Pocket Mortys
recenze

Pocket Mortys

Seber je všechny

Animované série od [adult swim] rozhodně nejsou pro děti, ačkoliv by to tak mohlo vypadat. To je případ i seriálu Rick a Morty, kde spolu dědeček a vnuk provádí výpravy do jiných dimenzí a světů. V jejich nové hře se pokusíte chytit všechny varianty Mortyho z různých dimenzí a postavíte se ostatním trenérům. Že je to uhozené? To ještě není všechno!

[Adult swim], to nejsou roztomilé animáky pro děti a infantilní hry plné zvířátek. Možná na oko. V skutečnosti by se k jejich webu děti snad vůbec neměly přibližovat. Našly by tam totiž obsah, který pro ně rozhodně vhodný není. Přesto lze říci, že nabízí perfektní zábavu pro novou generaci mladých dospělých, kteří se mohou smát u zvrácených videí s jednorožci. Pokud chcete přirovnání, tak si představte ještě drsnější verzi Griffinů.

Pocket Mortys – videorecenze

Rick a Morty

Kdo někdy přišel do styku se seriálem Rick a Morty, tak jistě ví, že je o nerozlučné dvojce lehce retardovaného kluka, Mortyho, a šíleného vědce, Ricka, který ho naprosto očividně využívá ke svým zvráceným pokusům. Taky by jistě věděl, že spolu cestují dimenzemi a jsou spojeni na sto let. A že když jedna z postav chce pronést nějaký důležitý a děj-posouvající monolog, tak ta druhá se u toho s největší pravděpodobností svíjí v křečích a bolestech.

Tento seriál není pro každého, ale pokud vám takový humor nevadí, můžete se u toho opravdu hodně nasmát. A ve stejném duchu se nese i nová hra, která se ovšem tolik nevyžívá v explicitním fekálním humoru, nýbrž zůstává na bázi rozhovorů. Trocha ponižování tu však přeci jen zůstává. Už jen fakt, že v každé dimenzi žije jeden Rick, který se snaží ochočit Mortyho zavání něčím zvláštním. A přesně o tom hra bude.

Pokémon

Aby dal Rick věci do pořádku, tak musí vycvičit Mortyho v boji a porazit svá alter ega z jiných dimenzí. Aby toho nebylo málo, tak musí pochytat i další verze Mortyho. Pokud jste hráli Pokémony, tak jistě víte, jak to bude vypadat. Z výchozího města, kde se můžete léčit, nakupovat a provádět všechny základní úkony, se totiž vydáváte na výpravy. Na těch se postavíte dalším trenérům, získáte nějaké předměty, zkušenosti a nakonec vyzvete na souboj Ricka.

Ano, v této hře je skutečně Morty na každém kroku. Už jen proto, že jen a pouze Morty může bojovat v soubojích. Pokémon a další podobné hry představují většinou lidské trenéry, kteří chytají různé potvůrky. Ne však zde, zde všemožná stvoření trénují různé verze Mortyho. A v tom je právě ten háček – to totiž znamená různé schopnosti a statistiky. A také vzhledy, kdy třeba jedna verze je značně zmutovaná, jiná šíří lásku a další je geneticky vylepšená.

Souboje

To hlavní jsou souboje, můžete si vybrat mezi útočením, nějakou schopností nebo použitím předmětu. S úrovní přibývají i schopnosti a souboje budou překvapivě dost těžké. Svou roli ale hraje i náhoda, a když se 4× po sobě váš bojovník při útoku netrefí, tak budete zuřit. Do toho musíte počítat i se systémem „kámen-nůžky-papír“, kdy každý typ Mortyho patří do jedné z těchto kategorií a tím má výhodu nad jinými. Samozřejmě také nevýhodu nad dalšími.

Pocket Mortys

Pokud si zapamatujete, který typ je „kámen“, který „nůžky“ a „papír“, tak získáte značnou výhodu, protože do souboje přijdete připraveni se správným bojovníkem a neztratíte zbytečně kolo. Ze soubojů máte peníze a zkušenosti. V úrovni lze najít také předměty a chytit divokého Mortyho – na to budete potřebovat speciální čip. Ten se dá buď koupit nebo také vyrobit správnou kombinací materiálů. Mikrotransakce pak kompletně stojí na nákupu balíčků s předměty a postavami.

Závěr

Pocket Mortys je poměrně těžká, ale návyková hra, u které strávíte dlouhé hodiny, ačkoliv čím dále budete, tím více se bude opakovat. Bojová mechanika je chytrá a u prozkoumávání světů si užijete jak zvláštní prostředí, tak zajímavé postavy. Důležité je, že si hru mohou vychutnat i ti, kteří seriál nikdy neviděli. A je dost dobře možné, že se na něj začnete dívat právě po hraní této povedené variace Pokémonů.

Stáhnout Pocket Mortys

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
85%
Klady
  • souboje
  • drsný humor
  • tvorba předmětů
  • obtížnost
Zápory
  • později stereotyp
  • ovládání
  • občas příliš o náhodě
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze