Samsung Galaxy Gear oficiálně: svoboda mobilní komunikace

13

Společnost Samsung dnes konečně oficiálně představila své hodinky Galaxy Gear. Samsung se tak zařadil po bok Sony a LG, Galaxy Gear však nabízí mnohem více. Výrobce slibuje dokonalého společníka, který slučuje inteligentní zařízení, styl a perfektní provázanost. Dokonce si díky integrovanému mikrofonu a reproduktoru zavoláte. Stačí přiložit zápěstí k uchu. Zahájení prodeje stanoveno již na 25. září!

Hodinky měly být dle dle předpokladu prodlouženou rukou mobilního telefonu. Díky funkci Smart Relay zobrazí příchozí notifikace. Pokud například obdržíte e-mail a aktivujete jej na hodinkách, stačí spustit kompatibilní zařízení a e-mail se na něm okamžitě zobrazí. Hodinky mohou být díky S Voice ovládané také hlasovými povely, například můžete vytáčet čísla, zeptat se na počasí a mnoho dalších pokynů - bohužel, stále ne v češtině.

Oficiální představení hodinek Samsung Galaxy Gear.

Překvapením ovšem je, že pomocí nových hodinek můžete také telefonovat. Mikrofon i reproduktor se nachází na pásku hodinek. Hodinky nabízejí dokonce doprovodný mikrofon, který má za úkol potlačit hluk v okolí.

Hodinky dále nabízejí vestavěný fotoaparát s rozlišením 1,9 Mpx. Ten poslouží hlavně v nouzových případech, hodinky u sebe ale na rozdíl od fotoaparátu máte stále. Funkci fotoaparátu aktivujete jednoduše díky gestu přejetí z vrchní strany displeje dolů. Fotoaparát také dokáže zaznamenávat a přehrávat videa v HD rozlišení. Nahrát však můžete pouze 10 vteřin videa. Čočka se nachází na řemínku na vnější straně zápěstí.

Nepřehlédněte: Hodinky Samsung Galaxy Gear: živé fotky z Berlína

Hodinky jsou v univerzálním designu, který by měl zaujmout naprosto všechny. Hodinky kombinují ocel (tělo hodinek) s barevným páskem. Hodinky budou nabízeny celkem v 6 různých barevných provedení pásku, vybrat by si měl tedy opět každý.

Barevné varianty Samsungu Galaxy Gear pohromadě. Vyberete si ty své?

Chytré hodinky od Samsungu dále nabídnou vlastní aplikace stvořené primárně pro Galaxy Gear. Namátkou například Atooma a MyFitnessPal. Budou mít dokonce vlastní obchod s těmito speciálně přizpůsobenými aplikacemi. Chybět nebude ani aplikace Find My Device. V tuto chvíli je pro Galaxy Gear připraveno asi 70 aplikací, tento počet se však do budoucna jistě rozroste. Hodit se bude také pedometr. Galaxy Gear bude kompatibilní kromě Samsungu Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) a Galaxy Note 3 také se Samsungem Galaxy S4, S III a Note II, aktualizace pro zmíněné přístroje bude uvolněna v říjnu. Hodinky disponují baterií o kapacitě 315 mAh, která by měla zaručit výdrž až 25 hodin. Nabíjet tak bude nutné každý den.

Zahájení oficiálního prodeje je stanoveno na konec září pro 149 zemí, přičemž globální dostupnost byla stanovena na říjen.

Nepřehlédněte: Hodinky Samsung Galaxy Gear: živé fotky z Berlína

Specifikace

  • Rozměry a hmotnost: 36,8 x 56,6 x 11.1 mm, 73,8g
  • Displej: 1,63 palce (41,4 mm) Super AMOLED (320 x 320)
  • Procesor: 800 MHz
  • Fotoaparát: 1,9 Mpx
  • Video: HD (720p)
  • Konektivita: Bluetooth ® 4.0 + v BLE
  • Paměť: 4GB + 512 MB RAM
  • Senzory: akcelerometr, gyroskop
  • Baterie a výdrž: Li-ion 315 mAh, cca 25 hodin

Zdroje: youtube.com

Diskuze ke článku
Zdenek “Koudy” Koutsky
Zdenek “Koudy” Koutsky
No... vypadají hezky, ale nelíbí se mi to, že Galaxy Gear je kompatibilní (pouze) se Samsungem.
fero
Výdrž 25h se mi moc nelíbí, to rači nic :D
frigo
a to jeste panove neznate jejich prodejni cenu :D to bude teprve zabava
jirka70
...zase jedno kladivo na zatloukání hřebíků :-(
Sakra předhánějí se, kdo udělá tenčí mobil nebo tablet, a hodinky jsou tlusté a těžké !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze