Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus: malý tablet plný inovací

11

Jako by v současné době pěkných tabletů od Samsungu nebylo dost, výrobce nám oznamuje další. Inovace staršího modelu s názvem Galaxy Tab 7.0 Plus přináší silnější dvoujádrový procesor, útlější rozměry a operační systém Android 3.2 Honeycomb.

Samsung dnes představil inovaci svého původního tabletu Galaxy Tab se sedmipalcovým displejem. Mnohé specifikace jsou si podobné, nově odhalený kousek jde ale s dobou, což dokazuje nejen tenčí a lehčí tělo, ale také výkonnější hardware. Také se ptáte, jak se liší tato novinka od nedávno představeného modelu Galaxy Tab 7.7? Kromě menšího displeje nenabídne tak špičkové specifikace a má spíše blíže k telefonu.

Rozdíl je v detailech

Stejně jako předchůdce nabízí Tab 7.0 Plus sedmipalcový dotykový displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů, jen s tím rozdílem, že místo IPS LCD používá technologii PLS, což by mělo pomoci v kontrastu a pozorovacích úhlech. Celkově je tablet o něco menší, tenčí a lehčí (hmotnost 345 gramů), než starší sourozenec.

Kde už je ale cítit značný rozdíl je procesor, který se polepšil na dvě jádra o taktu 1.2 GHz a dvojnásobné zvýšení paměti na 1 GB. Pořádný výkon bude cítit díky nejnovějšímu operačnímu systému Android 3.2 Honeycomb s vlastním uživatelským prostředím TouchWiz od Samsungu. Díky tomu tak máte kromě pohodlného multitaskingu pod prstem všechny důležité funkce a jednotlivé Huby, od sociálních sítí a práce až po hudbu a multimediální složku s podporou videokodeků DivX a přehrávání Full-HD videa. Když už mluvíme o multimédiích, nesmíme zapomenout na fotoaparát, který má průměrné rozlišení 3 MPx a LED diodu na přisvětlení. Na druhou stranu dokáže natáčet video ve vysokém rozlišení (720p). Druhá kamerka na videohovory pak má rozlišení 2 MPx.

TIP! Přečtěte si také recenzi na předchůdce - Samsung Galaxy Tab.

Připojen vždy a všude

K pohodlnému surfování patří samozřejmě podpora Adobe Flash a superrychlé připojení HSPA+, které je až třikrát rychlejší, než klasické HSPA. A pokud by vám i to bylo málo, funkce Wi-Fi Channel Bonding vám spojí dva nejsilnější signály v dosahu pro pořádné navýšení rychlosti.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus se připravuje na trh ke konci října. Cena však oficiálně ještě nebyla sdělena.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce193,7 × 122,4 × 9,9 mm, 345 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4210, CPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2012, ?

Zdroje: samsungmobilepress.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
ale hlavne,že na starý sa z vysoka vys.ali ... podpora Samsungu je NAJHORŠIA zo všetkých výrobcov ...ľudia vysolili 650€ a ostali na pôvodnom Androide 2.2 ...ešteani 2.3.4 niesú schopný nahodiť...ak chceš tabletový android tak si kúp nový za ďalších 650€...HAMBA
Sonyericsson vydáva pre celé portfólio modelov roku 2011 a Samsung nieje schpný zabezpečiť aspoň pre tie najlepšie a najdrahšie modely...na Galaxy S sa koľko čakalo aby vydali 2.3.3???
Aaante
Procesor 1 MHz ? To je vtip? Ani takovou banalitu si tu nepohlídáte

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze