Samsung Wave 3
recenze

Samsung Wave 3

Do třetice všeho dobrého
33

Na sklonku minulého roku připlula do našich vod další vlajková loď s operačním systémem Bada. V pořadí již třetí. Jako první přináší novou verzi OS Bada 2.0, která inovuje multi-tasking a sjednocuje hlavní podobu prostředí napříč všemi Samsungy. Ve výbavě zaujme 1,4 GHz procesor či Super AMOLED displej.

Samsung Wave 3 - oficiální fotografie

Operační systém Bada patří jen korejskému Samsungu. Vytvořil si tak jakási zadní vrátka, kdyby třeba něco nevyšlo s Androidem. Za poslední dva roky, kdy se s Badou v několika modelech setkáváme, o něm však není moc slyšet. Levné modely netáhnou vůbec a popularitu zajišťuje vždy jen aktuální vlajková loď. Všechny dřívější Wavy (I a II) se vyznačovaly kvalitním displeji, velmi dobrou multimediální nabídkou a vzhledem k podobně vybavené konkurenci i nízkou cenou. Této politiky se drží i nejnovější Wave 3. Ponechává si takřka vše, co se na předchůdcích lidem líbilo. Na oko jsou téměř všechny změny k lepšímu. Návrat k Super AMOLEDu, navýšení taktu procesoru nebo rychlejší data. Otázkou však zůstává, zda se vše povedlo promítnout i do reálného používání.

Technické parametry Samsung Wave 3

Kompletní specifikace
Konstrukce125,9 × 64,2 × 9,9 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×1,4 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémBada OS
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 7 999 Kč

Samsung Wave 3 – videopohled

Design a konstrukce: prověřená klasika

Ačkoliv máme před sebou již třetí generaci, design se nijak zvlášť nemění. Stále jde o placku se zaoblenými boky a ostrými rohy. Tento koncept už neodmyslitelně patří k vlajkovým modelům řady Wave a stále se těší značné oblibě. Důvod je nasnadě. Mnohá konkurence produkuje telefony takřka bez nápadu a tak i tři roky starý design model láká nové zákazníky. Zachováno zůstalo i velké tlačítko pod displejem. Čeho si však všimnete velmi brzy, je proměna sluchátkových tlačítek. Ta již nejsou hardwarová, nýbrž senzorová. I řada Wave tak naskočila na moderní trend.

Design se takřka nezměnil

Poměrně zásadní změnou prošly rozměry. Z kompaktního telefonu se stala klasická, velká placka. Všechna konkrétní čísla zde vypisovat nebudu a odkáži vás na přehlednější tabulku, kde si rozměry všech tří Wavů můžete porovnat. Zmíním snad jen, že tloušťka se dostala pod jeden centimetr. Trochu paradoxem je hmotnost, u které bych očekával navýšení. Wave 3 však naopak zhubl a 122 gramů je velmi pěkné číslo. Zejména vzhledem k velké přítomnosti kovu. Ten je použit takřka všude, kromě malých částí nahoře a dole, kde jsou umístěny antény.

Samsung Wave S8500 Samsung Wave II S8530 Samsung Wave 3 S8600
rozměry 118 x 56 x 10,9 mm 123,9 x 59,8 x 11,8 mm 125,9 x 64,2 x 9,9 mm
hmotnost 118 gramů 135 gramů 122 gramů
velikost displeje 3,3 palce 3,7 palce 4,0 palce
rozlišení displeje 800 × 480 pixelů 800 × 480 pixelů 800 × 480 pixelů
typ displeje Super AMOLED Super LCD Super AMOLED
procesor 1 GHz 1 GHz 1,4 GHz
paměť RAM 512 MB 512 MB 512 MB
vestavěná paměť 2 GB 2 GB 4 GB

Zpracování je na vysoké úrovni, tedy stejné jako na starších Wavech. Nikde žádné nepříjemné vrzání, sebemenší vůle či nedoléhavost materiálů. Trošku horší je to s držením. Díky použití hladkého kovu v kombinaci se zaoblenými boky má telefon tendenci vyklouzávat z dlaně. Jde však o zvyk a po pár dnech až týdnech si zvyknete na nutnost trochu pevnějšího úchopu.

Dominantním materiálem je kov

Přední stranu jsme již nakousli o něco výše. Pod velkým displejem se nacházejí tři tlačítka. Dvě senzorová, která jsou podsvětlena, plní funkci zeleného s červeným sluchátkem. Třetí, středové tlačítko, je hardwarové a nepodsvětlené. Nad displejem nechybí logo výrobce a pěkně vypadající průduch reproduktoru. Při troše snahy naleznete i senzor přiblížení a dostalo se také na VGA kamerku.

Konektory jsou umístěny na spodní straně

Další klávesy se samozřejmě nacházejí po obvodu. Na levém boku jde o kolébkové tlačítko regulující hlasitost, na pravém pak odemykací klávesa. Více nečekejte, spoušť fotoaparátu se nekoná. Chválím však za umístění zejména hudebního 3,5 mm jack konektoru na spodní stranu. Společnost mu dělá nekrytý microUSB konektor.

Zdařile vypadají záda telefonu a to díky leštěnému kovu, ze kterého je zhotovena větší část zad. Vše podstatné je ale zakomponováno v horní plastové části. Čočce fotoaparátu dělá společnost malá LED dioda a také dva průduchy hlasitého reproduktoru. Ve spodní plastové části je podlouhlé tlačítko. To je ale falešné a slouží jako pojistka při vstupu k baterii.

Pojistka, po jejímž stisku lze odsunout kryt baterie

Baterie a výdrž: slider naruby

Zajímavě je řešen přístup k baterii. Zadní kryt se totiž nesnímá, jako u drtivé většiny jiných telefonů. Stačí stisknout onu výše zmíněnou pojistku a pak jen prstem zatlačit směrem nahoru. Celá záda se vysunou a odkryjí akumulátor o kapacitě 1500 mAh. Jde o vcelku nadprůměrnou kapacitu a vzhledem k energeticky nenáročnému systému Bada se Wave 3 chlubí pěknou výdrží. Při průměrném používání, kdy vyřídíte pětici telefonátů, desítku SMS zpráv, budete mít zapnutou častou synchronizaci dvou e-mailových schránek a sociálních sítí, se připravte na dva až tři dny pohotovosti. Při omezení internetových funkcí není problém, aby Wave 3 zůstal na živu i všech pět pracovních dní. Poměrně zmatečně působí značení stavu baterie v procentech. Zatímco ukazatel stavu baterie je takřka plný, zbývá vám údajně jen 65 %. Je proto lepší, spolehnout se jen na starý známý indikátor, než na procenta.

Netradiční přístup k baterii a kartám

Odsouvat zadní kryt budete i v případě, že se budete chtít dostat ke kartám. Pro vložení SIM karty je nutné vyjmout i baterii. Paměťovou kartu lze vložit i bez vyjmutí baterii. V základním balení nicméně žádnou neobdržíte.

Zvuk

Zvuk byl vždy silnou stránkou předchozích Wavů. Nejnovější model nechce kazit pověst. Výstup do sluchátek dosahuje nadprůměrných kvalit. Nechybějí výšky a rozumně jsou zastoupeny také hloubky. Více než dostatečná je i hlasitost. Trochu horší je při poslechu skrz hlasitý reproduktor, který má problémy s rozlišením jednotlivých tónů a také s hlasitostí. Na časté hlasité vyhrávání Wave 3 uzpůsobený není. Pro poslech hudby skrze sluchátka je ale horkým kandidátem.

Hlasitý reproduktor nehraje příliš dobře

Displej: návrat ztraceného AMOLEDu

První Wave nabídl Super AMOLED displej. Wave II přeběhl k Super LCD technologii. Třetí Wave se opět navrací k osvědčenému Super AMOLED displeji. Obávat se vysokého kontrastu nemusíte, neboť v nastavení si lze vybrat ze tří různých módů zobrazení. Podstatnou změnou je velikost displeje. Minulá generace se spokojila s 3,7 palci. Trojka nabízí rovné 4 palce, což je hlavní důvod větších rozměrů telefonu. Naopak rozlišení zůstalo nezměněné. Papírově má tedy Wave 3 hrubší displej, avšak lidské oko to v podstatě nepozná. Rastr rozhodně viditelný není. Čitelnost je jedním slovem perfektní, ostatně jako vždy u Super AMOLEDu. Pochvalovat si budete i luxusní pozorovací úhly.

Wave 3 se navrátil k Super AMOLED displeji

Uživatelské prostředí: multitasking je tu

Samsung Wave 3 je prvním telefonem, který přináší operační systém Bada 2.0. Změny jsou především kosmetického rázu, i když pár zásadnějších novinek se přeci jen dostavilo. Uživatelsky nejzásadnější je pak plnohodnotný multi-tasking. Nad celým prostředím je nadstavba TouchWiz 4. Každý, komu jsem na chvíli Wave 3 půjčil, se automaticky zeptal, zda je to Android. Díky nadstavbě je totiž Bada perfektně schovaná a prostředí je velmi podobné tomu v telefonech Galaxy od Samsungu. Pohotovostní displej může mít až 10 obrazovek. To je sice krásné, stejně jako že se tapeta s obrazovkami posouvá. Jenže k čemu tolik obrazovek, když je k dispozici 5 widgetů? Ty jsou navíc už standardně rozesety po displejích. Jakmile tedy podržíte na displej prst pro přidání dalšího obsahu, nemáte co přidat. Paradoxem je, že minulé generace měly widgetů více. Další widgety si sice můžete stáhnout ze Samsung Apps, nicméně jich v prvé řadě mnoho není a navíc se často opakují. Jinými slovy můžete mít na každé obrazovce jiný widget hodin, ale dobrý widget kalendáře nikoliv.

Pohotovostní obrazovka s widgety

Kromě běžných obrazovek je k dispozici ještě jedna speciální. Ta se pevně nachází úplně vlevo a je tedy defacto první. Nachází se na nich několik rádoby widgetů. Ty ale nejdou nikam posouvat nebo mazat. Většina z nich je spojena s internetem (počasí, hledání, finance) a maximálně můžete zakázat jejich činnost. Smysl takovéto pevně dané obrazovky hledám marně. Zapomenout nesmím ani na odemykací obrazovku, na které lze vidět kromě času, data a počasí také ovládání hudebního přehrávače, je-li spuštěn.

Pohotovostní obrazovka s widgety, speciální obrazovka (5. obrázek) a informační lišta

Po vzoru Androidu nechybí výsuvná informační lišta, kde lze rychle zapnout Wi-Fi, ovládat hudební přehrávač a také se zde sdružují všechny poslední události. Ve spodní části displeje je čtveřice ikonek, které znáte právě z Androidu. Ciferník, kontakty a zprávy lze zaměnit. Čtvrtou položkou je vstup do hlavního menu. To je opět ve stylu TouchWiz horizontálně orientované a nabízí matici 16 položek. Všechny ikonky můžete libovolně přesouvat či umisťovat na pohotovostní obrazovky. Vytvářet jde také složky a do nich sdružovat například podobné aplikace.

Úprava obrazovek a nová podoba multi-taskingu

Novinkou je již zmíněný plnohodnotný multitasking. Ten vyvoláte podržením středové klávesy. Uvidíte všechny běžící aplikace, které opravdu běží a nejsou pozastaveny. Snadno můžete každou aplikaci ukončit. Stačí jeden dotyk prstu.

Hlavní menu a možnosti úpravy

Operační systém Bada poznáte až hlouběji v menu. Prvním poznávacím důvodem je zmatek. Někdy se totiž vracíte šipkou na displeji, jindy červeným sluchátkem. Ve chvíli, kdy máte pro krok použít šipku a omylem stisknete červené sluchátko, hodí vás telefon zpět na pohotovostní obrazovku. Druhým poznávacím znamením je místy neodladěnost prostředí. Než si o tom povíme, připomeneme si hardwarovou výbavu.

Nejnovější Wave pracuje s jednojádrovým procesorem taktovaným na 1,4 GHz a operační pamětí 512 MB RAM. K dispozici je i samostatný grafický akcelerátor. Papírově jde o krásné hodnoty, které takřka zaručují perfektní chod. Bohužel realita je značně odlišná. Často dochází k citelnému zpomalení, výjimkou nejsou ani delší záseky. V začátcích testování mi to bylo divné, a proto jsem provedl kompletní smazání telefonu. Ani to ovšem nepomohlo. Rozhodně není normální, aby uživatel po stisku odemykací klávesy čekal tři vteřiny, než se rozsvítí displej a další tři vteřiny, než se po tahu prstu uráčí odemykací obrazovka zmizet. Taktéž pohyb v menu je často trhaný a najedenkrát telefon obrazovku ani neposune, ačkoliv prstem přejede zleva doprava. Na druhou stranu ale nastaly chvíle, kdy vše běželo krásně plynule. Nicméně telefon s takto výkonným hardwarem by neměl ztrácet dech. Doufejme, že se uživatelský komfort zvýší s některým z brzkých updatů.

Fotoaparát: naštěstí nezapomněl

Nic nového pod sluncem, aneb tak lze charakterizovat fotoaparát v novince, která přichází se snímačem o rozlišení 5 megapixelů a autofocusem, spolu s výkonnou přisvětlovací LED diodou. Zůstaly zachovány i bohaté možnosti nastavení a režimy scén. Lze volit z několika ostřících režimů jako makro, automatický nebo rozpoznávání obličejů. Možné je taktéž nastavit hodnotu citlivosti na světlo ISO, nebo režim, který se snaží eliminovat nežádoucí dopady protisvětla. V tomto ohledu se tedy nic nemění. Výsledné snímky bych celkově zařadil do lepšího průměru. Zejména venku vás potěší detailní vykreslování a reálné barvy. S Wavem lze vyfotit vcelku hezké fotky, které si prohlédnete se spokojeností i na počítači. Mnohem horší je to v interiérech za umělého osvětlení. Hladina šumu je hodně vysoká a LED dioda příliš slabá.

Ukázkové fotografie


Fotografování patří k silnějším stránkám telefonu

Velmi solidní je záznam videa, kde oceníte jak obrazovou, tak i zvukovou kvalitu. Maximem je rozlišení 1280 x 720 pixelů s 30 snímky za vteřinu. Bohužel chybí kontinuální ostření.

Multimediální funkce: trumfy v rukávu

Multimediální funkce jsou velkou devizou novinky. V základu nalezneme slušný hudební přehrávač, který bez jakýchkoliv potíží zvládá přehrávat hudební formáty MP3, AAC. Škoda jen, že si nerozumí s bezztrátovým formátem FLAC. Hudební přehrávač zobrazuje náhled alba a další nezbytné prvky jako ovládací tlačítka a ukazatel času přehrávané skladby. Rychle lze také spustit zvuk 5.1 nebo nastavit opakování a náhodné přehrávání. Přehrávač také nabízí velké množství přednastavených ekvalizérů, které bohužel nelze editovat. Zapovězena je i možnost tvorby vlastního hudebního přednastavení. Hudební výstup do sluchátek patří mezi špičku.

Hudební přehrávač

Další zábavou funkcí jsou jednoznačně hry. Wave 3 si rozumí s hrami pro Badu a dokonce i s hrami pro skoro zapomenutou JAVU. A právě pět Java her v demo verzi si pro vás výrobce přichystal. Většinou jde o jednoduché hry. O to víc překvapí, že se sekají, což mnohdy téměř znemožňuje hraní. Další hry si stáhnete ze SamsungApps. Nedávno vydané Angry Birds pro Badu jsme však až do této chvíle v obchodě nenalezli. Celkově je herní nabídka velmi chudá. Zejména pak, jste-li zvyklí na hromadu her zadarmo. Jakákoli lepší hra je u Bady zpoplatněna minimálně 25 korunami. Moderní 3D tituly pak často atakují sto korunovou hranici.

Vestavěný videopřehrávač nabízí flexibilní možnosti v oblasti přehrávání, kdy si poradí nejen s běžnými formáty 3GP, MP4 ale umožňuje přehrávání DivX, Xvid i formátu MKV. Videopřehrávač plynule přehrává i videa v rozlišení 1280 x 720 bodů. V tomto vysokém rozlišení však doporučuji držet se formátu AVI, který jede plynule vždy. U souborů s koncovkou MKV se občas místy trhá. Další zádrhel nastává v případě titulků. Soubory SRT se stejným jménem jako video soubor přehrávač ignoroval.

Telefonní funkce

Po stránce telefonních funkcí bychom na novém Wavu 3 stěží jen hledali nějaké ty mušky. Telefonní seznam nabízí úzkou provázanost s prvky sociálních sítí a serverů, kdy umožňuje zobrazování a sdílení statusů či fotek. Libovolné kontakty mohou obsahovat velké množství různých údajů, a typů čísel. Kontakty můžeme řadit do skupin. Kvalita zvuku hlasového hovoru je velice slušná, s dostatečnou hlasitostí.

Na úvodní obrazovce, při vyťukávání čísel, se nám postupným zadáváním mohou zobrazovat položky z telefonního seznamu. Stačí tak vyťukat prvních pár čísel, které pak stačí k následnému vyvolání přiřazeného kontaktu.

Zprávy: tady velí Social Hub

Samsung Wave 3 samozřejmě zvládá zprávy všeho druhu. Přijaté textovky se zobrazují v přehledných konverzacích. Při jejich tvorbě můžete text zadávat hned několika způsoby. Při orientaci na výšku je k dispozici QWERTZ klávesnici, klasická alfanumerická varianta a také ruční zadávání znaků. Nejlépe se ovšem píše s telefonem na šířku, kde je QWERTZ klávesnice už dostatečně velká. Zamrzí, že pro napsaní čárky ve větě je nutné otevírat nabídku speciálních symbolů.

K dispozici je i e-mailový klient, který podporuje protokoly POP3, SMTP a IMAP. Zadat můžete klidně více vašich účtu, telefon pak zprávy barevně odliší. Nastavit lze četnost aktualizací.

Všechny zprávy pak můžete vidět najednou pomocí tzv. Social Hubu. V této aplikaci se také vyskytují sociální sítě Facebook a Twitter. Samostatné aplikace chybí. Vše si ale lze vyfiltrovat a nechat si tedy například vypsat jen nové statusy vašich přátel z Facebooku.

Všechny druhy zpráv sdružuje aplikace Social Hub

Organizační funkce a GPS: vše potřebné

Po stránce organizace času je Wave 3 vybaven velmi dobře. Začnu například budíkem. Nastavit si můžete hned několik budíků a určit, v jaké dny se mají ozývat. Nesmím zapomenout, že Bada umí budit i v případě, že telefon na noc vypnete. Dále nechybí přehledný kalendář s několika druhy náhledů. Radost dělá kalkulačka, neboť se neomezuje jen na základní funkce, ale poradí si s mocninami či goniometrickými funkcemi. Pro zapomnětlivé je připraven úkolovník. Dostalo se také na poznámky, se kterými se dokonce pojí i widget (jeden z pěti základních), který si můžete umístit na plochu a mít ono důležité sdělení stále na očích. Dále může přijít vhod diktafon, stopky či minutka. V seznamu aplikací objevíte také zdařilého správce souborů.

Milým překvapení je přítomnost programu Polaris Office, a to rovnou v plné verzi. Pracovat tak můžete s dokumenty Word, Excel i PowerPoint a to napříč různými verzemi. Snadné a intuitivní je i vytváření těchto dokumentů a jejich následná úprava. Samozřejmostí je úprava písma, kde je na výběr z několika druhů fontů, měnit lze velikost i stínování. Pohrát si můžete i s formátování vytvořeného obsahu.

Základní nabídka aplikací není vůbec špatná. Nejste-li nijak nároční, nebudete zřejmě nic postrádat a to je dobře. Možnost instalace dalších aplikací sice existuje, nicméně obchod Samsungu je stále poměrně chudý. Aplikací v něm sice přibývá, jenže jde často o programy pochybné kvality nebo jen jinak vypadající aplikace, která v něm už byla (typicky všemožné variace aplikace "Světlo"). To jsem ostatně nakousnul už výše u widgetů. Velmi málo je také českých aplikací, stejně tak zapomeňte na české popisky před stažením. Ryze českých aplikací je opravdu málo, ale například jízdní řády zde najdete. Nedokonalost obchodu poukazuje i další věc. Pokud si nějakou aplikaci stáhnete a někdy v budoucnu na ni v obchodě znovu narazíte, tak ze seznamu nezjistíte, že ji máte. Přitom by stačilo místo popisku "zadarmo" použít "instalováno". Stručně řečeno, jste-li zvyklí na komfort Appstoru Apple nebo Android Marketu, tak vás Samsung Apps příliš nenadchne.

S vestavěným čipem GPS úzce souvisí navigace Route 66, u které máte 30 dní na vyzkoušení. Připravte se ovšem na stahování mapových podkladů z internetu. Česká republika zabírá zhruba 100 MB. Fixace satelitů je průměrně rychlá. Pokud zakážete pomoc datových přenosů, může to trvat i několik minut. Veškeré informace si zjistíte pomocí funkce Moje poloha. Dozvíte se zeměpisnou šířku a délku, aktuální rychlost a v neposlední řadě i počet satelitů, se kterými se telefon už spojil.

Datové a internetové funkce: Flash nebude

Na internet se podíváte díky technologiím GPRS a EDGE. Samozřejmě ale nechybí ani rychlejší HSPDA, které nově dokáže až 14,4 Mb/s. Wave 3 zrychlil i v opačném směru a technologie HSUPA nabídne 5,76 Mb/s. Podporováno je i bezdrátové připojení přes Wi-Fi s protokoly b/g/n. Z Wavu 3 se v okamžiku může stát také přenosný hotspot a rozumí si s novinkou Wi-Fi Direct. Alternativou je pak Bluetooth 3.0. Připojení k počítači probíhá skrz přibalený USB kabel a microUSB konektor. Zamrzí, že pokud například často využívat telefon jako přenosný disk, je nutné při každém připojení tuto možnost nastavovat hluboko v menu.

Prohlížeč se podobá tomu v Androidu, s Flashem si ale nerozumí

Nativní prohlížeč Dolphine je založen na jádře Webkit. Na první pohled vypadá poměrně zdařile. Je přehledný a rychlý a surfování po webu je tak s novým Samsungem opravdu pohodlné. Škoda, že nedokáže schovat horní a spodní lištu, které zbytečně ukrajují cenné místo pro obsah stránky. Podporováno je zalamování textu. Pokud si cokoliv přiblížíte, text se srovná s možnostmi displeje, což je velmi užitečné. Údajně je podporován Flash Lite, nicméně se při testování na žádné stránce Flashové prvky nikdy nezobrazily.

Závěrečné zhodnocení: ve znamení růstu

Samsung Wave 3 potvrzuje, že operační systém Bada rozhodně není na ústupu. Samsung tak trochu klasicky vylepšil svou vlajkovou loď a znovu ji zvětšil displej. Vyššího taktu se dočkal procesor a návrat zažil Super AMOLED displej. S Badou 2.0 přišla také nadstavba TouchWiz 4, díky které laik jen těžko pozná, že má v ruce Badu a ne Android. Chválit musím kvalitní zvukový výstup do sluchátek a taktéž umístění 3,5 mm jack konektoru na spodní stranu. Ukázkové je dílenské zpracování a výdrž na jedno nabití.

Horší je to s optimalizací nového systému a nadstavby. Zatímco většinou vše běží plynule a jako na drátkách, někdy Wave 3 zazlobí a dostaví se dlouhá doba odemykaní, trhané animace či občasné delší zamyšlení telefonu. Doufejme, že Samsung přispěchá s aktualizací, která to vyřeší. Pokud ano, nebude Wavu 3 v podstatě co zásadního vytknout. Méně intuitivní menu či malý počet aplikací nemusí být nutně nepřekonatelnou překážkou. Věřím, že mnohým uživatelům by nevadil ani menší počet widgetů, byť takto chudou nabídku nemá žádný jiný operační systém.

Nejnovější Wave 3 se prodává zhruba za 8 000 Kč, což je rozumně nastavená laťka. Konkurencí pro něj může být například Nokia 701 se Symbianem Belle nebo LG Optimus Black a Sony Ericsson Xperia ray s Androidem.

Největší konkurenti: Nokia 701, LG Optimus Black a Sony Ericsson Xperia ray
samsung-wave-3
Klady
  • velmi dobré mutlimediální funkce
  • plná verze aplikace Polaris Office
  • kvalitní zvukový výstup do sluchátek
  • výborné dílenské zpracování
  • slušný fotoaparát
  • nadprůměrná výdrž na jedno nabití
  • kvalitní Super AMOLED displej
Zápory
  • internetový prohlížeč nezvládá Flash
  • extrémně chudá nabídka widgetů
  • prostředí se občas seká
  • nepříliš kvalitní hlasitý reproduktor
Diskuze ke článku
LadVach
Řekl bych že fotak bude velkou zbraní Wave III.
tybo
Rád bych se zeptal autora, jestli tedy Bada 2.0 podporuje aktivní tapety nebo ne?
alajma
Ano, já jsem badista a ano nemám autora rád za jeho názor, ale ano, má pravdu =D
minimall
Už dvakrát se smazal můj příspěvek kvůli neřitelnému kontrolnímu kódu , štve mě to !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze