HTC Desire 820
recenze

HTC Desire 820

Ve znamení osmiček
19

Obři mezi telefony získávají dalšího zástupce, kterým je HTC Desire 820. Na první pohled telefon, který je určen spíše mladším uživatelům, láká na 5,5palcový HD displej, moderní procesor, svěží vzhled nebo 13megapixelový fotoaparát. HTC si však za novinku nechá zaplatit bezmála deset tisíc korun a my se pokusíme v recenzi zjistit, zda mezi konkurenty Desire 820 obstojí.

Řada Desire patří mezi stěžejní pilíř produktů HTC. Odstartovala oblibu telefonů s Androidem, aby se následně přesunula do nižší a střední třídy, kde i nadále hodlá trápit konkurenty. Nejnovějším přírůstkem, který doputoval na český trh, je Desire 820. Již samotné označení dává tušit, že budeme mít tu čest s výše postaveným modelem. Náhled do parametrů vše potvrzuje. Velký displej, slušný procesor, podpora NFC a LTE a do jisté míry zajímavý vzhled. Palčivou otázkou, která je u telefonů HTC častá, je cena. Výrobci totiž opět nechybělo sebevědomí a Desire 820 bude muset ukázat, zda za bezmála deset tisíc korun doopravdy stojí.

HTC Desire 820

Technické parametry HTC Desire 820

Kompletní specifikace
Konstrukce157,7 × 78,7 × 7,7 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13,2 Mpx (4 224 × 3 136), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 4×1,5 GHz + 4×1 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:47 hodin
Dostupnostleden 2015, 9 490 Kč

HTC Desire 820 – videopohled

Obsah balení

Prodejní balení vypadá napříč portfoliem takřka shodně. V krabičce se také mnoho nenachází. Mimo nezbytností v podobě několika stručných návodů, je zde koncovka nabíječky, jejíž tvar se již několik let nijak nemění, USB kabel a špuntová sluchátka.

HTC Desire 820

Design a konstrukce: svěží vzhled

Na první pohled je patrné, na koho bude nové HTC Desire 820 cílit. Svěží vzhled jej předurčuje spíše mladším uživatelům, kteří se nespokojí s uniformní černou, nebo již notně okoukanou stříbrnou. Novinka od HTC se nebojí barev a kombinuje je se sněhově bílými plochami. V našem případě jsme měli k dispozici modré doplňky, které k bílé opravdu vkusně ladí. Najdeme zde modrý lem obepínající celý telefon, modrá se dostala k fotoaparátu a LED diodě, a nechybí ani na logu výrobce. Pakliže hledáte telefon, se kterým nezapadnete do davu, mohl by být Desire 820 tou pravou volbou.

HTC Desire 820 se barev nebojí

Rozměrově před sebou máme rozhodně velký telefon, což dokazuje především výška téměř 158 milimetrů. Za tu vděčíme zejména zbytečnému černému pruhu na čelní straně. Zbylé plochy jsou nicméně nezbytně nutné, například pro umístění reproduktorů. Desire 820 se může směle řadit mezi nejtenčí telefony dnešní doby, tloušťka činí pouze 7,7 milimetrů. Spolu se zaoblenými rohy tak přispívá k opravdu pohodlnému držení a ovládání. HTC se, doufejme, již poučilo, a tlačítko tentokrát umístilo na pravý bok. Tiskne se jistě a pohodlně.

Tloušťka se dostala pod 8 milimetrů

Za vyzdvihnutí rozhodně stojí kvalitní dílenské zpracování, které jde ruku v ruce s unibody konstrukcí. Do útrob telefonu se tedy nijak nedostanete. Prostor pro nezbytné sloty byl vyčleněn na levém boku a vše je schováno pod velkou krytkou. Pod ní nacházíme slot pro nano SIM kartu a také paměťovou microSD kartu. Povšimnout si lze také dalšího slotu pro SIM kartu, nicméně ten je zaslepen a není možné jej využít.

HTC Desire 820

Čelní straně dominuje displej, který je ohraničen reproduktory. Tlačítka bychom u telefonů HTC pod displejem již hledali marně. Nad displejem se nachází nezbytná čidla, čelní kamerka a také informační LED dioda. Ta zeleným blikáním upozorňuje na zmeškané události a lze si vybrat konkrétně na jaké. Bohužel není příliš velká, což zarazí zejména s ohledem na velikost samotného telefonu, a můžete ji snadno přehlédnout.

Rozmístění konektorů je veskrze běžné, tudíž na horní hraně hledejte 3,5mm jack konektor, zatímco na opačném konci je umístěn microUSB konektor. Zadní strana je hladká a lesklá. Otisky prstů sice přitahuje, nicméně na bílé ploše nejsou patrné tak, jak by byly na černém povrchu.

Baterie a výdrž: vystačí si s málem

V útrobách telefonu se nachází baterie s papírově podprůměrnou kapacitou 2 600 mAh. Zde mohlo HTC nabídnout určitě více a svého obra osadit mnohem výkonnějším akumulátorem. Nicméně musíme realitu brát taková, jaká je. Počáteční skeptický pohled vystřídalo zjištění, že výdrž nebude vyloženě špatná. Jeden den s vámi Desire 820 rozhodně přežije, i když jej potrápíte. Za přibližně 12 hodin, během kterých byl neustále připojen k internetu a vyřídil několik hovorů, se stav baterie zastavil vždy kolem 30 %. Při střídmějším využívání by mělo být možné se dopracovat k dvoudenní výdrži.

Náš tradiční test výdrže, během kterého bylo streamováno video v kvalitě 720p, potlačeny aktualizace, jas nastaven na 50 % a zvuk na poloviční hodnotě reprodukován skrze sluchátka, bylo dosaženo času 6 hodin a 42 minut. V tomto ohledu je HTC překonáno LG G2 s časem 7 hodin a 20 minut, stejně tak Lumií 1320 s výsledným časem 8 hodin a 22 minut. Nabití Desiru 820 z nuly na 80 % zabere 1 hodinu a 49 minut. K úplnému dobití je zapotřebí 2 hodin a 47 minut.

Zvuk: patří k nejlepším

Pokud můžeme u telefonů HTC brát něco jako jistotu, je to špičkový zvuk. Desire 820 disponuje dvěma stereo reproduktory, které hrají hlasitě a navíc opravdu kvalitně. Patrný je důraz na hloubky, stejně tak nepříliš vykřičené výšky. Rozhodně lze Desire 820 zařadit mezi nejlépe hrající telefony střední třídy, kde stojí po boku svých stájových kolegů. Výstup do sluchátek se nemohl nechat zahanbit a produkuje kvalitní zvuk s dostatečnou hlasitostí. Pro nenáročného posluchače dobře poslouží i sluchátka dodávaná spolu s telefonem.

Displej: měl by být lákadlem

Trumfem novinky bude patrně displej. Jednak jej potencionální kupec uvidí jako první a za druhé je opravdu velký. Nabízí úhlopříčku 5,5 palců, výborné podání barev i skvělou čitelnost na slunci či z ostrých úhlů. Snaha ušetřit se nicméně promítla do rozlišení, kde si budete muset vystačit „jen“ s HD hodnotou. Výsledná jemnost nicméně činí 267 ppi a rastr při běžném používání není takřka viditelný. Ani při podrobném zkoumání si nějakých nedokonalostí nevšimnete a displej tak nelze označit jinak než jako povedený.

HTC Desire 820

Jas můžete regulovat sami nebo automatickým čidlem, které pracuje spolehlivě. O ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass 3. S ohledem na opravdu značnou velikost displeje potěší, že trojitým poklepáním lze obsah na displeji přiblížit.

Hardware: na moderní vlně

Pod kapotou Desiru 820 tiká moderní 64bitový procesor Qualcomm Snapadragon 615, který nabízí v součtu osm jader. Čtyři jádra jsou taktována na 1,5 GHz a zbylá čtyři na 1 Ghz, obě jsou přitom typu Cortex-A53. Vítaná je jistě 2GB operační paměť, ze které je při běžné práci po zapnutí okolo 900 MB RAM volných. Interní úložiště nabízí solidních 16 GB, avšak pro vaše data ve výsledku zbývá něco málo přes polovinu. Po prvním zapnutí vás přivítá 8,9 GB. Naštěstí jsou podporovány až 128GB paměťové karty a o prostor by tak neměla být nouze.

Benchmark testy

Prostředí: osvědčená klasika

O uživatelské prostředí se stará Android 4.4.4 KitKat a také stále ještě aktuální nadstavba od HTC, tedy Sense 6.0. Tuto nadstavbu jako první přineslo nové HTC One (M8) a v podstatě beze změn ji nalezneme i zde.

Samotná podoba odemykací obrazovky se velkých změn nedočkala. Nechybí hodiny, datum, počasí a čtyři zástupci rychlých funkcí. Widgety chybí, avšak mrzet nás to nemusí. Odemykací obrazovka se jakýmkoliv tahem změní v pohotovostní. Těch může být maximálně pět plus je zde samozřejmě obrazovka Blinkfeed, která prošla vylepšením. Kromě toho, že má elegantnější design, má i nové funkce. Stále sice neumí fungovat jako RSS čtečka, do které si přidáte konkrétní zdroje, jenž vás zajímají, HTC to ale částečně nahrazuje tématy. Jinak platí, že si můžete do této čtečky přidat předpřipravené servery, jako například i mobilenet.cz.

Hlavní menu se nemění. Stále je k dispozici pouze mřížka 4 × 5 aplikací, což s ohledem na velký displej není mnoho. Někoho může potěšit, že menu se po prvním zapnutí vměstná na jednu obrazovku. Možnosti úprav se nemění. Můžete měnit řazení, nebo si všechny aplikace poskládat, jak se vám zlíbí.

Co potěší každého, je ukázková optimalizace. Sense již dávno nemůže být nazýváno těžkopádnou nadstavbou. HTC ji postupně dovedlo k ideální plynulosti a i na Desiru 820 vše běží jako na drátkách. Animace jsou zcela plynulé, reakce okamžité.

Fotoaparát: přehledně a dostatečně

Hlavní fotoaparát se krčí v samotném rohu zadní strany. Nabízí 13 megapixelů, automatické ostření, přisvětlovací diodu a světelnost objektivu činí f/2.2. Prostředí aplikace fotoaparátu je shodné s vyššími modely a tudíž přehledné. Často používané volby jsou ihned po ruce, pro podrobnější volby zavítáte do hlubšího nastavení.

Prostředí fotoaparátu

Kvalita snímků není vyloženě špatná. Jsou barevně věrné, ostrost také zcela nechybí. Právě ta by však zasloužila vylepšit, neboť u vzdálenějších objektů již může docházet ke slévání detailů. To vše platí pro dostatek světla. Jakmile světlo ubývá, klesá ostrost a přibývá viditelný digitální šum. Naopak se můžete spolehnout na pořizování makro snímků a tím pádem i snadnou možnost si ofotit jakýkoliv text.

Ukázkové fotografie

Ukázkové snímky

Desire 820 myslel také na fanoušky selfie, neboť jeho čelní kamerka disponuje 8 megapixely a rovněž funkcí vylepšení tváře v reálném čase. Výsledné snímky se nicméně hodí pro prohlížení na displeji telefonu, maximálně pro sdílení skrze sociální sítě. Rozhodně neočekávejte kvalitní 8megapixelový snímač, který máte například nyní na zadní straně svého telefonu.

Ukázkový snímek z čelní kamerky

Obě kamerky zvládají záznam videa ve FullHD rozlišení. U zadní očekávejte plynulost 30 snímků za vteřinu a solidní obrazovou kvalitu. Lepší by to nicméně mohlo být s plynulostí, občasné trhance při přehrávání jsou patrné.

HTC Desire 820 (testovací video) – 1080p, 30 FPS

Multimédia: na úrovni

Dostáváme se k části, kde si HTC nemůže dovolit zaváhat. Vše totiž staví na již jednou vychválených stereo reproduktorech s vylepšením BoomSound. Hudební přehrávač se v telefonu nachází ve dvou variantách. Ta první je od Googlu, druhou je klasický přehrávač od HTC. V obou případech však chybí ekvalizér. Ve sluchátkách si můžete maximálně vypnout efekt BoomSound. Jinak je přehrávač klasický. Velký důraz je kladen na covery alb, které lze také nechat stáhnout z internetu.

Pakliže se vám omrzí vaše hudební sbírka, můžete si zapnout klasické FM rádio, které hraje pouze s připojenými sluchátky. Poté však samozřejmě můžete zapnout hlasitou reprodukci. Podpora funkce RDS je dnes takřka samozřejmostí.

Videopřehrávač si poradí s formáty AVI i MKV a to včetně kodeků DivX a Xvid. Trápit se nemusíte ani s rozlišením, neboť 1080p videa telefon samozřejmě zvládá. Narazíte až při snaze přehrát titulky, které nativní přehrávač neukáže. Tuto drobnost však lze vyřešit instalací alternativního přehrávače, například aplikace MX Player.

V případě her se rovněž nemusíte nikterak omezovat. Telefon zvládá vše, namátkou například Angry Birds Go! nebo Real Racing 3. Vše běží s dostatečnou plynulostí. Jediný zádrhel tkví v úložném prostoru, který činí necelých 9 GB. Nicméně pokud to aplikace dovolí, můžete ji přesunout na paměťovou kartu o velikosti až 128 GB a tím si opět obnovit místo v interním úložišti. Pro tyto účely je vhodné zvolit kartu s vyšší rychlostní třídou. Ideálně tedy Class 10.

Telefonní funkce: provázanost především

Adresář kontaktů se skrývá pod aplikací Lidé. Nenabídne mnoho možností nastavení, ale to nejdůležitější nechybí. Často navštěvovanou volbou bude kolonka spravovat kontakty. Zde se skrývá komplexní správa jak zálohovat kontakty, obnovovat je, zablokovat nežádoucí kontakty a dál s nimi pracovat. Duplicitní kontakty mohou být sloučeny. Nový kontakt může obsahovat standardní informace, které známe i z jiných Android zařízení. Nepřekvapí možnost nahrání fotografie, množství typů čísel – pracovních, domácích, mobilních. Zadat můžeme přezdívku, adresu, vztah, webové stránky či poznámku. A co je téměř vzácná vlastnost, přitom naopak by to měl být standard, je možnost zadání narozenin, které se poté synchronizují s kalendářem. Zkušební kontakt s datem narozenin se ihned ukázal v kalendáři.

HTC a prostředí Sense se již léta pyšní úzkou provázaností se sociálními sítěmi a vhodným zakomponováním všemožných dat. Někomu to může vadit, mně to vyhovuje. Při rozkliknutí kontaktu ihned vidíme profilovou fotografii ve velkém rozlišení, u které je okamžitě synchronizován poslední status ze sociální sítě. Dále vidíme všechna čísla, stav na Hangouts, datum narozenin a ostatní údaje získané ze sociálních sítí.

Tím ale nekončím, spíše začínám. Pohybem do strany (doprava) vidíme historii veškeré komunikace mezi mnou a kontaktem. Získáme přehled o vzájemných zprávách, e-mailech a hovorech. Pokračujeme dále tahem do strany a nyní jsme v aktualizacích. Tady vidíme veškerý obsah na sociálních sítí daného kontaktu. Posledním tahem dojdeme do galerie. Tady máme kompletní portfolio alb a fotografií. Zbývá tak otázka, nač chodit do aplikací jednotlivých sociálních sítí, když veškerý přehled získáme v telefonním seznamu? Každý ať si sám odpoví. Ve výchozím stavu jsou kontakty provázány se sociálními sítěmi Facebook a Twitter.

Zprávy: pohodlná klávesnice

Dobrou propracovaností a slušnou paletou různých nastavení se chlubí aplikace zprávy. Nežádoucím kontaktům můžeme vystavit stopku, čili je zablokovat. Veškerá příchozí textová komunikace tak bude zablokována. Oblíbené zprávy mohou být zálohovány na paměťovou kartu, příchozí zprávy jsou děleny do konverzací, a co mě potěšilo, je volba barevného pozadí příchozích zpráv. Zprávy mohou mít i pozadí dle přiřazené fotografie, kterou si sami vybereme. Hračičkové si tak přijdou na své.

Během psaní zpráv dochází k odpočítávání od plného počtu 160 znaků. Psavci si mohou vybrat z několika druhů klávesnic. Telefon servíruje alfanumerickou klávesnici a softwarovou QWERTZ/QWERTY klávesnici. Všechny jsou velmi pohodlné a lze psát takřka bez překlepů. Za vše vděčíme 5,5palcovému displeji s HD rozlišením. Na alfanumerické klávesnici si lze zapnout rovněž praktické směrové šipky. Nechybí podpora emotikonů. Kdo si během psaní není jistý v kramflecích, může se spolehnout na pomoc prediktivního slovníku a korektury textu. Během psaní pak vyskakují návrhy slov, chyby jsou automaticky opravovány a nahrazovány správnými slovy.

Gmail

Pro elektronickou komunikaci je připraven Gmail klient. Ten hospodaří se složkami, podporuje štítky, přílohy i synchronizaci na pozadí. Umí filtrovat zprávy a přidávat jim obligátní hvězdičky. Druhou alternativou výrobce je vestavěný klient. Hned na první pohled působí přehledným a jednoduchým dojmem. Úvodní obrazovka je vyhrazena pouze došlé poště. Jednotlivé zprávy jsou od sebe výrazně odděleny. Nastavit jim můžeme počet řádků náhledu a můžeme přepínat mezi složkami. Oznámení o příchozí poště může mít libovolnou vyzváněcí melodii.

Organizační funkce a GPS: poctivá výbava

Kancelářské funkce jsou zastoupené v celé škále. Nechybí žádná důležitá aplikace. Kalendář umí zobrazit denní, týdenní a měsíční náhledy. Pracuje i se seznamem událostí a pozvánek. Velmi užitečná je synchronizace s počasím. Když si rozkliknu detail následujícího dne, zobrazí se mi v horní liště aktuální počasí s teplotou. Pod počasím je pak lišta zobrazující, zda má někdo narozeniny. Při měsíčním náhledu vidíme jak jednotlivé dny, tak ve spodním panelu i události konkrétního dne. Ano prosím, tak má vypadat dobře zpracované prostředí kalendáře, ostatní se učte. Dalším pomocníkem, jak si zlehčit život a hodit starosti na jiná bedra, jsou poznámky. Mohou mít textovou nebo zvukovou podobu. Když omrzí ruční zadávání znaků, můžeme je nakreslit. Vytvořenou poznámku si můžeme vytisknout a sdílet s ostatními zařízeními. Poznámkám nejsou cizí ani přílohy, konkrétně fotografie.

Kalendář

Velmi dobře zpracován je rovněž úkolovník. Každý úkol může být roztříděn dle priority. Pokud má úkol časové ohraničení, připomene jej nám nastavené datum s upozorněním. Do nového úkolu mohou být začleněni i ostatní lidé – kontakty. Nakonec pokud se úkol váže ke konkrétnímu místu, není nic snadnějšího, než mu přiřadit polohu podle GPS. Jednotlivé úkoly mohou mít svůj specifický seznam. Pro příklad uvedu kategorii co nakoupit, co vyřídit a další. I tady platí, že úkoly můžeme zálohovat do interní paměti telefonu.

Dokument ve formátu .doc se ihned otevře v programu Polaris Office. Základní obrazovka mi nabídla možnost čtení, editování, ale také tvorby zcela nového dokumentu. Mezi nabízené možnosti patří volba velikosti textu v mnoha stupních, případně můžeme zadat vlastní velikosti. Pak jsou to barevné odstíny, kde je k dispozici škála zahrnující 24 odstínů – myslím si, že si každý najde svoji barvu. Dále jsou to úpravy samotného fontu (kurzíva, tučné a podtržené písmo). Nechybí ani zarovnání textu do bloku, zprava a zleva. Nakonec můžeme vložit seznam a zvolit si odsazení. Nenápadně skrytou volbou v pravém horním rohu je formátování – textu, odstavce a odrážek (číslování). Dalšími podporovanými formáty jsou dokumenty vytvořené v programech Excel a Powerpoint. Vše je tedy příkladné a výrobce chválíme, že umožňuje rovnou editaci dokumentů, na to řada výrobců i u dražších výrobků zapomíná. V další nabídce nechybí světový čas, stopky či minutka.

Interní GPS modul s podporou GLONASS a A-GPS vypadá velmi schopně. Do deseti vteřin zjistíte svoji polohu, aniž byste museli být v dosahu internetu. S internetem je načtení vaší aktuální polohy otázkou tří až pěti vteřin.

Google Mapy a Navigace

Pro automobilovou navigaci jsou připraveny Google Mapy. S přihlédnutím k tomu, že se jedná o program, který je zcela zdarma, není přílišná kritika na místě a jedná se o jednu z nejlepších bezplatných aplikací. Ke stahování mapových podkladů je ale potřeba datového připojení, což lze částečně obejít stažením příslušné oblasti – malého výřezu mapy. Dále podporuje hlasovou navigaci v českém jazyce, při které však vždy musíte být on-line, zobrazování dopravních i ostatních informací. Podporuje pěší i automobilovou navigaci a také navigaci v MHD. Pro jízdu v automobilu nebo v jiném dopravním prostředku, kde je potřeba se věnovat řízení, připravil výrobce aplikaci autem. Ta s minimálním počtem kliků odkazuje na vstupy do aplikací pro hudbu, vytáčení kontaktu či zobrazení oznámení. Vše zobrazuje přehledně a obrovským fontem, k dispozici je konečně jak režim na šířku, tak na výšku.

Datové funkce: téměř za jedna

Uživatelské nároky neustále rostou a velmi dobrá výbava je vyžadována i u telefonů ve střední třídě. HTC neponechalo nic náhodě a v případě Desiru 820 je téměř nekompromisní. Pamatujte však na slůvko téměř. Pomalejšími technologiemi jsou GPRS a EDGE. Rychlejší generace přechází na HSPA+ do rychlosti 42 Mb/s a HSUPA do rychlosti 5,8 Mb/s. Bezdrátové sítě Wi-Fi jsou v nejnovějším standardu a/b/g/n/ac. Komu by to bylo málo, je k dispozici samozřejmě i LTE s rychlostí až 150 Mb/s a podporou frekvencí 900 / 1 800 / 2 600 MHz. Chybí pásmo 800 MHz, které je u nás často využívané. Naopak nepostrádáme 900 MHz, které využívá Vodafone.

Internetový prohlížeč

Pro sdílení obsahu „vzduchem“ je připraveno Bluetooth 4.0. Alternativní cestou jak přenést obsah telefonu na plochu televizoru je přes technologii DLNA nebo pomocí řešení přímo od HTC, kdy je ale zapotřebí zakoupit MediaLink. Za zmínku stojí také přítomnost konektoru MHL. Snadno tedy za pomocí redukce dostanete přes HDMI kabel dění na telefonu do televize, případně naopak přes jinou redukci připojíte flash disk. Jediným chybějícím prvkem je infračervený port, neboť technologii NFC si Desire 820 osvojil.

Radost z prohlíženého obsahu nám poskytuje Chrome prohlížeč nebo výchozí Android prohlížeč. Oba dva jsou velmi schopné a rychlostně srovnatelné. Výhodou Chromu je možnost synchronizace s vaší stolní verzí a možnost mít tak všechny záložky otevřené i na mobilu.

Závěrečné zhodnocení: sráží jej cena

HTC připravilo novinku v atraktivním hávu, která by mohla upoutat mladší klientelu, nebo případně všechny, kterým se již přejedli všechny černé, stříbrné či jen bílé telefony. Desire 820 si je vědom svého postavení takřka ve vyšší střední třídě a neponechává nic náhodě. Nabízí velký a solidní displej, velice slušný výkon a skvěle optimalizované prostředí. Přehledné a funkcemi nabité jsou i běžné aplikace pro telefonování, zprávy či organizaci času.

HTC Desire 820

Multimédia táhnou skvělé stereo reproduktory nebo propracované aplikace. Fotoaparát je sice spíše jen průměrným, ale potěší přehledným nastavením a také čelní kamerkou určenou pro selfie. Datová nadílka je takřka kompletní, využijete NFC i LTE, stejně tak kabelovou funkci USB OTG.

Vše však není růžové, jak se může zdát. Výrobci je totiž nepoučitelný, co se týče cenové politiky. Za nový Desire 820 si totiž HTC účtuje 9 499 Kč, což je opravdu vysoká cena, u které bychom mohli chtít lepší displej, fotoaparát či výdrž. Názorně vše dokládá silná konkurence.

Konkurence

Nabízí se například Xiaomi Redmi Note LTE, který si rozumí s rychlými daty, byť v omezenější míře, nabízí velký displej i obdobnou výbavu. Oproti HTC je však o tři tisíce korun levnější.

Xiaomi Redmi Note

Totéž platí pro Nokii Lumia 1320. V kapse vám zůstanou tři tisíce korun a získáte smartphone s ještě větším displejem, podporou LTE nebo alternativním systém Windows Phone.

Nokia Lumia 1320

Horkým adeptem na koupi pak je LG G2. Výběhová vlajková loď výrazně zlevnila a aktuálně se prodává za přibližně 8 000 Kč, což je o 1 500 Kč méně než Desire 820. Za tyto peníze dostanete telefon se sice o něco menším, ale zato kvalitnějším displejem, kvalitnějším fotoaparátem nebo i vyšším výkonem.

LG G2
htc-desire-820
Klady
  • výborně optimalizované prostředí
  • stereo reproduktory
  • 8megapixelová čelní kamerka
  • podpora NFC a LTE
  • výkonný hardware
  • celkem slušný displej
  • kvalitní zpracování
  • originální vzhled
Zápory
  • vysoká cena
  • nepodporuje pásmo 800 MHz u LTE
  • pouze průměrná výdrž
  • displej má jen HD rozlišení
  • reálně jen 9 GB interní paměti
Diskuze ke článku
Hop
Vylepšit displej a byl by super.Jinak, co se vám nelíbí na využitelné paměti 9 Gb z 16 Gb? Pokud telefon podporuje paměťově karty dokonce až do 128 Gb, tak v tom nevidím žadný nedostatek. LG G2 32 Gb se prodává za 9890 Kč, takže vašich 8000 platí pro 16 Gb verzi a ta je celkem k ničemu u takového telefonu.
Filip
Podle me by se do konkurence mohl zaradit i Huawei ascend g7, ktery ma take podobne parametry A je levnější.
Jakub
Všiml si někdo toho jak pán v recenzi ukazuje bytelnost konstrukce jak se ten telefon ohne jako by nic? Skoro jak LG flex :D
Petr
Mobil bez podpory zakladniho pasma LTE 800MHz by si poridil snad jedine pitomec.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze