Samsung Galaxy S4 a Apple iPhone 5 v crash testu. Kdo vyhrál?

18

Prakticky každý nový telefon postupuje různé testy odolnosti, většinou se jedná o simulaci běžných pádů. Nevyhnul se jim ani Samsung Galaxy S4, který soupeřil se starším iPhonem 5 od Applu.

V sobotu se u nás začal prodávat očekáváný Samsung Galaxy S4. Jihokorejský výrobce v jeho případě vsadil na plastovou konstrukci a rozměrný displej, jehož úhlopříčka dosahuje téměř pěti palců, je chráněn sklíčkem Corning Gorilla Glass 3. V souboji se proti němu postavil Apple iPhone 5, který vsází na unibody konstrukci, hliníkový zadní kryt a jeho čtyřpalcový displej je chráněn sklíčkem Corning Gorilla Glass 2.

Nepřehlédněte: Očekáváný Samsung Galaxy S4 v redakci: podrobné první dojmy

Samsung Galaxy S4 a Apple iPhone 5

Celý test zprostředkovala redakce serveru Android Authority. Na videu níže uvidíte simulaci tří druhů pádů. V prvním případě jde o pád telefonu při vytahování z kapsy u kalhot. V tomto případě jde o výšku okolo 1 metru. Druhý test poukazuje na pád při držení telefonu v ruce, například tedy vyklouznutí telefonu při psaní SMS. Výška se samozřejmě liší, ale jde zhruba o 130 centrimetrů. Poslední test simuluje vyklouznutí telefonu při hovoru, tedy při držení telefonu u ucha, kdy si výšku můžeme představit zhruba okolo 180 centimetrů. Oba telefony si především v prvních dvou testech vedou statečně, ačkoliv se zdá, že plast Galaxy S4 přeci jen odolává nárazům méně. Jak vše dopadlo, se podívejte na videu.

Zdroje: androidauthority.com

Diskuze ke článku
Mirda
Test o ničem protože záleží v jakém úhlu dotyčný telefon na dlažbu dopadne. Stejné jako když člověku upadne namazaný chleba. Když dopadne na zem namazanou částí tak ho můžete vyhodit a když dopadne druhou stranou tak mu nic není a můžete ho po ofouknutí zbaštit. Tady také záleží jestli dopadne na hranu displeje, anebo zády.
Maroš
Keď som si prečítal ten nadpis, už som si myslel, že tie mobily zase idú do mixéra :D
Rimmer
Chudák Samsung Galaxy S4:-(
fero
Asi jsem to tak nějak čekal, to se mi líbí na L920 že to neni tak že si člověk kupuje telefon za 13 tis cca a jednou mu spadne a kupuje druhý, to je paráda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze