Colorovo CityTab Vision 3D
recenze

Colorovo CityTab Vision 3D

Třírozměrný obraz i bez brýlí
5

Polské společnosti ABC Data, která stojí za značkou Colorovo, podařilo vypálit konkurenci rybník. Ve svém tabletu Colorovo CityTab Vision 3D nabídla něco, co konkurence postrádá, a tím je schopnost zobrazit trojrozměrný obsah, aniž byste potřebovali speciální brýle. Náš test ukázal, že to, co výrobce slibuje, také splní, byť na sledování celovečerního 3D filmu to asi není.

S tablety polské značky Colorovo se na českém trhu můžeme potkávat pouhých několik měsíců. Až dosud ABC Data prodávala pod touto značkou spotřební materiál, loni se však rozhodla rozšířit svou nabídku i o počítačové skříně a vstoupit i na rychle rozvíjející se trh s tablety. Jak se povedl vstup mezi na tento složitý trh?/p>

Dnes testovaný Colorovo CityTab Vision 3D je v tabletovém portfoliu Colorovo žhavou novinkou. Oficiálně se na českém trhu začal prodávat teprve před pár dny. Se svými 8,1“ se zařadil, co do velikosti displeje, hned pod nejvyšší model této řady Colorovo CityTab Vision 10“. Jeho doporučená cena není úplně nejnižší a pohybujete se kolem 5600 Kč. Na trhu objevíte jistě mnohem levnější osmipalcové tablety méně známých značek. Musíte si však uvědomit, že v tomto případě si připlácíte za 3D obraz a relativně slušnou výbavu.

Oficiální snímky tabletu Colorovo CityTab Vision 3D 8"

Technické parametry Colorovo CityTab Vision 3D

Kompletní specifikace
Konstrukce214,7 × 139,4 × 12 mm, 500 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8,1" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 640 × 480 px, 12 FPS
ChipsetARM Cortex-A9, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 3:55 hodin
Dostupnostčervenec 2013, 6 000 Kč

Obsah balení

  • Kabel USB–microUSB
  • Adaptér USB–microUSB
  • Kabel HDMI–miniHDMI
  • Sluchátka
  • Nabíječka
  • Návod k použití

Design a zpracování

Rozměry tabletu jsou 214,7 × 139,4 × 12 mm a je hmotnost se vyšplhala na rovného půl kilogramu. To rozhodně není málo a při delším držení například při sledování filmu se tablet docela pronese. Konkurenční podobně velké tablety mají hmotnost výrazně nižší. Takový Samsung Galaxy Note 8.0 má hmotnost 338 gramů, iPad mini 308 gramů. Colorovo je také výrazně tlustší, než zmiňovaná, ale o mnoho dražší konkuence. Zde si jednoduše nízká cena vybírá svou daň a nemůžete tak čekat tenký a lehký tablet. Co se týče designu, tak výrobce sází na konzervativní čerň a vzhledově tablet nijak nezaujme.

Tělo tabletu je, s výjimkou přední strany a spodní hrany, kde jsou umístěny všechny konektory a slot na microSD kartu, vyrobeno z pogumovaného černého plastu, což však nebrání tomu, aby se na něj chytaly otisky, alespoň však je příjemný na dotyk.

Přední strana a spodní hrana jsou také černé, ale lesklé. Na přední straně vás zaujme kromě poměrně širokého rámečku kolem displeje umístění přední kamery, která se nachází při držení na výšku vpravo uprostřed. Výrobce tak počítá, že při videotelefonování budete držet tablet spíše na šířku.

Na spodním okraji tabletu naleznete zleva doprava konektor pro připojení nabíječky, microUSB, miniHDMI, slot pro TF kartu a 3,5 mm jack. Je škoda, že Colorovo nepoužilo dnes již běžnější nabíjení přes microUSB. Dle mého názoru je nejen pohodlnější, ale i mnohem ekologičtější nabíjet pouze přes microUSB. Tablet se navíc přes microUSB dokáže nabíjet nejen při připojení k počítači, ale i ze sítě, takže speciální nabíječka a konektor jsou zcela zbytečné.

Na pravém boku, pak najdete mikrofon, vypínač a podlouhlý regulátor hlasitosti. Popisky k nim najdete vyhotovené šedou barvou nad nimi již na zadní straně tabletu. Popisky jsou i u spodního okraje a patří k rozhraním na spodním okraji. Stejným odstínem šedé je vyvedené i logo s nápisem výrobce a další text. Font i barva jsou dobře vybrány a nejsou nijak rušivé. Kromě toho je na zadní straně již jen v levém rohu lehce vystouplá čočka fotoaparátu a dvojice stereo reproduktorů.

Celkově musím hodnotit konstrukci a dílenské zpracování kladně. Použité materiály jsou kvalitní. Vše dokonale lícuje a vzhledem k tomu, že baterie je, jak je u tabletů zvykem, pevně zabudovaná a není zde proto snímatelný kryt, tak nikde nic nevrže. Pokud byste se chtěli podívat do útrob tabletu, tak se bez speciálního náčiní neobejdete.

Hardware a výkon

Kdybyste se však přece jen dovnitř dostali, tak zde najdete dvoujádrový procesor AML 8726-MX Cortex A9 taktovaný na 1,5 GHz, který doplňuje dvoujádrový grafický procesor Dual Mali-400, a 1 GB RAM, ze kterého máte při prvním spuštění k dispozici 517 MB.

Interní úložiště má hodnotu 16 GB. Je rozdělena do dvou oddílů - interní paměť má kapacitu 881 MB a po spuštění z ní máte k dispozici 849 MB a interní SD karta o kapacitě 13,45 GB. Doplnit ji můžete o paměťovou kartu MicroSD s maximální kapacitou 4 GB nebo microSDHC s maximální kapacitou 32 GB. Aplikace přitom nelze přesouvat na externí paměťovou kartu. Přesouvají se pouze na tu interní.

V benchmarku Antutu dosáhl tablet solidního skóre 9038 bodů. Díky absenci grafické nadstavby funguje systém vcelku svižně. Sice jsem se setkal s několika záseky a zamrznutími, ale nebylo to natolik často, abych ho za to výrazněji odsoudil. Tablet oceníte i při hraní her. Poradí si nejen nenáročnými hrami, jako jsou například Angry Birds, ale zahrajete si na něm i nejnovější 3D hry. Jako je například Real Racing 3.

Baterie a výdrž

Jedním z nejdůležitějších parametrů u moderních tabletů je kapacita baterie. Velký displej a výkonný hardware mají také velké energetické nároky a použití nedostatečně velké baterii může jinak povedený tablet zabít. To však není příklad tohoto tabletu. Colorovo použilo integrovaný lithium-polymerový akumulátor 5000 mAh, se kterým se při střídmějším používání dostanete až na dvoudenní výdrž.

Provedli jsme i standardizovaný test výdrž, při kterém byl nastavený jas i hlasitost na 50%, tablet byl připojený k zabezpečené Wi-Fi, ze které streamoval video v rozlišení 1080p. Tablet se vypnul po 4 hodinách a 34 minutách. Pro srovnání osmipalcový tablet Samsung Galaxy Note 8.0 s 4600 mAh Li-Ion akumulátorem se ve stejném testu v případě 1080p videa vypnul po 5 hodinách a 41 minutách.

V testu nabíjení se Colorovo nabilo při připojeném Wi-Fi za hodinu na 23 procent. K nabití na 80 procent potřebuje 3 hodiny a 14 minut. Plného nabití dosáhne po 3 hodinách a 55 minutách.

Displej

Jako zobrazovač byl použit 8,1" kapacitní IPS displej, který zvládne současně pět dotyků, a nabízí rozlišení 1280 x 800 pixelů. Obraz displeje je na dané úhlopříčce ještě poměrně jemný a oceňuji na něm i živé, přitom stále přirozeně vypadají barvy. Díky tomu, že se jedná o technologii IPS, jsou samozřejmostí i široké pozorovací úhly.

Tím hlavním tahákem displeje a v podstatě celého tabletu je však něco jiného. Jak již naznačuje "3D" v názvu displeje, těšit se můžete na skutečné zobrazení 3D aniž byste potřebovali speciální brýle. Je to díky technologii paralaxní bariéry a pokud jste už někdy viděli displej na HTC Evo 3D nebo LG Optimus 3D, tak vězte, že to je úplně to samé. Zatímco ostatní výrobci 3D opustili, Colorovo jej nyní resuscituje a zkouší z něj udělat marketingový tahák tohoto tabletu. Funguje ale? Chce to sice trochu cviku a možná budete mít problém, pokud nemáte obě oči stejně zdravé, ale když se vám podaří vychytat optimální polohu tabletu, tak to skutečně funguje a obraz je 3D. A to, jak u statických obrázků, tak i u 3D videa.

Nicméně, jakkoli je to efektní, tak 3D efektu si užijete, pouze pokud sledujete tablet sami. Pokud je vás víc, tak je problém najít takovou polohu, aby 3D viděli všichni. Navíc je to velice náročné na oči a všichni, kteří si to vyzkoušeli, se shodli, že koukat na celovečerní film by nevydrželi. Proto také tuto funkci vnímám spíše jako třešničku na dortu a machrovinku, než jako něco, co by bylo zásadním parametrem při rozhodování, zda si tento tablet pořídit.

Zvuk

Tablet cílí zejména na milovníky filmů a hudby. Zvukový projev je vcelku dobrý. Není úplně plochý a můžete v něm slyšet i náznaky basů. Škoda jen, že výrobce nepřidal alespoň podporu ekvalizéru. Hlasitost je však na dobré úrovni na a běžné poslouchání vám postačí nastavit jí na 75 procent.

Toto hodnocení platí nejen při poslouchání přes sluchátka, která musíte použít vlastní, protože s tabletem žádná nedostanete, ale i přes hlasité stereo reproduktory, které jsou umístěny na zadní straně dost daleko od sebe, takže stereo efekt funguje vcelku dobře. Jedinou výtku bych měl k jejich umístění na zadní straně, protože při položení tabletu na stůl a zvláště pak na měkkou podložku dochází k mírnému ztlumení a zkreslení.

Uživatelské prostředí

Tablety Colorovo ocení zejména ti, kteří před různými grafickými nadstavbami dávají přednost čistému Androidu. V tomto případě máte k dispozici v podstatě holý Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich s čistě tabletovým rozhraním. Výrobce si ho upravil jen minimálně. Přidal pouze vlastní tapetu s logem Colorovo, a několik aplikací, jako jsou 3D přehrávač BI3Dplayer, prohlížeč obrázků BIPicture nebo File Browser. Je proto s podivem, že výrobce sáhl po postarší verzi Ice Cream Sandwich a nezvolil raději novější Jelly Bean. Za to si zaslouží výrobce jednoznačně výtku.

Na zamykací obrazovce je standardně zobrazován velkým písmem aktuální čas, pod nímž je menším písmem zobrazen datum. Vedle, v případě horizontální polohy, nebo pod ním je klasický zámek obrazovky. Tahem kruhu vpravo tablet odemknete, když budete táhnout doleva, tak přitom spustíte i zadní fotoaparát.

K dispozici máte pětici domácích obrazovek pro vaše zástupce a widgety, mezi nimiž však není možné nekonečně rotovat. Tento počet je také konečný a není možné přidávat další. Přetažením jednoho zástupce, přes druhého však jednoduše vytvoříte složku, takže omezení místa není zas až tak citelné, byť přinejmenším zástupci jsou dle mého osobního názoru zbytečně velcí a byly by stále pohodlně čitelní, i kdyby byly o třetinu menší.

Rozhraní tabletu je navrženo pro ovládání na šířku, což je patrné právě na rozložení widgetů a zástupců. Pokud držíte tablet na šířku, tak je využita celá plocha displeje. Když, však otočíte tablet na šířku, tak se zmenší pouze na střed displeje a nahoře i dole vzniknou hluchá místa.

V levém horním rohu displeje naleznete tlačítka pro vyhledávání na Googlu a hlasové vyhledávání. V protějším rohu je pak tlačítko pro vstup do menu. Ovládání tabletu pak probíhá přes spodní lištu, kde najdete vlevo tlačítka zpět, domů, poslední otevřené aplikace, ovládání hlasitosti. Uprostřed je trochu nešikovně umístěné tlačítko na pořizování screenshotů. Čas od času se mi stalo, že jsem o něj nechtěně zavadil. Napravo je odkaz na notifikační lištu, který v základním stavu ukazuje čas a ikonu nabití akumulátoru.

Po rozkliknutí zde naleznete datum, čas. Pod je ukazatel Wi-Fi, ukazatel baterie a ozubené kolo, přes které se dostanete do nastavení. V další řadě, pak má své místo pětice ikon pro zapnutí Wi-Fi, Bluetooth, notifikací, vypnutí zvuků a automatické otočení displeje. Úplně dole je pak posuvný ovladač jasu displeje a ikona, kterou přepínáte mezi profily podsvícení displeje – bright, soft, smooth.

Menu tabletu je rozděleno do záložek Aplikace, které je tvořeno maticí zástupců 6x4, a Widgety tvořené matici 4x2. V obou případech jsou řazeny podle abecedy. V pravém horním rohu, je pak přímý zástupce do Obchodu Google Play.

Multimediální funkce

Tablet se prezentuje především jako multimediální zařízení nejen pro přehrávání 3D videa a prohlížení 3D obrázků. Kromě základních aplikací proto nabízí i několik aplikací dodaných výrobcem.

Začneme obrázky. Zde máte k dispozici klasickou Galerii, která umožňuje řazení podle alb, lokality, časů, lidí nebo tagů. Jednotlivá alba s obrázky nebo videem jsou zobrazeny v podobě čtvercových náhledů, kterých se vejdou na displej tři řadu a v každé z nich je vidět pět a půl složek. Galerie umožňuje obrázky nejen sdílet, ale nabízí i jednoduchý editor. Škoda jen, že nedokáže zobrazovat i online galerie z přiřazených účtů.

Další aplikací na obrázky je BiPicture, jehož hlavní funkcí je zobrazení 3D obrázků, což jediné zvládá na jedničku. Jinak mě však příliš nezaujal. Složky složek zobrazuje ve sloupci, kde je u jednotlivých složek vypsána i cesta k souborům. Aplikace přitom nezobrazuje pouze vaše složky, které chcete, ale proskenuje celý tablet a zobrazuje i cache, což způsobuje pouze zmatek a než najdete složku s 3D obrázky bude vás to stát spoustu času a trpělivosti.

Co se týče přehrávání videa, nabízí Colorovo skutečně úctyhodnou nabídku podporovaných formátů. Bez problémů si poradí s videi ve formátech DAT, DVD, FLV, VCD, VOB, h.263, h.264, 3GP, ASF, AVI, DIVX, RM, RMVB, MKV, MOV, MP4, MPEG, TP, TS, WMV, XVID a samozřejmostí je podpora titulků včetně českého kódování, u nichž si můžete nastavit celou řadou parametrů včetně pozice, velikosti nebo dokonce barvy.

Dejte si však v tomto pozor na velikost souboru s filmem. Zvláště některé 3D filmy mohou mít velikost i 10 GB. Vnitřní SD karta je však naformátována na FAT16, takže zvládne soubory s maximální velikostí 2 GB. Buď tento oddíl tedy naformátujete na NTFS nebo použijte microSD kartu s NTFS.

Při přehrávání máte přitom na výběr ze dvou dobře použitelných aplikací. Pro klasická 2D videa je zde MoviePlayer a pro 3D videa BI3DPlayer. Ten nejenže podporuje různé typy 3D videí, ale má i funkci, která na vašem 2D videu vytvoří iluzi 3D. To se může zdát sice na první pohled efektní, ale výsledek není ani zdaleka dokonalý a osobně jsem ve srovnání s originálními 3D videi téměř žádný 3D efekt nepozoroval a vše bylo jen tak nějak rozmazané.

Nejslabší je tablet jako přehrávač hudby. K dispozici je zde pouze základní aplikace Hudba, která je na základní obrazovce rozdělena záložkami – Interpreti, Alba, Skladby, Seznamy stop a Nyní se přehrává. Při přehrávání se zobrazuje obrázek alba, jméno interpreta a název skladby. Seznam skladeb si můžete přeskládat podle svého a nechybí ani základní funkce jako náhodné přehrávání a opakování skladeb.

Fotoaparát

Obecně nepovažuji fotografování s tabletem za příliš pohodlné a beru ho spíše jako pro tablet zbytečnou funkci, která je jen do počtu a může posloužit pouze jako nouzovka. To je i případ tohoto přístroje. Colorovo City Tab Vision 3D je vybavený zadním fotoaparátem s rozlišením 2 Mpx bez autofokusu a přisvětlovací diody, který z funkcí nabízí čtyřnásobný digitální zoom, tvorbu panoramat, kompenzaci expozice a vyvážení bílé.

Obrazová kvalita pořízených fotografií je dle očekávání podprůměrná, a to i na tablet. Nejen, že barvy neodpovídají realitě, ale fotoaparát má i problém s jednobarevnými plochami a i poměrně dost šumí. To se rychle zhoršuje s ubývajícím světlem. Toto hodnocení platí i o pořizovaném videu, které je ve formátu 3GP a nabízí rozlišení pouze 640 x 480 pixelů při 13 snímcích za sekundu.

Kromě zadní kamery tablet samozřejmě nabízí i přední kameru, která má podle mého názoru u tabletů mnohem větší opodstatnění, přesto zde nabízí rozlišení pouhých 0,3 Mpx. Její obraz není sice kdovíjak kvalitní, ale to, k čemu je určena, tedy pro videohovory, bez problémů zvládá.

Organizační funkce a emaily

Základem organizačních funkcí je samozřejmě kalendář, který si výrobce nijak neupravoval a zůstává tak zde základní kalendář z Ice Cream Sandwich. Kalendář nabízí v základním zobrazení týdenní náhled, ale k dispozici máte i denní, měsíční a agendu. Zobrazit si můžete pohromadě kalendáře z více účtů, a pokud máte u jednotlivých účtů více kalendářů, tak kliknutím na jejich název v týdenním náhledu zapínáte a vypínáte jejich zobrazení.

Pro práci s kancelářskými dokumenty najdete v tabletu plnou verzi aplikace Documents To Go, která umožňuje soubory nejen prohlížet, ale můžete v ní i vytvářet nové wordové, exelové a powerpointové soubory a editovat současné. K tomu vám poslouží QWERTZ klávesnice, která zvláště v poloze na šířku nabídne velká tlačítka, mezi nimiž jsou rozestupy, takže se na ní dobře píše.

Z dalších organizačních funkcí postrádáme v tabletu poznámky. Ty si však můžete snadno doinstalovat z Google Play. Naleznete zde však správce souborů FileBrowser, opakovaný budík a kalkulačku.

Co se týče emailů, tak tablet je vybaven stejně jako ostatní zařízení s Androidem. Pokud používáte Gmail od Googlu, je pro vás nejpohodlnější použít samostatnou aplikaci Gmail, který podporuje push synchronizaci, štítky, prioritu pošty nebo odeslání příloh do velikosti 35 MB.

V případě, že používáte jiného poskytovatele emailu, je zde pro vás aplikace E-mail, která si poradí s protokoly pop3, imap4, smtp a MS Exchange. U jednotlivých emailových schránek si navíc můžete mimo jiné nastavit různá upozornění a různé intervaly synchronizace. Z klientů sociálních sítí v tabletu najdete jen Google+.

Data a internet

Z možností bezdrátového připojení je pro tablet základem Wi-Fi ve verzích 802.11 b/g/n, které mě však dost silně zklamalo. Nejedná se ani tak o citlivost signálu, která je na slušné úrovni, ale o samovolné odpojování, když se vypne displej. Děje se to i přesto, že jsem v pokročilém nastavení Wi-Fi nastavil, aby se při přechodu do režimu spánku Wi-Fi neodpojovalo. Možná, že se však jednalo o chybu pouze tohoto konkrétního kusu.

Další možnosti bezdrátového připojení zahrnuje starší verze Bluetooth 2.1 s EDR. Tablet sice nedisponuje slotem na SIM kartu, ale přesto s ním i tak můžete využívat mobilních dat. Jako jeden z mála tabletů totiž má oficiální podporu 3G USB modemů. Na stránkách výrobce dokonce naleznete seznam výrobců a podporovaných modemů. V současnosti tablet podporuje 14 modelů od Huawei, po jednom modelů od Longcheer a Thinkwill a devět modelů od ZTE, což je dostatečně široká nabídka.

Z dalších možností připojení ke stolnímu počítači nebo televizoru nabízí tablet microUSB 2.0 s OTG a miniHDMI. Je přitom sympatické, že součástí balení jsou i redukce z microUSB na USB (to využijete nejen k připojování právě modemů) a z miniHDMI na HDMI. V tabletu je navíc přítomna aplikace HDMISwitch, která umožňuje připojit HDMI jako PANEL, HDMI 720p nebo HDMI 1080p.

Pro prohlížení internetu máte již v základu hned dvě možnosti. Jednak je zde klasický prohlížeč, kterému nedělají problém ani flash prvky a ani při otevření více oken se nijak nezadýchává. Pokud používáte na stolním počítači Chrome, tak spíše oceníte jeho mobilní verzi i v tabletu, která se vám bude synchronizovat s desktopem. Také v tomto případě platí, že ani s více otevřenými okny se nijak nezadýchává.

Závěr

Colorovo City Tab Vision 3D hodnotím jako vcelku povedený tablet, který je určený zejména jako multimediální zařízení. V tomto ohledu splní to, co slibuje, přestože by jeho zvukový projev mohl být lepší a tolik prosazovaný 3D displej, jakkoli funguje, nepovažuji za zásadní rozhodovací parametr. Je to sice funkce na machrování ve společnosti, ale nedovedu si představit sledovat na tabletu celovečerní 3D film. Zvlášť kvůli vyšší hmotnosti tabletu, která se při delším držení v požadované poloze pronese.

Jinak tablet nabízí solidní výkon pro vše, co s tabletem chcete dělat. Zahrajete si na něm i některou z novějších 3D her. To, co bych mu však vytkl, je špatně fungující Wi-Fi, které dokáže pěkně ztrpčit život. Pro někoho může být i zásadním nedostatkem nepříliš kvalitní fotoaparát a negativem je i vyšší hmotnost a velká tloušťka tabletu.

Přesto všechno se mi zdá i s 3D obrazem cena 5600 Kč dosti nadnesená. Zvlášť, když se jedná o tablet se starším operačním systémem méně známé značky. V českých internetových obchodech se však již dá pořídit i mnohem levněji za méně než 5000 Kč, i tak je ale dražší, než prakticky veškerá konkurence a jsem hodně zvědavý, jak dobře se bude Colorovu s takovou cenovou politikou prosazovat na trhu. Pokud hledáte tablet hlavně na konzumování multimediálního obsahu s podporou OTG a HDMI a odpustíte mu některé kompromisy, tak se tablet zdá být dobrou volbou. Konkurence je ale silná.

Konkurence

Pokud hledáte tablet s 8" displejem, který by zvládl přehrávat FullHD video, je zajímavou alternativou proti Colorovu Prestigio MultiPad PMP5588C. Nabízí 8" širokoúhlý displej s rozlišením 1280 x 768 pixelů. V jeho útrobách se pak skrývá dvoujádrový procesor ARM Cortex A9 taktovaný na 1,5 GHz a čtyřjádrová grafika MALI400, kterou doplňuje 1 GB RAM. Interní paměť má kapacitu 8 GB a tablet běží na Androidu 4.1 Jelly Bean. V českých internetových obchodech ho můžete pořídit v průměru za výrazně nižší cenovku 2990 Kč.

Tablet 3Q q-pad RC0813C disponuje 8" IPS displejem s rozlišením 1024 x 768 pixelů, dvoujádrovým procesorem Rockchip RK3066 na frekvenci 1,6 GHz a 1 GB RAM. Interní paměť má kapacitu 8 GB. Stejně jako Colorovo i 3Q má microUSB s funkcí OTG a miniHDMI. Jeho zadní fotoaparát má rozlišení 5 Mpx a přední 2 Mpx. Ve výbavě nechybí ani GPS. Jako operační systém byl použit Android 4.1.1 Jelly Bean. Za tablet 3Q q-pad RC0813C zaplatíte v průměru 4190 Kč.

Tablet Sencor Element 8 V3 je vybavený 8" displejem s rozlišením 1024 x 768 pixelů. Uvnitř najdete dvoujádrový procesor ARM Cortex A9 taktovaný na 1,6 GHz a 1GB RAM. Interní paměť má stejně jako u Colorova hodnotu 16 GB a stejné je i rozlišení zadního a předního fotoaparátu. Tedy 2 Mpx vzadu a 0,3 Mpx vepředu. Tabletu nechybí ani microUSB s funkcí OTG a miniHDMI. Běží na Androidu 4,1 Jelly Bean a zaplatíte za něj v průměru 3996 Kč.

GoClever Tab M813G je rovněž vybavený 8" IPS displejem s rozlišením 1024 x 768 pixelů. Jeho srdcem je dvoujádrový procesor MediaTek MT8377 taktovaný na 1,2 GHz, který doplňuje 1 GB RAM. V porovnání s ostatní konkurencí i Colorovem však nabízí malou vnitřní paměť, která je pouze 4 GB, ale nechybí samozřejmě slot na paměťové karty microSD. Z další výbavy můžeme ještě zmínit 3G modem, GPS a microUSB s funkcí OTG. Tablet běží na Androidu 4.1 Jelly Bean. V českých internetových obchodech seženete tento tablet v průměru za 4534 Kč.

Pokud chcete známější značku, můžete sáhnout například po Acer Iconia Tab A1, který má 7,9" (20,1 cm) IPS displej s rozlišením 1024 x 768 pixelů. Nabízí čtyřjádrový procesor ARM Cortex A9 s taktem 1,2 GHz, 1 GB RAM a interní paměť 16 GB. Z dalších vlastností můžeme zmínit i pětimegapixelový fotoaparát, který zvládá natáčet video v rozlišení 1080p, GPS, Bluetooth 4.0 a Android 4.0. Za tablet zaplatíte v českých internetových obchodech v průměru 4990 Kč.

colorovo-citytab-vision-3d
Klady
  • 3D obraz i bez speciálních brýlí
  • šíře podporovaných multimediálních formátů
  • kvalitní konstrukční provedení
  • USB host
  • miniHDMI
  • kvalitní displej
Zápory
  • starší verze Androidu
  • problémy s funkcí Wi-Fi
  • vyšší cena
Diskuze ke článku
Petr
Z Polska neni ani koza dobra,natoz tato Cinsko-Polska slatanina....
Milan
Je nebo bude na našem trhu nějaký jiný 3D tablet?.Lze k tomuto tabletu použít nějakou přídavnou qwerty klávesnici?
David Kolář
David Kolář
Dát 3D displej do tabletu není vůbec špatný nápad... Myslím, že v budoucnu bychom se mohli dočkat highend 3D tabletů, které budou mít rozlišení 4K a tím pádem budou dostatečně jemné na polarizační 3D, které by ale bohužel muselo být sledováno s brýlemi, ale to by zas tak nevadilo. :)
Pier
Nevim, proc by mel byt problem sledovat ba takovem zarizeni 3D celovecerak. Kapesni herni konzole Nintendo 3DS na 3D displeji stavi a hry se zapnutym 3D efekty hraji hodiny.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze