Research In Motion mění vedení: dinosauři odcházejí

Velký třesk nastal v noci z neděle na pondělí v kanadském Waterloo. Společnost Research In Motion totiž oficiálně oznámila odchod současných Co-CEOs a na jejich místo dosadila novou krev. Thorsten Heins, 54letý "doktor" německého původu, se bude snažit dostat RIM zpět na výslunní.

Mike Lazaridis a Jim Balsillie stáli u samotného zrodu společnosti Research In Motion a značky BlackBerry. Dokázali prosadit své komunikátory BlackBerry doslova po celém světě, a tak dnes již přes 70 milionů uživatelů může využívat tyto kvalitní komunikátory, být neustále na e-mailu a chatovat přes BlackBerry Messenger.

Jim Balsillie a Mike Lazaridis - dosavadní ředitelé RIM

Bohužel v poslední době se RIM potýká se značnými problémy, které způsobily výrazný propad tržní hodnoty společnosti. Ta se tak před koncem roku dostala na historické minimum a mnoho lidí vidí hlavní podíl viny právě na bedrech Mika Lazaridise a Jima Balsillie. Ti až doteď zastávali funkce Co-CEO společnosti RIM, ovšem těmto dnům je nyní konec. Představenstvo RIMu se domluvilo s oběma dosavadními řediteli, že na pozici CEO dosadí novou tvář a tou se stal Thorsten Heins.

Thorsten Heins přeskočil k RIMu v roce 2007 ze společnosti Siemens a to rovnou do pozice Senior Vice-President for Hardware Enginering, načež v srpnu 2011 postoupil na post Chief Operating Officer for Product and Sales. Podle Thorstena Heinse se vydařil nástup modelů s operačním systémem BlackBerry 7 a nyní se zaměří především na BlackBerry PlayBook OS2.0 a BlackBerry 10.

Podle mnohých je výměna vedení společnosti přesně to, co RIM momentálně potřebuje. Analytici však zastávají jiný názor a reagují podle toho také akcie RIMu. Za dnešní den klesla jejich hodnota o 8 procentních bodů za akcii, což je největší pokles za posledních několik týdnů. Od 20. prosince až dosud akcie totiž stabilně rostly. Zda bude Thorsten Heins tím pravým "vůdcem" ukáže nejspíš až čas.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze