Samsung by mohl prodat 60 miliónů chytrých telefonů za 4Q 2012

6

Samsung je největším výrobcem mobilních telefonů na světě, prvenství mu patří i na poli chytrých telefonů. V nejbližší době se na tom zřejmě nic měnit nebude, neboť prodeje jihokorejskému výrobci i nadále rostou.

Ačkoliv má Samsung v nabídce telefony pokrývající tři operační systémy, vlastní Badu, Android a Windows Phone, největší podíl na prodeji chytrých telefonů má jednoznačně řada Galaxy, která značí přístroje s operačním systémem Android. Úspěch tkví nejen v masivní propagaci, ale také v širokém portfoliu, kde nejlevnější model stojí jen dva a půl tisíce korun.

Dvojice Galaxy S III a Galaxy Note II je hlavním tahounem skvělých prodejů

Analytici Samsungu předpovídají, že by za čtvrté čtvrtletí roku 2012, tedy za říjen, listopad a prosinec, mohl prodat více než 60 miliónů chytrých telefonů. Šlo by o historické maximum a zároveň by Samsung poprvé pokořil hranici 60 miliónů. Za uplynulé čtvrtletí se Samsungu podařilo prodat zhruba 57 miliónů smartphonů. Připočteme-li slibné období Vánoc, není pokoření výše uvedené mety nereálné.

Čtěte také: Samsung Galaxy S III překonal metu 30 milionů prodaných kusů

Kromě celkové předpovědi se analytici pokusili odhadnout i prodejní čísal dvou pravděpodobně nejprodávanějších modelů výrobce. Absolutním tahounem bude zřejmě Galaxy S III, který by měl přispět 15 milióny kusy za 4. čtvrtletí. Nepostradatelné budou také prodeje nového tabletofonu Galaxy Note II, u kterého se očekává 7 miliónů prodaných kusů.

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
:O
:O
Znalec trhu
Kdo by to byl před pár lety do Samsungu řekl že ? A teď má takové pecky jako SGS III a Note II.
SkyDriver
No jesteaby zapracoval na aktualizacich softu a bude to super.
Tomas svk
Hmm pekne samsung pekne teraz mam ace druhej generacie a som maximalne spokojny ,bude nan jelly bean... samozrejme nieje to top model ale za cca 230 € je to najlepsia volba na trhu a samozrejme ma aj par drobnych much ale to je len minimum takze uz teraz viem ze moj dalsi mobil bude samsung alebo ako sa to bude volat po novom roku neviem, dufam ze po zmene nedojde k poklesu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze