Samsung a VISA pracují na rychlém rozšíření Samsung Pay

2

Služba Samsung Pay je již nějakou dobu známá a funguje na stejné bázi, jako například Apple Pay nebo Google Wallet. Samsung ale není spokojen s rychlostí, jakou se jeho Samsung Pay rozšiřuje mezi uživateli, a tak prohlubuje spolupráci se společností VISA. Vstupuje tak do programu VISA Digital Enablement.

Samsung Pay je služba už nějakou dobu známá a společnost se snaží konkurovat například Apple Pay či Google Wallet, které umožňují platit v obchodem mobilním telefonem. U nás tyto způsoby placení tak rozšířené a oblíbené nejsou, ale například ve Spojených státech, kde placení stále spočívalo v projíždění platební karty přes magnetický proužek, tyto služby mezi uživateli rostou a stávají se čím dál populárnějšími.

VISA

Samsung se tak rozhodl, že tento rok urychlí globální nástup Samsung Pay a vstoupila do programu VISA Digital Enablement. Tento program usnadní vydavatelům karet a technologickým firmám přístup k tokenizační skupině VISA – VISA Token Service (VTS). Samsung bude tuto technologii zabezpečení užívat k zajištění mobilních plateb.

Vstup do programu Samsungu poskytne záruku, že finanční instituce budou moci Samsung Pay nabízet pohodlným způsobem, což povede k urychlení dostupnosti Samsung Pay pro spotřebitele. Ohlášená spolupráce dvou významných globálních hráčů na poli mobilních plateb výrazně přibližuje možnost spuštění této služby i v České republice, která patří k nejprogresivnějším zemím v přijímání nových platebních produktů.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Daniel Helekal
Daniel Helekal
konečně :-)
ANO
Ja bych treba potreboval specialni kartu od O2 a jednu konkretni banku (uz nevim ktera), abych mohl platit pres NFC ...... prijde mi to divne, kdyz by bohate stacilo nahrat do telefonu SW, ktery je v bezkontaktni karte ..... nevim co tomu realne brani, snad jen to, ze tyhle kvazifirmicky jako samsung, apple nebo i gugl by chteli specialni procenta z kazde transakce .....
Technicky to podle me absolutne zadny problem neni ....
Realita je ovsem takova, ze je i u nas (natoz ve svete, natoz v predpotopnich USA) jeste hromada mist, kde se bezkontaktne platit neda, takze si clovek jen s telefonem stejne nevystaci a potrebuje i kartu .... ja to vyresil tak, ze mam obal s mistem pro kreditky, takze tam mam jak kartu do prace, tak kreditku ..... akorat musim ten kryt otevrit, protoze kdyz je to blizko telefonu, tak to nefunguje, ale je to univerzalni reseni:)

Kazdopadne nejake vazne placeni se muze rozsirit az v dobe, kdy bude mit vetsina lumii minimalne ctecku otisku ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze