítačů. Zde však nastává problém, protože je šoupátko velmi necitlivé, výběr požadovaného obrázku v galerii se tak stává noční můrou a pokud nechcete postupovat po jednom řádku, budete se muset sakra snažit, abyste ve dvou řadách strefili právě to, co hledáte.

Telefonování a seznam: v jednoduchosti je síla

Do svého Samsungu si můžete díky spojené paměti nahrát téměř neomezený počet kontaktů s jejich veškerými detaily, případně si osoby rozdělit do skupin s individuálním vyzváněním a označením. Přiřazení fotek vám příjde vhod především na obrazovce rychlé volby, kde svými oblíbenci listujete jako ve fotoalbu. Fešný gadget oblíbených kontaktů si můžete šoupnout i na hlavní obrazovku, kde se po kliknutí fotečky rozjedou do pavučinky a po výběru požadovaného kontaktu mu buď voláte, nebo píšete zprávu. Jednoduché a skvělé provedené. Ochuzeni nebudou ani fanoušci videohovorů, v levém horním rohu totiž naleznete kamerku, která vám spolu s podporou sítí 3G a kvalitním displejem nabídne pohodlné videohovory srovnatelné se Skypem.

Zprávy a virtuální klávesnice: velké prsty problémy mít nebudou

Další nespornou výhodou velkého displeje je bohatě roztažená QWERTY klávesnice, která je v přístroji stabilně roztažena pouze naležato. Při normálním držení s ní psát nelze. Kromě plnohodnotné klávesnice nabízí Samsung HD také zvláště numerickou a plošku pro rozpoznávání písma. Vše funguje na výbornou. Při landscape režimu je klávesnice natolik velká, že ani není třeba si na ni zvykat. Každý po chvíli může psát romány a na překlepy narazí opravdu zřídka. Malou nepříjemností je absence české diakritiky a predikce slov, budete se tak muset spoléhat na vlastní pravopis. Příjemnou perličkou je pak vibrace při každém doteku, která se objevuje ve všech oblastech systému. Vibraci, stejně jako zvuky dotyku, můžete v pohotovostním režimu lehce nastavit regulací hlasitosti ze strany.

S třídením a uspořádáním zpráv nebudete mít žádné problémy, Symbian zde pracuje stejně, jako ve většině obyčejných telefonů. Zprávy jsou tak přehledně dělené na odeslané, přijaté, neodeslané či koncepty. Přijaté zprávy se dělí dle kontaktu (škoda, že není přítomna funkce „threads“, neboli vláken zpráv od jedné osoby) a vše je přehledně přesně tam, kde to očekáváte.

Internetový prohlížeč a organizační funkce: průměr, který neurazí

Samsung HD přichází s plnou paletou datových funkcí a nelze říci, že by bral pracovní náplň o nic méně vážně, než tu zábavnou. GPRS a EDGE třídy 12, 3G, HSCSD a samozřejmě Wi-Fi. Přítomno je tedy vše. Internetový prohlížeč v přístroji je velmi podobný tomu, který používá í Nokia 5800, snad je jen o něco rychlejší. Surfování na obřím displeji je velmi pohodlé, všechny stránky včetně těch flashových se načítají rychle a přesně, s YouTube nebudete mít žádné problémy. Odezva při brouzdání je dostačující, trochu nepohodlný je ale systém zoomu. Při dvojtém stisknutí kdekoli na stránce se v rohu objeví minimapka, která vaši danou pozici na stránce znázorňuje (můžete se přepnout i na režim panelů, pokud se vám zobrazovaná stránka nevejde na displej celá). Klasickým šoupátkem se pak k označenému místu přibližujete. Nápad je to rozhodně zajímavý, k pohodlnosti má však daleko a ani zdaleka nedosahuje intuitivního zoomu v přístrojích podporujících funkci multi-touch (HTC Hero, iPhone). Ale budiž.


Internetový prohlížeč a nastavení

Nepostradatelným pomocníkem je i emailový klient, který se velmi jednoduše nastavuje a poskytuje veškeré pohodlí. Bohužel, jak už bylo zmíněno v kapitole uživatelského prostředí, Samsung HD nepodporuje aktualizace gadgetů v reálném čase, což mnohé funkce značně ztěžuje a člověk musí níce nastavovat samotné aplikace. Snad se tedy dočkáme v budoucím updatu.

Organizační funkce jsou v modelu bohaté. Kalendář ve velmi přehledném rozhraní ukazuje buď denní, týdenní nebo měsíční náhled, samozřejmostí jsou poznámky a upomínky s působivými možnostmi nastavení. Absenci pořádného online obchodu alespoň částečně vynahrazují předinstalované aplikace, mezi které patří kalkulačka, převodník, slovník či archivující program. Třešničkou na dortu je pak aplikace zvaná Smart Reader, což není nic jiného, než skenování vizitek. Vizitku zaměříte fotoaparátem, chvíli skenujete a prográmek vám automaticky vyplní kartu kontaktu nalezenými informacemi. Po lehkém zkoušení mohu říci, že vše funguje skvěle.

Fotoaparát a video: HD, které není jen reklamním trikem

Už teď můžete nalézt na trhu přístroje s vyšším rozlišením fotoaparátu, než které předvádí Samsung HD. Megapixely však nejsou to jediné, co dělá kvalitu. Optika je jednou z nejdůležitějších součástí a Samsung rozhodně ví, co dělá. Zobrazení je věrné, barevná hloubka, stínování i kontrast na výborné úrovni. Šum není vidět ani ve tmavším prostředí. Celkově lze fotoaparát v testovaném přístroji označit za jeden z nejlepších, které máte možnost u mobilů najít. Rozlišení 8 MPx (3264 x 2448 pixelů), LED dioda, automatické zaostřování, stabilizace obrazu, vyhledávání úsměvu, funkce WDR (Wide dynamic range), ruční nastavení režimu snímání, scénérie i zaostření a celá řada dalších funkcí a efektů včetně podrobného nastavení, která amatérovi může pěkně zamotat hlavu. Když se v tom po chvíli vyznáte, zjistíte, že máte v ruce velmi povedený kousek.

Zkušebení fotografie se Samsungem HD

Ne nadarmo se Samsung HD chlubí svým přídavkem. Do jeho repertoáru totiž patří i natáčení videa v HD kvalitě s maximálním nativním rozlišením 720p (1280 x 720 pixelů). Na podobný skvost se může zdát rozlišení samotného displeje žalostně malé. Pravda je ale taková, že rozdíl díky velmi kvalitnímu rozbrazení nemáte šanci postřehnout, a pokud zrovna nejste profesionální kameraman se syndromem hnidopišství, budete spokojeni. Nahrávání i přehrávání videa je velmi plynulé, jen občas klesne počet snímků za vteřinu pod hranici 24. Základním nedostatkem fotoaparátu je tak paradoxně absence krytky objektivu, který je kvůli tomu vystaven prachu i škrábancům. Alespoň je co vylepšovat pro příště.

MP3 přehrávač, filmy a hry: vybere si každý

Jen blázen by využíval Samsung HD ke striktně pracovním účelům. Už jeho hlavní devíza – obrovský displej a integrovaný grafický čip napovídají, že tu jde především o zábavu. Hudební přihrávač ničím zvláštním z řady nevybočuje a s podporou formáčů MP3, WMA, WAV, RA, AAC a M4A nabízí dostatečnou možnost spustit téměř všechno. Milým přídavkem je jeden z gadgetů, díky kterému můžete ovládat přehrávač přímo z plochy. Pro listování v albech můžete otočit přístroj i neležato, čímž se přehrávač přepne do režimu náramně připomínajícím CoverFlow z iPhonu. Zkratku naleznete i pro rádio, které je přítomno též.

Videopřehrávač si už zaslouží zvláštní zmínku, především proto, že se jedná o opěrný bod zábavy. Přístroj podporuje všechny klasické druhy formátů včetně AVI, WMV, RV, MP4 a 3GP, díky integrovaným kodekům DiVX a XviD však do telefonu můžete naházet cokoli bez nutnosti komplikované konvertace video souborů do potřebného formátu, což se mi jevilo jako dar z nebes. Integrovaná paměť o velikosti 8 GB (v prodeji je i verze s 16 GB) a slot pro paměťové karty microSD pak zaručí, že se o volné místo bát nemusíte. Přehrávání filmů na displeji Samsungu HD je brilantní, čisté a zcela plynulé. Nejvíce doceníte kvalitu v předinstalovaných demo videích, případně při vlastních filmech ve vysokém rozlišení, kdy se občas zdá, že je obraz lepší, než na monitoru počítače. Při potřebě můžete využít TV-out a využít telefon jako přenosný disk se zásobou filmů, které si v pohodlí pustíte na televizi. Kabel však není součástí dodávky.

Ani hračičkové nepříjdou zkrátka a je věru proč se radovat. Samsung HD obsahuje akcelerometr i grafický čip, díky kterému si můžete vychutnat propracované trojrozměrné hry bez větších potíží. V základu je nainstalována hra Asphalt 4 HD, který jasně prezentuje kvality hardwaru i displeje samotného. Bohužel s hledáním a instalací dalších aplikací třetí strany už je to mnohem těžší. Samsung totiž narozdíl od svých kolegů zatím nespustil vlastní online obchod, takže se k programům dostanete jedině přes internet, případně kopírováním souborů z počítače, k čemuž poslouží skvěle adoptovaný program Symbian PC Suite. Alespoň že v základní výbavě naleznete jak prohlížeč dokumentů Word, Excel, PowerPoint a PDF (nikoli editor), tak multimediální přehrávač Real Player, nejnovější Operu pro prohlížení internetových stránek a další maličkosti včetně kompasu, převodníku měn atd. Podobné omezení zamrzí, zvláště když přístroj neobsahuje ani základní GPS program, i když má zabudovaný GPS modul. Aplikace s názvy Place Me a GPS+ nepostačí ani náhodou a co je ještě horší, bez internetového prohlížení si neškrtnete. Vše ostatní si tak budete muset poctivě stahovat sami. Proslýchá se, že Samsung chystá vlastní AppStore, takže doufejme, že brzy svou chybu napraví.

Závěr a zhodnocení: multimediální král

Samsung i8910 HD rozhodně má své mouchy. K tomu, k čemu byl ale primárně stvořen nelze mít žádné výhrady. Nabízí obrovský dotykový displej s technologií AMOLED, na kterém si vychutnáte každý film, velmi kvalitní 8 MPx fotoaparát s autofocusem, nahrávání videa v HD kvalitě, přizpůsobitelné uživatelské rozhraní a v neposlední řadě také velmi rychlý Symbian, který zdaleka neřekl své poslední slovo.

Někomu se mohou zdát přílišné rozměry či váha přístroje. Internetový prohlížeč by mohl mít lepší ovládání, fotoaparátu chybí krytka a na zdejší Symbian je potřeba si chvíli zvykat. Samsung i8910 HD je však telefon, který má velký potenciál do budoucna, a pokud výrobce opraví nepříjemnosti v systému a rozšíří jeho možnosti online obchodem, konkurence se bude moci začít obávat podruhé.

samsung-i8910-hd
Klady
  • nádherný AMOLED displej
  • 8 MPx fotoaparát s autofocusem
  • natáčení a přehrávání HD videa
  • multimediální výbava
Zápory
  • lehce kostrbavý Symbian
  • chybí krytka fotoaparátu
  • gadgety nepodporují live aktualizace
  • chybí online obchod pro aplikace
Diskuze ke článku
Tom
ty fotky jsou příčerný!! sice je tam špatné počasí ale stejnak!! vlastním SE c905 a pořizuje tedy lepší fotografie!! a to říkáte že je Samsung i8910 HD nejlepší fotomobil!! udělejte porovnávací tesu a uvidíme-hlavně v noci by se nechytal na xenonový blesk od SE .
typkka.cz
luXuss prostě..doporučuju

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze