Samsung Galaxy Tab: máme nové informace

3

Očekávaný "zabiják iPadu" tablet Samsung Galaxy Tab by měl být představen na začátku měsíce září na veletrhu IFA v Berlíně. V souvislosti s tím na internet unikly nové informace o tomto produktu které vám dnes přinášíme v tomto krátkém článku.

Nový jihokorejský tablet by měl mít chipset Hummingbird, tedy stejný jako u oblíbeného smartphonu Samsung Galaxy S. Zahrnuje také grafický čip SGX540 PowerVR. Displej by měl být kapacitní, s úhlopříčkou 7 palců a měl by disponovat WSVGA (600 x 1024 px) rozlišením. Zobrazovací vrstva by měla být typu AMOLED, ale tento údaj je zatím nejistý. V tabletu by měla být také SIM karta a to nejen kvůli 3G internetu. Spekuluje se, že by tablet měl podporovat také hlasové hovory v sítích GSM.


Nový konkurent jablečného iPadu by měl být představen na začátku září

Další výbava zahrnuje GPS navigaci, Wi-Fi 802.11 b/g/n nebo 3,2 megapixelový fotoaparát s podporou natáčení videa o zatím neznámém rozlišení. Chybět nebude podpora přehrávání oblíbeného videokodeku DivX. Do prodeje přístroj pravděpodobně zamíří s operačním systémem Android 2.2. Cenu odhadujeme vzhledem na cenovku iPadu zhruba na 20 tisíc korun. Dle serveru mobilmania.cz by se za tuto cenu měl tablet začít prodávat i u nás. Zda Samsung opravdu nasadí tuto cenovou politiku, ukáže až oficiální představení.

zdroj: phonearena.com, samsunghub.com

Diskuze ke článku
Láska
Nechtěl jste raději uvést zdroj Mobilmania, odkud jste nám ukradl info, které máme exkluzivně od Samsungu pouze my?
Martin Pultzner
Dobrý den. Opravdu se původně jednalo o náš odhad, který se i na světových fórech objevuje a článek, na který se zřejmě odvoláváte, jsme na mobilmania.cz vůbec nezachytili. Nicméně děkujeme za potvrzení odhadu a jako zdroj jsme do textu váš server ochotně doplnili :)
lld
Ved tieto informacie koluju po vsetkych servroch a fórach.Myslím co sa týka info o soft a hardw.A ze si Mobilmania narokuje informaciu o cene 20 tis. tak to je mi čudné.Info o cene je tiez uz vo svete zopar dni.Sice v eure a dolaroch, ale priemerne int. človek si to prerata a vyjde mu tiež cca 20 tis.A narokovat si informaciu Mobilmánie o tom ci bude v Cechach, tak to tiež nechápem.Su to este len dohady.Mobilmanii asi vadi konkurencia v podobe Mobilenetu a dalsích podobných webov...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze