Beast Quest
recenze

Beast Quest

Otevřené dobrodružství

Zlo se zase jednou probudilo k životu a opět napáchalo strašlivé škody. V takových chvílích je potřeba statečných hrdinů, kteří se nebojí nasadit svůj vlastní život v zájmu ostatních. A tak se náš hrdina Tom vydává na epickou výpravu, během které se pokusí vypořádat s nebezpečnými očarovanými monstry. Nebude na to ale sám.

Naposledy jsme tu recenzovali Broken Age nebo Goat Simulator. To jsou velké a drahé hry. Pokud se na kupování mobilních her necítíte, mohli jste si přijít trochu vyřazení, přestože zrovna Broken Age za to doporučení jednoznačně stojí. Dnes se ale podíváme na Beast Quest od Miniclipu, který je zdarma, ale rozhodně nejde o malou hru či nějakou hloupou hříčku. Je to poměrně robustní mobilní RPG s perfektní grafikou a otevřeným světem.

Beast Quest – videorecenze

Epická výprava

Království Avantia je v nebezpečí, jak jinak. Temný mág proklel krajinu a jinak mírumilovná zvířata proměnil v krvelačné bestie. Hra je založená na knižní sérii od Adama Bladea se stejným názvem – Beast Quest. Ta je cílena na děti a dětem se určitě bude hezky hrát i tato hra. Tom v ní už ale není žádné ořezávátko. Původem je to sice obyčejný vesnický kluk, ale meč a štít už držet umí a na výpravě rozhodně není poprvé. To vy ale asi také ne.

Jeho první zastávkou je zamrzlá krajina, ve které řádí posedlý Nanook. To není zmrzlina, ale yeti. Jak už to někteří bossové mají ve zvyku, tak se nenechají hned zabít a budou neustále utíkat. Během své výpravy s ním tak budete muset bojovat několikrát, dokud ho nenaženete do místa, odkud nebude mít úniku. Mezi tím ale potkáte i řadu jiných nepřátel. Tak předně vlky. Spoustu vlků. Souboje se tak budou opakovat asi jako úkoly.

Otevřený svět

Nechci, aby to vyznělo příliš kriticky, není to Zaklínač 3, ale mobilní hra zdarma. Souboje probíhají ve stylu Infinity Blade, takže vedle útoku musíte uhýbat nebo používat štít. Tyto souboje jsou poměrně zábavné, ale za chvíli se u každého protivníka naučíte jeho postup a soubojem projdete bez problému. Hezkým oživením je, když se do souboje přidá více nepřátel. I to se ale začne opakovat. Podobný problém mají úkoly.

Většina z nich stojí na hledání předmětů. To není tak překvapivé, když se hra vlastně dělí na dvě části – objevování a bojování. Máte třeba posbírat nějaké rostliny. Najít několik truhlic, sebrat zlato, prkna atd. Jedním prostředím tak budete neustále probíhat a sbírat jiné věci. Grafika je naštěstí hezká, ale po chvíli vás kvůli opakování stejně omrzí. Dialogy jsou také zjednodušeny na úroveň – hrozné nebezpečí, dones, zachraň, zabij.

Pozor na životy

Hra je zdarma, takže musí přijít nějaké ale. Překvapivě nejste příliš omezováni v hraní, ale má to jistá pravidla. Zásadní jsou v tomto případě životy. Ty se totiž neobnovují časem, ale je potřeba sbírat bylinky, pít lektvary, nebo přespávat ve stanu, což ale stojí peníze. Musíte se tak snažit o ně při soubojích nepřicházet, což není takový problém. Dále si budete muset šetřit drahokamy, pokud se chcete podívat i do jiného prostředí.

Beast Quest

Kromě toho hra obsahuje prémiovou měnu, spoustu vylepšování, ale také vtipné výzvy. Za zmínku ještě stojí pohyb. Ten je na 3D hru zvládnut překvapivě dobře. Máte zde totiž jediné tlačítko – pro pohyb dopředu. Veškeré otáčení tak děláte tažením prstu kdekoliv po obrazovce. Je to plynulé a překvapivě pohodlné. Vadilo mi akorát sbírání předmětů, kde jsem musel přehmátnout a ťuknout přímo na ně.

Závěr

Že je hra založená na knižní sérii si mnozí možná ani nevšimnou. Důležité je, že se poměrně příjemně hraje, má hezkou grafiku a používá zábavný soubojový model. Svět není úplně otevřený, ale lokacemi budete moci probíhat poměrně volně. A tak za zmínku stojí i povedené ovládání. Příběh vás možná nestrhne a úkoly budou po chvíli dost podobné, ale zdarma dostanete zábavnou hru, u které se dá skvěle relaxovat.

Stáhnout Beast Quest

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
70%
Klady
  • hezká grafika
  • pohodlný pohyb
  • zábavné souboje
Zápory
  • stereotyp
  • nevýrazný příběh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze