FIXED MagFlex
recenze

FIXED MagFlex

Nabíjejte flexibilně

Chystáte se na dovolenou a už teď se děsíte počtu nabíjecích kabelů, které budete muset brát s sebou? Nedivíme se, stačí zapomenout jeden kabel či adaptér a máte o zábavu postaráno. Pokud vaše elektronika podporuje bezdrátové nabíjení, hodí se popřemýšlet o bezdrátové nabíječce, například o flexibilní podložce FIXED MagFlex, kterou hravě strčíte i do kapsy od kalhot, najednou přitom ale nabije až tři zařízení.

Bezdrátových nabíječek není nikdy dost, zvláště těch univerzálních a flexibilních, jež dovolí nabíjet více zařízení současně, přitom nezaberou příliš místa. Osobně bych těmto nabíječkám vyhradil samostatnou kategorii, kromě používání v domácích podmínkách se totiž perfektně hodí například na dovolenou. MagFlex od FIXED zaujme nejen flexibilní konstrukcí, ale také elegantním provedením a rozumně nastavenou cenou.

Technické parametry FIXED MagFlex

Rozměry podložky (rozloženo/složeno) 270 × 80 × 15 mm, 90 × 80 × 40 mm
Hmotnost 186 g
Materiály plast, soft-touch silikon a textil
Délka přívodního kabelu 1 m
Adaptér v balení/nutný minimální výkon ne/25 W
Konektor USB-C
Bezdrátové nabíjení ano, 2× Qi a 1× indukční nabíjení
Výkon Qi nabíjení (jednotlivě) 15 a 5 W
Výkon indukce 2,5 W
LED ano
Cena od 1 200 Kč

Obsah balení: s kabelem

Součástí balení FIXED MagFlex je kromě samotné nabíječky také USB-C–USB-C kabel s délkou 1,2 metru a základní dokumentace. Adaptér není v balení, je třeba jej dokoupit, případně použít nějaký výkonnější k vašemu mobilnímu telefonu. FIXED doporučuje takový, který nabídne minimální výkon 25 W.

Líbilo se nám
  • kabel v balení
Nelíbilo se nám
  • bez adaptéru

Konstrukční zpracování: zábava pro dospělé

Pokud si ze svého dětství pamatujete leporelo, budete hned vědět, na co se těšit – FIXED MagFlex se skládá podobně jako tato dětská skládačka. Základ tvoří tři nabíjecí plošky s látkovým povrchem, které spojují silikonové klouby, jež jsou kompletně flexibilní. Ve složeném stavu je bezdrátová nabíječka extrémně kompaktní, o čemž svědčí rozměry 90 × 80 × 40 mm, po rozložení se roztáhne na 270 × 80 × 15 mm, hmotnost činí 186 gramů.

FIXED MagFlex

FIXED chválíme jak za textilní povrch, který je odolný vůči škrábancům a otiskům prstů, tak i za pogumovaný povrch částí, kde zařízení doléhá k tělu nabíječky. Díky tomu se zařízení po povrchu podložky nijak nepohybuje a je eliminováno případné poškrábání zad elektroniky.

Konstrukce podložky je extrémně flexibilní.

FIXED MagFlex nemusíte používat jen ve složeném a rozloženém stavu, díky magnetům ji lze sepnout i do tvaru stanu, kdy zastoupí nabíjecí stojánek pro dvě zařízení. Díky podpoře MagSafe tak můžete FIXED MagFlex používat i na nočním stolku, kdy zpřístupní Klidový režim, jenž je součástí iOS od verze 17. V tomto režimu můžete navíc na zadní stranu připnout i Apple Watch, protože indukční nabíječka je výklopná. Pokud chcete nabíjet 3 zařízení současně, stačí nabíječku kompletně rozložit, případně použít třetí zařízení jako podstavec. Uprostřed se nachází nabíjecí USB-C, obklopují jej dvě LED s tlumeným modrým světlem, které se v případě nabíjení obarví do zelena. Osobně oceňuji, že LED jsou ze zadní strany, díky tomu v noci neruší.

FIXED MagFlex

Po stranách rozložené nabíječky jsou podložky pro telefon/sluchátka (levá podporuje MagSafe) a uprostřed je indukční nabíječka s výklopným stojánkem pro Apple Watch. Pokud tedy máte pevně spojený pásek, můžete hodinky nabíjet i tak.

Líbilo se nám
  • extrémně kompaktní
  • variabilní konstrukce, flexibilní klouby
  • LED indikace vzadu
  • USB-C
  • režim „stanu“
  • možnost nabíjet až 3 zařízení najednou
Nelíbilo se nám
  • možná moc výrazné LED

Nabíjení: pomalu, ale jistě

FIXED MagFlex není bezdrátovou rychlonabíječkou, chce však uspokojit všechny, kteří mají hodně produktů s podporou bezdrátového nabíjení a děsí je představa, že na dovolenou budou vozit změť kabelů a adaptérů. Ano, peklo sice zamrzlo a už i iPhony nabízí USB-C, ovšem ne všichni vlastní nejnovější s USB-C a potom teprve začíná ta pravá zábava.

iPhone můžete nabíjet na MagSafe podložce výkonem maximálně 7,5 W, protože i přes podporu MagSafe nejde o certifikované příslušenství, které by umožnilo nabíjet rychlostí až 15 W. Této rychlosti však můžete dosáhnout při nabíjení jiného kompatibilního smartphonu. Část pro hodinky nabíjí maximálně 2,5 W, třetí podložka nabízí maximální výkon 5 W. Ta je určena pro sluchátka, případně pomalejší nabíjení mobilního telefonu.

Máme pro vás příklad. Samotné Apple Watch 7 se nabíjely celkem 2 hodiny, iPhone 15 Pro Max s podporou 7,5W bezdrátového nabíjení se (sám na podložce) nabíjel 4 hodiny a 10 minut. Aby byl zajištěn maximální výkon bezdrátové podložky, FIXED doporučuje použít adaptér s minimálním výkonem 25 W.

Líbilo se nám
  • možnost nabíjení 3 zařízení současně
  • podpora MagSafe
  • pohodlné používání
  • bezdrátové nabíjení výkonem až 15 W
Nelíbilo se nám
  • pomalejší nabíjení pro iPhony s MagSafe

Zhodnocení: na cesty nepostradatelná

FIXED MagFlex je příslušenství, které nemusíte využívat každý den, ale nemusíte mít obavu, že by se na něj jen prášilo, zvláště pokud máte telefon s podporou bezdrátového nabíjení, hodinky od Applu a ideálně ještě nějaká sluchátka, jež bezdrátové nabíjení podporují taktéž. Ano, v běžných podmínkách můžete nabíječku využívat výjimečně, ale při cestách se stane nepostradatelným pomocníkem, který dovolí vzít si na cestu jen jeden adaptér a jeden USB-C kabel. Když přihlédneme k ceně, která startuje někde na hranici 1 200 Kč, nemáme jediný důvod, proč bychom tuto bezdrátovou podložku neměli doporučit.

Foto: Martin Fajmon, mobilenet.cz

Klady
  • nabíjení až tří zařízení najednou
  • praktická konstrukce
  • rozumná hmotnost
  • design a kvalita zpracování
  • očím skryté LED
  • rozumná cena
Zápory
  • hodila by se podpora Qi2
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze