The Walking Dead Pinball
recenze

The Walking Dead Pinball

Lee je zpět

The Walking Dead od Telltale Games nám přineslo překvapivě napínavé dobrodružství založené na komiksovém světě po apokalypse. Pinball od Zen Studios nás vrací do první série, kde se opět setkáme se známými postavami. A přestože jde o pinball, tak nechybí ani známé lokace nebo možnosti volby.

Vždy jsem o sobě tvrdil, že na horory nebo dokonce zombie tématiku nejsem. Vůbec nic spojené s tímto tématem mě nelákalo. Až do doby, než jsem se setkal se hrou The Walking Dead od Telltale Games. A těžko se to přiznává, ale vážně jsem se mýlil. Toto zasazení má skutečně co nabídnout. První i druhá série zmiňované hry mě zasáhla natolik, že se nebráním dalším kouskům – ať už jde o hry, filmy nebo knihy. A dnes si dáme taky trochu zombíků.

The Walking Dead Pinball – videorecenze

Zombie stůl

Příběhová adventura The Walking Dead vychází z komiksů společnosti Skybound. Podle těchto komiksů mimo jiné vznikl i seriál televize AMC. Ze zmiňované adventury zase vychází dnes recenzovaná hra. Je to už trochu složitější, tak abyste v tom neměli zmatek. Už vám z názvu asi došlo, že půjde skutečně o pinball. Jak to může fungovat, když předloha stojí hlavně na postavách a příběhu? Poměrně dobře, vždyť nejde o žádnou novinku.

Zen Studios nejsou žádní žabaři a kromě jiných her pracují hlavně na svém Zen Pinballu, který si můžete stáhnout a zdarma vyzkoušet. To hlavní jsou ale tematické stoly, které si do hry můžete dokoupit. Pinball možná znáte i z nějaké herny – velká krabice, dvě tlačítka a spousta blikátek. Oni jednoduše dělají to, že připravují nové stoly s různými tématy. Stáhnete si tak stoly Star Wars, Marvel, Iron Man a nyní i The Walking Dead.

Lee žije!

Prvně musíte odpálit kuličku na hrací pole, k tomu vám zde poslouží sekyra, kterou stačí dostatečně natáhnout. Tento stůl je založen na první sérii TWD a narazíte tu na všechna podstatná prostředí. Od farmy, přes motel, vlak, až po kostelní věž v Savannah. To vše je velmi hezky zpracováno na jednom místě. Důležité jsou taky hlavní postavy a minimálně Lee a Clementine se pohybují kolem hrací plochy a v závislosti na vašem snažení spolu interagují.

Tak třeba po strefení určitého bonusu si začnou kopat s míčem. To hlavní se ale samozřejmě odehrává přímo na „stole.“ A už na první pohled se TWD nijak zásadně neliší od jiných stolů těchto vývojářů. Minimálně se dá říci, že nenabízí žádný příliš originální nebo inovativní prvek a některé stoly s tematikou Marvelu nabídnou víc. To nejzajímavější jsou zde úkoly. Ty příběhově odpovídají kapitolám z první série.

Příběh

Nahoře uprostřed vykukuje zombie. Pokud ho několikrát trefíte, tak vám na chvíli odblokuje cestu do speciálních dveří. Vstřelte do nich kuličku a dostanete na výběr z herní kapitoly. Každá nese jiný úkol – například A New Day po vás chce nahrát milion bodů pouze na odrážečích a otočné ceduli „Keep out“. Na to máte omezený čas a nesmíte během něj přijít o kuličku. Nejzajímavější je asi No Time Left, ve které se začnou ze země hrabat zombie a vy je musíte sestřelovat. Před tím vždy volíte podobně jak v původní hře (ke komu se třeba přikloníte). Pokud ale příběh neznáte, tak vám to moc nedá.

The Walking Dead Pinball

Vaším cílem je samozřejmě získat co nejvyššího bodového hodnocení. A k tomu vám právě mají dopomoci úkoly a speciální komba. Pokud jste předchozí stoly Zen Pinball nehráli, tak byste z toho mohli být hodně zmatení. Je lepší si přečíst průvodce hrou, protože tam se dozvíte, co máte dělat během úkolů a další vychytávky. Během hry pak už není čas číst informací tabulku. A pokud je vaším cílem vysoké skóre, tak příliš nechápu možnost dokoupit žetony, se kterými můžete pokračovat v hraní, i když vám dojdou životy. Hra není zdarma a určitě by zde neměli být zvýhodňováni ti, kteří zaplatí ještě víc. Pokud máte rádi skutečné soupeření, tak si můžete zahrát hotseat multiplayer až pro 4 hráče u jednoho telefonu/tabletu.

Závěr

The Walking Dead Pinball je hezkou adaptací populární adventury. Za zmínku určitě stojí povedené zpracování celého stolu, kdy na jednom místě uvidíte všechny důležité lokace. Stejně tak znovu potkáte oblíbené postavy, které tu navíc jen tupě nestojí. Stůl sám není nijak převratný, ale špatný také ne. Pokud máte rádi původní hru, tak toto pro vás bude hezkým doplněním. Pokud jste ji nehráli, tak by vám tato hra asi příliš nedala.

Stůl se dá pořídit ve hře Zen Pinball nebo jako samostatně stažitelná hra. Cena je stejná.

Stáhnout The Walking Dead Pinball

Google Play App Store

Hodnocení
75%
Klady
  • známé lokace a postavy
  • příběhové kapitoly
  • hotseat multiplayer
Zápory
  • velmi podobné jiným stolům
  • žetony
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze