Samsung chce v roce 2013 prodat 500 miliónů telefonů

1

Ambice jihokorejského Samsungu s každým rokem nadále rostou. Dnes se podíváme na plánovaná prodejní čísla pro nadcházející rok. Výrobce plánuje opět navýšení prodeje mobilních zařízení.

Samsung logo

Nejprve začněme letošním rokem. Do jeho konce sice ještě pár dní chybí, avšak i přesto jsou k dispozici odhady, kolik telefonů letos Samsung dodal. Jedná se o 420 miliónů mobilních telefonů. Pro příští rok, tedy 2013 má Samsung v plánu pokořit půl miliardovou hranici. Konkrétně by mělo jít o 510 miliónů mobilních telefonů. V příštím roce jde Samsung ale ještě dále a ze zmíněného čísla by mělo být celých 390 miliónů smartphonů. Zbylých 120 miliónů připadne tzv. feature telefonům, které nabízejí uzavřený operační systém. Typickým příkladem může být například u nás prodávaný Samsung S5610.

Dvojice Galaxy S III a Galaxy Note II je hlavním tahounem skvělých prodejů

Růst Samsungu je opravdu markantní, což nejlépe dosvědčí údaje z roku 2009. Před třemi lety byly chytré telefony na začátku prudkého vzestupu. Jihokorejský Samsung tehdy prodal 600 tisíc chytrých telefonů. Během pouhých čtyř let tedy došlo k neuvěřitelném nárůstu z hladiny sta tisíc na stovky miliónů.

Objevily se také informace, které nám sdělují, kde Samsung své telefony vyrábí. Pokud hádáte, že většina kusů má své datum narození v domovské Jižní Koreji, pletete se. Největší podíl si dle zdrojů v příštím roce ukousne Vietnam, kde se vyrobí 240 miliónů telefonů Samsung. V těsném závěsu je na druhém místě Čína se 170 milióny. Třetí je sice Jižní Korea, avšak se značným odstupem. Vyrobí se zde jen 40 miliónů Samsungů. 20 milióny přispěje ještě Indie.

Zdroje: digitimes.com, phonearena.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
AjtaNok
nesmysl a velké oči.....připomínající 50. léta československého státu, kdy se plnilo na 150 a více procent........čím to je, že Samsung a Hyundai mi připadají čím dál tím protivnější.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze