Buff Knight
recenze

Buff Knight

Jen pro hrdiny
1

Není nic udatnějšího než výprava do temného podzemí. V kobce na vás číhá řada nástrah a nebezpečenství, ale je to jediné místo, kde můžete najít brnění + 10 útok a helmu s vylepšenou regenerací many. Kde jinde také získat plné kapsy zlaťáků, než ze zabitých příšer? A tak se tam vydáte znovu. A znovu. A znovu...

Na YouTube si jeden náš divák stěžoval, že už nevycházejí dobré hry pro telefony a tablety. To podle mého soudu vůbec není pravda. Jen je hrozně těžké definovat hru dobrou. Je to Modern Combat? Je to Angry Birds? Je to Monument Valley? Nebo třeba Wayward Souls? Já se vám tu pravidelně snažím ukazovat hry dobré i špatné a vždy vedle rozboru udělím i nějakou známku. A jsou hry lepší i horší, ale rozhodně nemám pocit, že to nějak upadá. Občas jsou hry prostě jednodušší.

Buff Knight – videorecenze

Běhačka?

Celý název této hry, jak uvádí obchod, je Buff Knight! – RPG Runner. A co bychom mohli čekat od něčeho, co má v názvu „runner“? Já osobně už mám po krk těch běhaček, kde přeskakujete z dráhy na dráhu, skáčete, kloužete, vyhýbáte se překážkám a sbíráte mince. Tak vás možná potěší, že Buff Knight! takovou hru zdaleka není. Ale vidíte to? Stačí jedno běžné slovíčko a hned mi naskočí řada asociací.

Tato hra je běhačem v jiném slova smyslu. Váš rytíř se skutečně nezastavitelně řítí dopředu, ale nejde tu o běh jako takový, nýbrž spíš o další RPG prvky. Nikam nemůžete uhnout a proti vám se staví nepřátelé. Zde bych měl podotknout, že vy sám nejste přímo rytířem, ale spíš nad ním držíte patronát. Snažíte se mu pomoci tak, aby se dostal co nejdál, posbíral co nejvíc zlata a porazil co nejvíc nepřátel.

Kouzla a čáry

Rytíř sám disponuje mečem. Ten mu ale slouží především jako nárazník. Narazí do nepřítele, nechá se od něj zranit a na oplátku mu zasadí ránu. Většinou bývá silnější, takže ho zdolá, ale pokud se do toho nevložíte, tak může přijít o spoustu životů, které se nijak neregenerují. A to je přesně vaše chvíle. Jak můžete pomoci? No, zase tolik toho není. Ale vaší hlavní zbraní je útok bleskem. Ten vás ale stojí manu. Ta už se naštěstí regeneruje.

Blesk uhodí do protivníka, který je před hrdinou. Občas je tak lepší chvilku počkat, až hrdina natlačí dva nebo tři nepřátele na sebe a odpálit je najednou. Časování útoku je přitom zásadní. Je zde určitá náhoda, že nepřátelé vzlétnou do vzduchu. Když se tak stane, tak je můžete ťukáním zraňovat. Problém je, že je dlouho hra hrozně lehká… a najednou přijde zlom a začne to být dost zběsilé. Ale říkáte si, že tento zlom měl přijít před několika minutami, kdy už jste se nudili.

Naleštěný hrdina

Nebylo by to RPG, kdybyste nemohli svého hrdinu náležitě vylepšovat. A to zde můžete. V podstatě po každé hře si můžete v obchodu koupit nějakou novou část brnění. Byl jsem až překvapen, jak rychle mohu postupovat. Výzbroj lze také očarovat, což vám ke každému dílu přidá náhodné statistiky – třeba o procento lepší útok, rychlejší regenerace many a podobně. K tomu všemu samozřejmě potřebujete peníze, které získáváte hraním.

Buff Knight

Ať už za zabité nepřátele, nebo rozbité sudy. To je další věc, kterou můžete dělat. Ťuknutím do sudu ho rozbijete a získáte zlato. Cílem je rozbít několik sudů hned za sebou, čímž výdělek násobíte. Dále tu jsou truhly – náhodně získáváte klíče, kterými je odemykáte. V nich bude vždy zlato a možná i nějaký drahokam. Ty slouží pro vylepšování statistik vaší postavy nebo nákup elixírů.

Závěr

Buff Knight je zvláštní hra. Vlastně v ní toho tolik neděláte, ale stejně vás může zabavit. A pokud se rozhodnete, že budete hrdinovi skutečně pomáhat, tak budete mít dost práce. Na druhou stranu ho ale s klidem můžete pustit, ať prostě běží a vydělává. Smrt vás tu nic nestojí. Aby byla hra chytlavější, tak by potřeba trochu zkrátit zdlouhavý start. Líbí se mi ale, že jediným tahákem na peníze je odstranění reklam (za 40 Kč). Vše ostatní si vyděláte přímo ve hře – ať už zlato nebo drahokamy.

Stáhnout Buff Knight

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Hodnocení
65%
Klady
  • bez nutných mikrotransakcí
  • povedený nápad
  • rychlé nákupy a vylepšení
Zápory
  • pomalý začátek
  • slabá grafika
  • méně interakce
Diskuze ke článku
Martin Kalný
Martin Kalný
Jsem nadšen, za první půlhodinu hraní poražen první drak a jedu zase odznova a baví mě to stále. Tato hra má potenciál :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze