Samsung hlásí za třetí čtvrtletí zisk přes pět miliard

6

Samsungu se podařilo zvrátit nepříznivý vývoj a začal opět vydělávat. K rekordnímu roku 2013, kdy za čtvrtletí získal i osm miliard dolarů, sice ještě hodně schází, ale oproti minulým rokům je to značný posun nahoru. Třetina příjmů pochází z mobilní divize.

Samsungu tak pomohla restrukturalizace společnosti stejně tak jako produktových řad. Za úspěchem tohoto čtvrtletí tak podle analytiků stály prodeje modelů Note 5 a Galaxy S6 edge . Nesmí se ale zapomenout ani na příslušenství a také výrobu komponent, jako jsou displeje a paměti.

Q4 2015 Q3 2015 Q4 2014 Q4 2013
Příjmy (mld. USD) 45 43 44 50
Zisk (mld. USD) 5,1 6,14 4,4 8,3
Samsung logo

Třetina příjmů tak pochází z příjmů mobilní divize. To je na jednu stranu dobře, protože se Samsung zbavil své závislosti na nejistém trhu s telefony – ještě před dvěma roky činil tento podíl 70 %. Na druhou stranu to také znamená, že Samsung vyklízí pozice silnému tlaku čínských výrobců a hledá si zdroje příjmů v jiných oblastech.

Zdroje: news.samsung.com, bloomberg.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Samsungu se podařilo zvrátit nepříznivý vývoj a začal opět vydělávat??? A on jako předtím vydělával? :-D Taková blbost hned v první větě :-D
Tomáš
Taky jsem to neformuloval nejlíp, samsung samozřejmě vydělával každý rok. A jinak čísla pěkná.
Martin
Je hezké že má zisk ale je to horší než před 2. lety a zisk je horší než v Q3.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze