Samsung Galaxy S5 je složen z dílů za 256 dolarů

33

Velkou pozornost si pro sebe v posledních týdnech schraňuje nová vlajková loď jihokorejského výrobce, model Galaxy S5. Ten je opět v začátcích prodeje o něco dražší než předchůdci. Nyní se podíváme, na kolik vyjdou součástky, ze kterých je složen.

Zprávu o cenách jednotlivých dílů, ze kterých je Samsung Galaxy S5 složen, vydala společnost IHS. Ta spočítala, že celková cena všech součástek pro výrobu jednoho kusu Galaxy S5 činí 256 dolarů (cca 5 100 Kč). To je o 12 dolarů více než v případě loňského Galaxy S4, který vycházel na 244 dolarů (cca 4 900 Kč).

TIP! Recenze Samsung Galaxy S5 – Popáté a nejlépe

Samsung Galaxy S5

Vůbec nejdražší položkou na celém Galaxy S5 je 5,1palcový FullHD displej. Jeden vychází na 63 dolarů (cca 1 260 Kč). Pozoruhodné však je, že je Samsung ušetřil, neboť loni ho displej do Galaxy S4 vyšel na 75 dolarů (cca 1 500 Kč). Operační paměť spolu s interní pamětí pak vyjdou v součtu na 33 dolarů. Hojně diskutovaný snímač otisků prstů je pak vcelku levný, vychází na 4 dolary (cca 80 Kč). Konkurenční Applu za podobnou součástku utratí 15 dolarů.

Závěrem nesmíme opomenout, že ačkoliv vypadá výroba telefonu levně, viz cenovka výše, je nutné k ní vždy připočíst náklady na software, testování, následnou distribuci a marketing.

Zdroje: technology.ihs.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jan
Neví někdo kolik cca stojí LED dioda pro foťák v mobilu? Ptám se protože často chybí u docela použitelných modelů.
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
hmmm. dnes som si odskušal SGS5 v telekome, a musim uznať že klobuk dole SAMSUNG, pohral som sa snim prostredie v pohode pekne plynule, na obrazkoch to nebolo take že to bdue super vzhlad ale ked som ho chytil do ruky je to riadna pecka, zadnej strany som sa obaval najviac no prijemne prekvapila čiže takto- kto nevidel naživo nevie :)
jase
Takže by byla adekvátní cena kolem 10tis.
Dominik Pilař
Dominik Pilař
No jo ale ten rozdíl v cenách čteček otisků prstů je znatelný

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze