South Park Pinball
recenze

South Park Pinball

Zabili Kennyho, pinballovou koulí
1

Tvůrci Zen Pinball nelení a nedlouho po zajímavé adaptaci The Walking Dead Pinball přidávají další. Tentokrát to ale nebude jeden, nýbrž rovnou dva stoly. A název South Park dává vědět, že tu přijde na řadu nekorektní humor, spousta oblíbených postav a dokola se opakující archetypy. Co myslíte? Přežije to tentokrát Kenny?

Zen Studios nás velmi pilně zásobuje. Není tomu vůbec dávno, co jsme tu recenzovali hru The Walking Dead Pinball a ještě předtím si ukazovali Zen Pinball. V praxi to totiž funguje tak, že vám stačí jedna hra – právě Zen Pinball – do které si můžete nové stoly kupovat. Některé ale vychází i jako samostatně stažitelná hra. To je i případ South Park Pinball, který si tak můžete přidat do virtuální sbírky jako DLC nebo jako samostatnou aplikaci.

South Park: Pinball – videorecenze

Pinball

Je to pinball a nabídne vám přesně to, co byste od pinballu očekávali. S pomocí tří pádel se snažíte udržet kuličko co nejdéle v herním poli. To by samozřejmě nestačilo, tak se snažíte o co nejvyšší skóre tím, že trefujete různé vybrané objekty. I to je ale trochu málo. A Zen Pinball vždy nabízel úkoly, které se snažíte plnit. Stejně tak je tomu i v této hře. A ačkoliv by se vám na první pohled mohlo zdát, že pinball je silně o náhodě, tak i zde jde přijít na taktiku.

A přestože jde jen o „pinkání míčku“, tak je to poměrně složité. Jednak je těžké plnit úkoly, ale občas budete mít problém i sledovat kuličku na ploše, protože bude létat skutečně rychle. Takže zahoďte předsudky, pinball není běžná casual hra pro děti. Právě naopak. Někteří z vás možná ještě pamatují na dobu, kdy v herně nebo hospodě byl pinball tím největším ternem. Otázkou tedy zůstává – má zrovna South Park Pinball co nabídnout?

Fanouškovská kompilace

South Park znají asi všichni. Ne všichni ho ale sledují. On totiž vůbec není pro slabé povahy. Parta studentů z horského městečka zde vyvádí docela nehezké věci. Tvůrci si vůbec neberou servítky a rádi se naváží do známých osobností, žádné téma zde není tabu, sprostá slova jsou základním výrazovým prostředkem a humor je často fekální, rasistický nebo minimálně hodně černý. Prostě nic, k čemu byste měli pouštět děti. Ale pamatuju, že jako dítě jsem si to nejvíc užíval.

Jak toto promítnout do pinballu? Inu, dost těžko. Tvůrci se o to pokusili formou dialogů a promluv, které jsou převedeny přímo ze seriálu. Pokud jste fanoušky, nebo dokonce znalci, tak dost možná dokážete všechny hlášky zařadit. Pro méně znalé tu mám alespoň jednu zprávu… Kenny to zase schytá. Kdyby ne, tak se ani nemůže jednat o South Park. Pokud však znáte seriál, tak si všimnete, že byl ostrý humor výrazně zbroušen. Hra míří na širší publikum, což dává smysl a osobně s tím nemám problém.

Stůl nebo dva

Oproti zmiňovanému The Walking Dead má tento pinball značnou výhodu. Nabídne rovnou dva stoly. To ale nutně nemusí znamenat dvojnásobnou zábavu. Super Sweet Pinball je zde stůl hlavní a nabídne řadu úkolů. Většina se týká plnění písmen a skillshotů. Snažíte se tak hlavně trefovat správné cíle. Oproti The Walking Dead působí velmi prázdně. To Zen trochu dorovnává kvantitou, protože dostanete i druhý stůl – Butterův. Ale zaplatíte také dvojnásobek.

South Park: Pinball

Ten také nabídne několik úkolů, jejichž plnění vede ke speciálnímu módu. Toho dosáhnout je ale opravdu velmi těžké. Pomoci vám může jedna věc, která je i v předchozích pinballech. Celou dobu se snažíte nahrát co nejvyšší skóre a být lepší než všichni vaši přátelé… a když skončíte, tak si formou mikrotransakcí můžete koupit další život. To působí trochu zvláštně, když za hru už tak platíte. Obzvlášť, když penězi získáte výhodu nad ostatními.

Závěr

South Park Pinball je tvořen pro fanoušky série. Pouze ti si mohou užít všechny reference a odkazy. Tak jsou dělané i úkoly – vždy nějak korespondují s originálem. A to je důvod, proč si zaslouží Zen Studios palec nahoru. Pokud jsem však vyčítal The Walking Dead, že tu byly originálnější stoly, tak tyto dva k nim patřit nebudou. Naopak jsem měl pocit, že z herního hlediska zde není vlastně vůbec nic nového. Přitom je to zábava, jen má svá omezení. A přesto – jsou tu sice lepší stoly, ale pokud vás tankuje South Park, tak se stejně nebudete příliš rozmýšlet.

Stáhnout South Park: Pinball

Google Play App Store

Hodnocení
70%
Klady
  • povedeně zpracovaná předloha
  • dva stoly
  • kvalitní pinball
Zápory
  • nepříliš originální
  • dokupování životů
Diskuze ke článku
Kamil Raketa
Kamil Raketa
Naposledy upraveno: 21. 10. 2014 22:03
Rád bych chtěl opravit autora článku.. ten stůl je Buttersův, a ne Butterův.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze