AG Drive
recenze

AG Drive

S rychlostí proti zákonům fyziky
4

Co si představíte pod pojmem futuristické závody vznášedel? Třeba hru, kde stovky metrů nad zemí letíte rychlostí tři tisíce kilometrů v hodině, odporujete gravitaci, protáčíte se výkrutami, vybíráte zatáčky a agresivně dorážíte na své protivníky? Pokud ano, tak se s námi pojďte podívat na hru AG Drive, která nabízí nejen toto.

Recenzovat drobné hříčky zdarma a velké hry za skutečné peníze je vždy rozdíl. A poznáte to i z textu samého, který se vždy opírá o jiné body. Snažím se tyto kategorie rozlišovat a klást na hry jiné nároky. U placené hry (prémiové), jako je tato, mě třeba velmi zajímá, zda za ty peníze skutečně stojí. Nemáte možnost si ji zkusit a musíte tedy věřit mé recenzi. Nemusíte, ale znáte to… bylo by od vás hezké.

AG Drive – videorecenze

Futuristická jízda

Letíte rychlostí 3000 kilometrů v hodině, jste neskutečně vtahováni, obraz se klepe a vy cítíte, že stačí drobné vychýlení a je z vás potrava pro ptáky. Proletíte vývrtkou, sotva vyberete zatáčku a už si to uháníte střemhlav dolů v pravém úhlu přímo do ulic města, kde vás místo nárazu čeká prudké narovnání, zrychlovací plošina a div se nenamanete, tak už jste zase nad městem a řítíte se přímo na skokánek.

Jestli jde nějak jednoduše shrnout AG Drive, tak je to neuvěřitelná rychlost a adrenalin. Inspiraci hledá u klasik typu Wipeout, což je jedině dobře. Nenajdete tu zbraně, ani žádné podobné nesmysly. Maximálně tak speciální schopnost, která je pro každé vznášedlo unikátní. Nejvýhodnější se ale zdá být turbo. Jiné schopnosti mohou ostatní třeba zraňovat. Zraňuje i brždění, což je trochu zvláštní a nesmyslná funkce. Možná by bylo vůbec lepší, kdyby se hra na nějaké životy vykašlala.

Nic nového

AG Drive je velká hra, která je perfektně zpracovaná. O tom není pochyb. Bohužel ale musím konstatovat, že není inovativní. Ani se o nic nového nesnaží a nikdy nevybočí z kolejí žánru. Dokonce i menu mi připomnělo Wipeout. To ale není nutně problém. Ve dvou dostupných úrovních si vyberete z různých závodů a výběr nebude malý. Ale také zde nenajdete nic nepřekvapujícího. Jmenovat mohu třeba závod, eliminaci, časovku, rychlostní rekord a další.

Za zmínku stojí tři rychlo-úrovně, které projedete vždy za 30 sekund. V každé máte na výběr ze tří obtížností a podle toho se bude počítat vaše odměna. Tyto závody se skvěle hodí, když si chcete rychle zahrát a nemáte moc času. Jinak je samozřejmě lepší jezdit větší závody. V ovládání si vyberete z naklánění a tlačítek. U tlačítek si ale dejte pozor, protože ty pro zatáčení jsou poměrně malé a málo citlivé. U naklánění zase potěší znázornění náklonu.

Šedá budoucnost

Problém futuristických závodních her je ten, tedy alespoň já to tak vnímám, že prostě nevypadají hezky. Graficky se mohou pohybovat na hranici technologických možností, ale stále budou vypadat chladně, šedivě a nezajímavě. AG Drive mi přišel v tomto směru dost podobný, ale vyvažuje to několika způsoby. Tím prvním je osvětlení. Jakmile se celá trať ponoří oranžového slunečního světla, tak náhle hra vypadá krásně.

AG Drive

Dále je to pozadí měst, neskutečné detaily a opravdu propracované modely závodních vznášedel. Nakonec bych zmínil to, že AG Drive z iZařízení opravdu ždíme co možná nejvíce, navíc využívá Metal a jeho nejnovější funkce. Na vizuál se tak dá dívat dvěma pohledy. Je to takové šedé káčátko, které umí zazářit. Ale proti gustu žádný dišputát. Za zmínku stojí také soundtrack, který je podle očekávání složen z elektronické hudby, která k žánru náramně sedí.

Závěr

AG Drive měl být původně free-to-play titul. Autoři se nakonec rozhodli, že si za něj raději nechají poctivě zaplatit a nebudou hráče otravovat energií a dalšími nesmysly. To tedy musím pochválit. Hra futuristickým závodům ostudu nedělá, hraje se výborně, graficky je opravdu našlapaná a zábavy si tu užijete habaděj. Mrzí mě jen pár drobností, jako jsou zbytečné životy, ovládání s virtuálními tlačítky nebo pomalejší postup při kupování nových vznášedel.

Stáhnout AG Drive

App Store

Hodnocení
85%
Klady
  • vynikající grafika
  • rychlost
  • ovládání
  • kvalitní zpracování
Zápory
  • životy
  • nic nového
  • menší virtuální tlačítka
Diskuze ke článku
Jiří Mrázek
Jiří Mrázek
Naposledy upraveno: 3. 3. 2015 18:46
Nic než kopie starého dobrého Wipeoutu na PS :)
daniel
Škoda že není i na android, hned bych do toho šel.
Lubos
Nevím,spíše mi to připomíná Trackmanii,jen změnili auta za vznášedla.
Alešek
Různé hry na mobilní telefony s dotykovým displejem:

http://dotykovysvet.cz/category/kategorie-clanku/hry/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze