Alcatel OneTouch Watch
recenze

Alcatel OneTouch Watch

Za málo peněz celý orchestr
60

Na mobilenet.cz nepolevujeme a stále pro vás testujeme nové a nové technologie. Aktuálně nám v redakci zakotvily velmi zajímavé hodinky Alcatel OneTouch Watch. Dokáží spolupracovat s chytrým telefonem, mají velmi hezký design a především nestojí moc. Není zde však nějaký háček?

Osobně patřím v oblasti hodinek ke konzervativnějším uživatelům a pokud se řekne „hodinky“, automaticky se mi vybaví kvalitní kovové hodinky s kulatým ciferníkem. Proto za sebe musím říct, že mne neoslovil design většiny chytrých hodinek, které jsou dnes na trhu. Ať už se bavíme o Samsung Galaxy Gear, Asus ZenWatch nebo Apple Watch, hodinky mají být zkrátka kulaté.

Oficiální fotografie Alcatel OneTouch Watch

Zároveň mne však vcelku zaujaly modely jako Motorola Moto 360, Huawei Watch a samozřejmě také Alcatel OneTouch Watch, které tento ex-francouzský a dnes již čínský výrobce představil na mobilním kongresu v Barceloně v únoru letošního roku. Tyto hodinky nabídly na první pohled opravdu zajímavou výbavu, krásný design a především atraktivní cenovku. Není divu, že jsme se na jejich otestování velmi těšili.

Technické parametry Alcatel OneTouch Watch

Kompletní specifikace
Konstrukce10,5 × 41,8 × 3,5 mm, 60 g, odolnost: IP67
Pásekumělý, vyměnitelný: ne, zapínání: motýlová spona
DisplejTFT IPS, 1,22" (240 × 204 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor210 mAh, nabíjení: USB A
Dostupnostčerven 2015, 2 790 Kč

Design, konstrukce a odolnost: kvalita se širokým rámečkem

Co do designu jsem již zmínil, že jsem jednoznačně příznivce kulatého tvaru hodinek. I proto osobně považuji nové hodinky Alcatel OneTouch Watch za jedny z těch povedenějších kousků, které dnes v segmentu chytrých hodinek můžete najít. V ČR jsou dostupné v černé a bílé barvě, vždy s pryžovými řemínky. Bohužel varianty s ocelovým páskem u nás dostupné nejsou, což mne velmi mrzí.

Bílá varianta Alcatel OneTouch Watch

Hodinky sází na jednoduchou konstrukci a elegantní linie a jejich design rozhodně mohu označit za povedený. Nicméně jsou zde některé detaily, které působí trochu rozpačitým dojmem – například velmi silný rámeček kolem displeje, který Alcatel velmi pečlivě na produktových fotografiích fotí tak, že se rámeček zdá být ještě displejem. Ale není, displej je mnohem menší, než kolik činí přední plocha hodinek. Rámeček díky popiskům připomíná klasickou lunetu. Na druhý pohled si také všimnete, že displej není zcela kulatý. Ve spodní části je totiž displej klasicky useknutý, tedy stejně, jako například u Moto 360, což Alcatel na produktových fotografiích umně maskuje použitými barvami.

Samotné pouzdro hodinek je vybroušeno z jednoho kusu kovu a hladký povrch narušuje pouze hlavní tlačítko na pravé straně. Rozměry pouzdra jsou 41,8 × 10,5 mm, hmotnost pak příjemných 60 gramů. Přechod mezi krycím sklem a kovovým pouzdrem je díky jemnému zaoblené skla opravdu hladký a působí solidním dojmem, což ostatně platí o Alcatel OneTouch Watch i celkově.

Z pouzdra vystupuje 20mm uchycení řemínku, ten si ale sami bohužel nevyměníte. V řemínku je totiž ukrytý nabíjecí USB konektor, což s sebou nese výhody i nevýhody. Na jednu stranu můžete hodinky nabít prakticky kdykoliv bez nutnosti nosit s sebou speciální kabel, dokovací stanici nebo něco podobného. Na druhou stranu však ne každému řemínek sedne. Zapínání řemínku pak obstarává klasická motýlová spona.

Detail nabíjecího konektoru, senzor měření tepu na vnitřní straně hodinek a detail motýlové spony

Co se týče odolnosti, tak s Alcatel OneTouch Watch na ruce se rozhodně nemusíte vyhýbat vodě. Díky certifikaci IP67 je zaručena kompletní prachuvzdornost a voděodolnost po dobu 30 minut v hloubce do 1 metru. Horší je to však s krycím sklíčkem displeje.

Vzhledem k ceně totiž nemůžeme očekávat safírové sklíčko a není zde ani odolné sklo Corning Gorilla Glass. Použito tedy bylo klasické tvrzené sklo a je pouze otázkou času, než s hodinkami někde zavadím o zeď a na displeji se objeví první škrábance. Tomu však ostatně nezabrání ani Gorilla Glass, rozhodně tedy doporučuji zakoupit ochrannou fólii.

Displej a baterie: oleofobně a dlouho

Displej patří určitě ke klíčovým parametrům každých chytrých hodinek. Alcatel se vydal cestou kulatého displeje, ale jak jsem již zmínil, nedotáhl svůj záměr až do konce. Ve spodní části je totiž displej useknutý a díky tomu zde máme atypické rozlišení 240 × 204 pixelů. Na úhlopříčce 1,22 palce nám toto rozlišení vytváří slušnou jemnost 258 ppi.

Displej Alcatel OneTouch Watch sice není dokonale kulatý, ale nabízí skvělé zobrazovací schopnosti

Alcatel své hodinky osadil displejem typu IPS LCD, který dokáže zobrazit 262 tisíc barev a nabízí velmi dobré zobrazovací schopnosti. Jednou z hlavních funkcí hodinek je totiž zobrazení času, a to za každého počasí. S tím Alcatel OneTouch Watch naštěstí nemají problém a displej je bez problémů čitelný i na ostrém slunci. Případný jas displeje si však budete muset nastavit vždy ručně, automatická regulace bohužel chybí.

Displej Alcatel OneTouch Watch obstarává také ovládání hodinek, protože je dotykový. Ovládání je příjemnější také díky oleofobní vrstvě, kterou je displej vybaven. Rozpoznání dotyku je přesné a Alcatel dokonce našel využití i pro „hluché“ místo pod displejem – slouží totiž jako tlačítko zpět.

Uvnitř hodinek Alcatel OneTouch tepe čipset STMicroelectronics STM429, což vám asi mnoho neřekne a vlastně na tom ani nezáleží. Důležitější je akumulátor, který má kapacitu 210 mAh. To opravdu není mnoho, například Motorola Moto 360 má 320 mAh. Díky proprietárnímu systému v hodinkách však výrobce i tak dosáhl velmi dobré výdrže na jedno nabití.

V oficiálních materiálech se hovoří o výdrži až pět dnů na jedno nabití, ale toho při běžném používání nedosáhnete. Nicméně během testování, kdy jsem měl neustále propojený telefon přes Bluetooth, pracoval s notifikacemi, měřil spánek a podobně, mi hodinky vždy vydržely zhruba 2 až 3 dny. To je velmi solidní výkon, o kterém si hodinky s Android Wear s mnohem většími akumulátory mohou nechat jen zdát. Pokud byste však omezili propojení s telefonem, vypnuli u hodinek Bluetooth a snížili jas na minimum, troufám si říct, že by zvládly i těch zmiňovaných 5 dnů.

Nabíjení hodinek je vyřešeno pomocí integrovaného USB konektoru v pásku hodinek. Je ukrytý pod krytkou, takže si jej na první pohled nevšimnete, ale toto řešení je celkem praktické. Hodinky totiž můžete nabít prakticky kdykoliv a je jedno zda z adaptéru do sítě nebo přes počítač. I přes počítač se vám pak hodinky nabíjí bezpečně do hodiny a i pouhých 15-20 minut nabíjení vám zabezpečí minimálně celý den používání.

Senzory: frekvence, směr i výška

Alcatel OneTouch Watch jsou hodinky, které nejsou tak úplně chytré v pravém slova smyslu a výrobce se u nich naprosto evidentně snaží tlačit především na cenu. O to víc překvapí, kolika nejrůznějšími senzory své hodinky vybavil. I když ne vše je úplně dotaženo do konce…

Alcatel OneTouch Watch

V první řadě zde máme monitor srdečního tepu na spodní straně hodinek. Funguje spolehlivě a tep vám změří přesně, ale… Nedokáže monitorovat tep souvisle. Tudíž například během cvičení vám hodinky nedokáží zobrazovat aktuální tep, abyste si například hlídali tepovou zónu. K tomu se ale ještě vrátím v další kapitole.

Dalšími senzory jsou samozřejmě akcelerometr a také gyroskop, které pomáhají se sledováním aerobní aktivity. Příjemným překvapením je funkce kompasu – uvnitř totiž nalezneme také elektronický kompas, který je doplněn ještě o barometr. Díky tomu vám hodinky dokáží zobrazit, v jaké nadmořské výšce se nacházíte. Bohužel chybí GPS, ale Alcatel zde rozhodně necílí přímo na sportovce.

Prostředí a funkce: tah na branku nestačí

Již jsem zmínil, že hodinky Alcatel OneTouch Watch nejsou tak úplně chytré. Alespoň ne v tom slova smyslu, že do nich můžete instalovat aplikace a podobně. Uvnitř totiž neběží ani Android Wear, ani watchOS, ale proprietární systém od Alcatelu. To s sebou nese jak klady, tak zápory.

Úvodní nastavení hodinek Alcatel OneTouch Watch

Uživatelské prostředí hodinek od Alcatelu je jednoduché a podle mého názoru vcelku povedené. Je střídmé, přehledné a snadno se v něm zorientujete. Po prvním zapnutí vás navíc průvodce naučí hodinky ovládat a také vás donutí nainstalovat si aplikaci Alcatel Move do vašeho telefonu.

Základem je samozřejmě hlavní obrazovka se zobrazením času. Můžete si zvolit celkem tři druhy ciferníku – klasický, jednoduchý a digitální. Mezi nimi můžete přepínat přímo v nastavení hodinek a další možnosti úprav jsou dostupné skrze aplikaci Alcatel Move.

Základní ciferník s naší tapetou a hlavní menu

Probuzení displeje probíhá zásadně tlačítkem na boku hodinek, funguje však také pohyb zvednutí a otočení ruky. Není však 100% spolehlivý, a když vyloženě nemáte ruku svěšenou k tělu, tak musíte použít tlačítko neb rukou bláznivě kroutit. Přitom poklepání na displej by bylo tak příjemné. Ale bohužel.

Tlačítko na boku slouží pouze pro vypínání a zapínání hodinek, veškeré ovládání tak obstarává dotykový displej. Dotykem displeje na hlavní obrazovce s ciferníkem se přesunete do hlavního menu, které je provedeno jako matice ikon posuvná do strany. Zde najdete veškeré funkce a možnost, které Alcatel OneTouch Watch nabízí.

Předpověď počasí a monitor aktivity

Jako první zde máme počasí, které hodinky synchronizují s telefonem a zobrazí vám předpověď na 5 dnů. Další funkcí je monitor aktivity, který je rozdělen na několik částí a je také jednou z hlavních funkcí. Nabízí celkově měření aktivity v procentech (váš denní cíl), krokoměr, ukazatel spálených kalorií, ušlé vzdálenosti, času stráveného pohybem a monitor spánku.

Monitor aktivity – krokoměr, spálené kalorie, vzdálenost, délka pohybu a sledování spánku

Tyto funkce pracují celkově velmi dobře, jsou přesné a je na ně spolehnutí. Dokáží vám přímo na hodinkách i v aplikaci Move přehledně zobrazit, jaký byl váš den. Co mi však vadilo je, že monitor spánku si musíte spouštět ručně. Hodinky to zkrátka samy nepoznají, a ačkoliv samotné monitorování je vcelku dobře zpracované, chyběla mi funkce buzení podle spánkové fáze. Přitom samotný budík hodinkám nechybí, nastavíte si jej skrze aplikaci Move a probudí vás příjemnými vibracemi.

Měření srdečního tepu a tréninkový pomocník

Funkce měření srdečního tepu je zastoupena ikonou se srdíčkem. Měření je přesné, ale bohužel funguje pouze „on demand“, tedy musíte ji spustit ručně. To je velká škoda, protože tak nejenže nemůžete sledovat váš tep v průběhu celého dne, ale ani během sportování. Měření tepu je zde tedy spíše pro parádu a reálně jej bohužel nevyužijete.

Stejně tak tréninkový asistent vám dává spíše orientační hodnoty, protože jej nemůžete s ničím konkrétním synchronizovat a ani se vám jednotlivé tréninky neukládají. Můžete si v něm kontrolovat počet kroků, orientační vzdálenost a rychlost, samozřejmě čas a také si můžete měřit jednotlivá kola. Rozhodně však tento mód nelze brát jako plnohodnotného sportovního asistenta. Vlastně Alcatel OneTouch Watch obecně nejsou tak úplně sportovní příslušenství jako spíše lifestylový doplněk.

Stopky, ovládání hudby, kompas a spoušť fotoaparátu

Tmavě modrá ikonka v menu jsou jednoduché stopky a fialová je vyhrazena pro ovládání hudebního přehrávače. Díky němu můžete jednoduše pomocí hodinek zapínat hudbu, přepínat mezi skladbami a také ovládat hlasitost. Samostatně je zde také aplikace kompas, o které jsem psal v kapitole o senzorech a fotomaniaky potěší funkce bezdrátové spouště fotoaparátu.

Výběr různých ciferníků, hledání zařízení a ovládání notifikací

V rychlosti ještě projedeme zbývajících šest položek – máme zde volbu ciferníku mezi třemi druhy popsanými výše, možnost prozvonění telefonu pokud jej někam založíte (samozřejmě musí být v dosahu Bluetooth), ovládání vibrací a Bluetooth připojení, nastavení jasu displeje a jako poslední změnu motivu mezi světlým a tmavým motivem.

Nabídka různých funkcí je tedy vcelku široká a rozhodně mnohem širší, než u běžných fitness náramků. Alcatel OneTouch Watch jsou tedy někde na půli cesty mezi chytrými hodinkami a fitness náramkem. Aplikace do nich sice instalovat nemůžete, ale možnosti jsou oproti obyčejným náramkům mnohem širší.

Na druhou stranu jsou zde drobnosti, které trochu kazí dojem z jinak povedené funkční základny. Například zmíněné sledování spánku, chybějící tréninkový asistent, měření srdečního tepu funguje pouze při ručním vyvolání a podobně. I přesto však musím uznat, že vzhledem k ceně je nabídka funkcí opravdu solidní.

Konektivita a notifikace: široká nabídka s drobnými chybami

Nicméně hodinky Alcatel OneTouch Watch nejsou vůbec nic, pokud k nim nepřipojíte telefon. Jednou z velkých výhod proprietárního systému je kompatibilita s platformou iOS 7+ stejně jako Android 4.3+. S aplikací Alcatel Move je propojíte pomocí Bluetooth 4.0, které váš telefon zatěžuje jen minimálně.

Spojení hodinek s telefonem je spolehlivé a za celou dobu testování jsem se ani jednou nesetkal s nějakým problémem v této oblasti. Naopak potěší, že pokud se s hodinkami vzdálíte z dosahu Bluetooth, tak vás hodinky vibracemi upozorní, že jste telefon někde nechali. Samotné spárování je pak velmi rychlé, a to především díky možnosti párování přes NFC.

Jednou z hlavních funkcí nových Alcatel OneTouch Watch jsou však notifikace! Ty jsou zpracované velmi dobře, hodinky vás na vše upozorňují vibracemi a poradí si s širokou paletou nejrůznějších aplikací. Samozřejmostí jsou telefonní hovory nebo SMS zprávy. Stejně tak fungují emaily, Gmail nebo Google+, dále pak WhatsApp, Facebook, Skype, Instagram, FB Messenger, Twitter, Hangouts, LinkedIn… Je toho spousta a upozornění na jednotlivé aplikace si můžete v aplikaci Move upravit.

Výchozí obrazovka, notifikace a příchozí hovor

Samotné notifikace mají pro sebe vyhrazenou samostatnou obrazovku, kterou vytáhnete od spodní hrany displeje. Na této obrazovce vidíte všechny aktuální notifikace a jako první se vám zobrazují ty nejnovější. V horním řádku vidíte vždy ikonku aplikace, ze které notifikace pochází, pod ní informaci, o co se vlastně jedná a mezi notifikacemi z jednotlivých aplikací se přesouváte posunem do stran.

U každé notifikace vidíte odesílatele, čas a samotný obsah zprávy. U emailu vidíte předmět, u SMS zprávy její obsah, notifikace Instagramu vám oznámí, že se někomu líbí váš obrázek, Skype vám dá přečíst příchozí zprávu a podobně. Poradí si i s víceřádkovým výpisem, kterým můžete jednoduše listovat.

Alcatel OneTouch Watch

Hodinky vás dokáží také upozornit na události v kalendáři a během hovorů vám zobrazují nejen jméno volajícího, ale také možnost ztlumit vyzvánění nebo hovor rovnou zamítnout. Škoda, že se nenašel prostor pro odeslání textovky o zaneprázdnění. Můžete si však nastavit, aby vás hodinky informovaly o hovoru pouze od některých kontaktů.

Rozhodně nelze říct, že by notifikace byly zpracované naprosto ideálně. Zcela například chybí jakákoli možnost s nimi pracovat. Můžete je pouze přečíst a to je vše. Nemůžete je smazat, nemůžete na ně odpovědět, nemůžete na hodinkách otevřít celý email. I když ruku na srdce, copak chcete na hodinkách číst celý email?

Stejně tak mi přijde docela škoda, že si hodinky nerozumí například s mapami. Zobrazení směrových pokynů přímo na displeji hodinek se zdrojem dat v telefonu by nebylo vůbec špatné. Je zde tedy rozhodně prostor pro zlepšování, nicméně ve své kategorii se stále jedná o jedno z nejlepších řešení, které vůbec na trhu najdete.

Aplikace Alcatel Move: povedený asistent

Bez pořádné aplikace se dnes žádné chytré hodinky neobejdou a stejně tak Alcatel OneTouch Watch potřebují tu svou. Jmenuje se Alcatel Move a je zdarma dostupná v obchodech s aplikacemi pro zařízení s operačním systémem Android a iOS.

Úvodní nastavení aplikace a seznámení s hodinkami

Na první pohled je zpracovaná velmi dobře a nabízí přehledné zobrazení jednotlivých aktivit, které hodinky dokáží měřit. Na jednotlivých obrazovkách vidíte, do jaké míry máte splněný denní cíl, kolik jste udělali kroků, spálili kalorií, jak dlouho jste se hýbali nebo jak dlouho jste spali. U pohybových aktivit se vám také ukazuje srdeční tep, ale jak jsem již zmínil, změřit si jej musíte sami. Hodinky jej totiž automaticky nezaznamenávají.

Další zajímavou obrazovkou je „časová osa“. Tato část vám ukazuje celý váš den v podobě jednotlivých činností. Vidíte pak například, že jste se v 7:10 vzbudili, v 8:45 šli do práce cca 680 metrů, ve 13:15 jste šli na oběd a ušli celkem 1 km a tak dále.

Součástí aplikace je také nastavení vašeho profilu, tedy výška, hmotnost, věk a pohlaví. Po registraci si navíc můžete svůj profil uložit na servery Alcatelu, kde se vám také ukládají vaše statistiky. Bohužel jinak než z aplikace Alcatel Move se k nim nedostanete, ani přenos na jinou platformu není možný.

Skrze aplikaci Alcatel Move take můžete hodinky nastavit. Vidíte úroveň baterie, můžete nastavit budík, upozornění nebo aplikace, které mají posílat do hodinek notifikace. Nastavit si tu také můžete tapetu hodinek, a to hned v několika možnostech. Můžete si vybrat některou z přednastavených tapet, zvolit si konkrétní barevný motiv nebo si do hodinek nahrát přímo vlastní tapetu. Jelikož je displej hodinek kvalitní, tak musím uznat, že výsledek nevypadá vůbec špatně.

Ukázka různých tapet

Přehled hlavních statistik v aplikaci Move je přehledný a víceméně mi tam nic zásadně nechybělo. Snad jen možnost nastavit si rozložení ikon v menu hodinek by občas člověka potěšilo, protože každý může mít jiné preference.

Závěr a zhodnocení: za málo peněz „téměř“ celý orchestr

Alcatel OneTouch Watch nejsou plnohodnotné chytré hodinky. Ale nejsou ani obyčejný fitness náramek s notifikacemi. Stojí zhruba někde uprostřed. Mají mnoho skvělých vlastností, ale také několik vad na kráse. Když si však dáme všechny plusy a mínusy do rovnice, jejíž výsledkem je cena pod tři tisíce korun, tak je výsledek opravdu skvělý a mnoho nedostatků jsem ochotný hodinkám od Alcatelu odpustit.

Mezi hlavní klady patří skvělá konstrukce, povedený design, kvalitní displej, pohodlné ovládání nebo velmi dobrá výdrž na jedno nabití. Potěší také kompatibilita s platformami Android a iOS nebo slušná nabídka funkcí, nastavení a v neposlední řadě notifikací.

Jsou zde samozřejmě i některé vlastnosti, které naopak trochu vadí. Například měření tepu by mohlo být zpracováno lépe, chybělo mi buzení podle fází spánku a také tréninkový asistent. Hodinky k tomu mají veškeré potřebné senzory, takže nechápu, proč nemohou váš trénink ukládat, abyste je mohli později zpracovat. Celkově mnoho funkcí jakoby inženýři odpískali těsně před cílem a chybí jim vždy nějaký detail k dokonalosti. Notifikace také nabízí prostor pro zlepšení a rámeček kolem displeje by klidně mohl být tenčí.

Opět ale musím přihlédnout k faktu, že Alcatel OneTouch Watch jsou hodinky, které můžete koupit pod hranicí tří tisíc korun. Možná nejsou tak úplně chytré, možná nejsou tak úplně sportovní… ale jednoduše vám za málo peněz nabízí hodně muziky a mohou se tak stát velmi dobrým vstupním bodem do segmentu nositelného příslušenství pro uživatele, kteří na začátku nechtějí investovat moře peněz

Konkurence

Sony SmartWatch 2

Pokud se podíváme na konkurenční zařízení, moc jich v okolí Alcatel OneTouch Watch není. Zmínit mohu například Sony SmartWatch 2, což jsou chytré hodinky, jak si je Sony představovalo v roce 2013. Jsou podle mého názoru mnohem méně atraktivní a funkčně možná trochu propracovanější, lze je však používat pouze s Androidem a uživatelé iOS mají smůlu.

Withings Activite Pop
Withings Activité Pop

Lépe jsou na tom například Withings Activité Pop, které můžete používat s iOS i Android zařízením a cenově jsou o několik set korun dražší. Po designové stránce jsou opravdu povedené, nabízí vzhled tradičních hodinek a dokáží monitorovat vaši aktivitu i sledovat spánek. Baterie jim vydrží i několik měsíců, ale narozdíl od Alcatel hodinek nemají plnohodnotný displej a nedokáží pracovat s notifikacemi. Na mobilenet.cz si můžete přečíst recenzi dražší varianty Withings Activité

Motorola Moto 360

V recenzi často zmiňované hodinky Motorola Moto 360 nejsou sice přímým konkurentem, ale jasně ukazují, kam by mohly vést kroky uživatele po zkušenosti s hodinkami od Alcatelu. Moto 360 již nabízí plnohodnotný OS Android Wear, přehršel funkcí a možností a luxusní design i zpracování. Nicméně si za ně trochu připlatíte, protože jejich cena se pohybuje kolem 5 až 6 tisíc korun.

alcatel-onetouch-watch
Klady
  • sledování spánku
  • ovládání hudby a fotoaparátu
  • velmi dobrá výdrž baterie
  • nabíjecí konektor integrovaný v řemínku
  • odolnost IP67
  • přehledné notifikace pro mnoho aplikací
  • kvalitní konstrukce
  • kompatibilita s iOS a Android
  • jednoduché a pohodlné ovládání
  • kvalitní displej
  • elegantní design
  • atraktivní cenovka
Zápory
  • mnoho funkcí není dotaženo úplně do ideálního stavu
  • neumí budit podle spánkového cyklu
  • nelze použít se sportovními aplikacemi
  • chybí tréninkový asistent
  • absence kontinuálního měření tepu
  • nevyměnitelný řemínek
  • chybí lepší práce s notifikacemi (vymazání, odpověď...)
  • široký rámeček kolem displeje
  • displej není zcela kulatý
  • absence automatické regulace jasu
Diskuze ke článku
Petras
Také jsem majitel těchto hodinek.U mě bohužel nefungují notifikace z kalendáře.Zatím jsem nepřišel na to proč.Jinak autoři skvělé recenze nezaregistrovali,že veškerá měření se ukládají na osobní stránce na webu,ke si můžete ve webovém prohlížeči kontrolovat veškeré své aktivity včetně měření tepu a tréninků.Ukládají se tam opravdu všechny a je možné si dělat denní,týdenní ,měsíční a roční přehledy.Jinak jsem docela spokojený.
Aha
Jo tak "neumí budit podle spánkového cyklu" je plus? Hmmmmm
To je zrovna to, proč bych si je nekoupil.
Krištof Pučejdl
Krištof Pučejdl
Fajnová, solidně napsaná recenze. Sice pár překlepů a nějaká ta chybka viz předchozí komentář, ale po dlouhé době jsem něco přečetl bez přeskakování od začátku do konce. U hodinek pro mě velká škoda toho displeje, malé useknuté kolečko uprostřed docela velkého 'ciferníku'. Je zvláštní, jak to dělá výrobcům zatím problém, udělat ten displej pořádný bez ohromného rámu. Jinak ale souhlasím s autorem, že na ruce hodinky vypadají nesrovnatelně lépe, než cokoliv nekulatého, a i mezi kulatými nijak neprohrávají.
Morki
Vzhledove krasa. Malej displej a jelikoz to nema Android wear tak to casem bude k nicemu neco podobnyho jako Goclever chronos eco

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze