Acer Iconia Tab A510
recenze

Acer Iconia Tab A510

Hráč s vahou medvědí

Acer na tabletový trh vyrazil s novou silou a kromě high-endového modelu A700 přináší také nástupce střední třídy, ve všech směrech vyrovnaný tablet A510 s příznivou cenou. Ačkoliv přináší výkonnou Tegru 3, 1 GB operační paměti i rychlý Android 4.1, musel výrobce někde dělat kompromisy. Co na něj říkáme?

Po prvotním představení a lehce rozporuplných dojmech bylo načase hlouběji prozkoumat tablet a otestovat jeho možnosti. Jeho hardwarové předpoklady totiž rozhodně nejsou špatné a dost možná se v této cenové kategorii jedná o nejlepší koupi. Zda na to budeme muset přivřít oči, nebo to tablet zvládne s náskokem, to už se pokusíme zjistit v naší recenzi.

Technické parametry Acer Iconia Tab A510

Kompletní specifikace
Konstrukce259,1 × 175,3 × 10,2 mm, 680 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 10,1" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetnVidia Tegra 3 T30, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor9 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2012, ?

Acer Iconia Tab A510 – videopohled

Obsah balení

V krabičce najdete víceméně standardní náplň. Kromě přístroje samotného je tu přítomna nabíječka, USB adaptér a manuál, ve kterém se dozvíte vše potřebné. Sluchátka či další bonusy bohužel chybí.

V balení naleznete pouze to nejnutnější

Design a konstrukce: silák přes kopírák

Je pravda, že v současné době vymyslet opravdu originální vzhled dá práci, každý výrobce se s tím však pere po svém a rozhodně není dobrým nápadem kopírovat předchozí modely jen proto, že nevypadaly špatně. Něco podobného ale napadlo Acer se svou řadou Iconia Tab, který se nově obohacuje o dva přírůstky. Na první pohled je model A510 až příliš podobný svému předchůdci, modelu A500 a člověk vlastnící starší verzi tak začíná automaticky přemýšlet, zda tu není nějaký chyták.

Design ničím nevybočuje z průměru tabletových placek

Ten se tu naštěstí nekoná, jelikož je tablet z hlediska hardwaru velmi působivý, první dojem je ale často rozhodující a A510 bude mít co dělat, aby na sebe vůbec přilákala nějakou pozornost. Oprostěme se ale od faktu, že se oba tablety velmi podobají a přejdeme k důležitějším poznatkům.

Přední strana nijak výrazně nepřekvapí. Najdeme tu desetipalcový displej, logo výrobce a řady a samozřejmě malou kamerku pro videohovory, která je umístěna v horní části. Na dolní hraně nalezneme pouze microUSB konektor a dvojici stereo reproduktorů, o kterých si více povíme později. Nahoře pak nechybí tenký regulátor hlasitosti a zámek. Zleva vyčuhuje vypínací a zamykací tlačítko společně s 3,5 mm Jack konektorem pro připojení vlastních sluchátek. Nejzajímavější je tak nejspíše pravá strana, kde kromě microHDMI portu najdeme také slot pro paměťovou kartu microSD. Ta je bohužel skryta pod vylamovací krytkou, která vyloženě prosí o to, aby ji někdo utrhl. Manipulovat tedy musíte opatrně. Slot pro SIM kartu u tohoto modelu bohužel chybí.

Téměř na každé hraně se najde nějaký port či jiný prvek

Velký rozdíl oproti předchůdci se nachází především na zadní straně, která dává sbohem hliníku a vítá jednodušší texturovaný plast. Ten je sice na omak příjemný, nelze se však ubránit pocitu lacinosti a jednoduchosti, která by u podobných tabletů být neměla. Kromě několika logotypů (včetně olympijských kruhů – Acer je partnerem LOH v Londýně) už vzadu naleznete pouze čočku fotoaparátu bez LED diody. Tu totiž nabízí až vyšší model A700.

Vedle microHDMI portu se nachází také těžkopádná krytka

Celkově nevypadá design a vzhled nového Aceru vyloženě špatně, výrobce však svou šanci zadupává nejen absencí jakékoliv originality, kterou se alespoň snaží projevovat Asus či Samsung, ale především tlustším tělem (10,2 mm) a hmotností 680 gramů, která se na ne příliš pohodlném držení a ovládání zkrátka podepisuje. Oproti předchůdci, modelu A500, je však například hmotnost nižší o 50 gramů. Stále je to však o dost více, než mají jiné porovnatelné tablety. Zatímco u některých konkurenčních tabletů této kategorie dostáváte příjemný pocit už po prvním uchopení, zde musíte hledat hlouběji.

Acer Iconia Tab A510 a vyšší černý model A700

Výdrž: připravený na vše

Každé proti má však i své pro. Těžší a tlustší tělo v sobě schovává Li-Ion baterii o kapacitě 9800 mAh, která svou výdrží dokáže překvapit. Na jedno nabití mi A510 vydržela 12 hodin středně náročného používání, kdy jsem nezapomínal na brouzdání internetem, poslech hudby, občasné hraní her i pracovní činnost. To je sice podstatně méně, než oficiálně proklamovaných 18 hodin, stále se však jedná o jednu z nejlepších výdrží mezi tablety, a to bez jakéhokoliv doku pro doplnění energie, kterým se může pochlubit například podobně laděný Asus Transformer Pad 300.

V případě streamování YouTube videa, a to i v HD kvalitě, vám tablet vydrží 7.5 hodiny, hudba vám bude hrát něco málo přes 30 hodin, na webu si s ním pohrajete kolem šesti hodin. Pokud tedy nový Acer v něčem exceluje, je to jednoznačně jeho výdrž, která má jen jediný nedostatek. Plné nabití vám potrvá kolem čtyř hodin, což rozhodně není málo. Je to ale malá daň za komfortní a dlouhé používání.

Zvuk: dvojice reproduktorů s Dolby Digital

Už dvojice stereo reproduktorů v dolní části tabletu vzbuzuje naději na kvalitní poslech, a ten se naštěstí dostavuje. Reproduktory hrají velmi kvalitně a snaží se nabídnout veškeré spektrum zvuků, čisté výšky i hluboké basy. Tablet navíc disponuje technologií Dolby Digital Plus, která dokáže vyluzovaný zvuk napumpovat bohatými basy, které jsou opravdu cítit. Rozdíl je slyšet na hned a rozhodně podobnou funkci vítáme. Hodí se především pro pořádný poslech hudby, potěší však i při hraní her.

Bohužel repráčky nejsou tak silné, jak by to chtělo, a i když posunete hlasitost na maximum, můžete mít s porozuměním tiché řeči či rozhovoru problém. Především, pokud bude hlasitost zdroje tišší, než obvykle. Trochu nedomyšlené je i umístění repráčků, jež vám při položení tabletu naležato hrají ztlumeně do břicha, případně do nohou a uživatel musí tablet neustále otáčet o 180 stupňů, aby zvuk vycházel z horní části. Díky akcelerometru to samozřejmě není problém, výrobce to však mohl udělat i lépe a myslet na zákazníky, kteří budou chtít používat tablet vleže. Výstup z 3,5 mm Jacku je velmi kvalitní za předpokladu, že připojíte také sluchátka odpovídající kvality. Potom budete se zvukovým přednesem spokojeni.

Displej a uživatelské prostředí: rychlík s Tegrou

Nálada se uživateli zvedne hned, jak poprvé tablet zapne. Operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich je podpořen prvotřídním čipem Tegra 3 s taktem 1,3 GHz a operační pamětí o velikosti 1 GB, což je znát. Ovládání je velmi svižné a rychlé, menu se necuká a ani při větším počtu běžících procesů nelze zaznamenat výrazné zpomalení. Acer zde může jít příkladem a takový Samsung se svým sekaným TouchWizem na tabletech by se mohl učit. V příjemných mezích se pohybuje také rozlišení, které činí 1280 x 800 pixelů, což je v této kategorii víceméně standardem. Naopak je škoda využité TFT technologie, která ničím výrazným nepřekvapí a nabízí veskrze průměrný zážitek. Sytost, barevné spektrum a kontrast jsou na zcela průměrné úrovni a srovnávat tablet s konkurencí, jenž má v zásobě IPS či AMOLED displeje postrádá jakýkoliv smysl. Aspoň že jas je ve většině případů dostatečný a i když vám displej nebude na přímém slunečním světle zářit, pracovat se na něm dá.

Úvodní plocha se ničím neliší od ostatních Androidů

Dobrým krokem v podání Aceru bylo nezavalovat systém žádnou nástavbou a nechat jej prakticky čistým, což se znatelně podepisuje na jeho plynulosti a bezproblémovém chodu. Výrobce přidal jen několik příjemných vychytávek, kde nechybí například specifické widgety pro hlavní plochu, přizpůsobitelná zamykací obrazovka či speciální tlačítko na dolní notifikační liště, které otevírá grafickou nabídku voleb s názvem Acer Ring, ať už se nacházíte kdekoliv. Ve fešném kolečku si můžete pohrát s nastavením zvuku, zajít do čtyř přednastavených aplikací, nebo využít internetových záložek. Velmi praktické. Všechny prvky Ringu i zamykací obrazovky si samozřejmě můžete upravit podle sebe, což jen přidává prvkům na kvalitě.

Správce aplikací, Acer Ring a zamykací obrazovka

Samotný Android ve verzi 4.0.3 již nemá čím překvapit a o aktualizaci na Jelly Bean zatím nepadlo ani slovo. Narazíte tu na pět domovských obrazovek, jejichž počet se nedá nijak měnit. Ty můžete dle libosti zaplnit widgety, zkratkami, aplikacemi a složkami. Notifikační lišta zleva nabízí standardní tři tlačítka včetně šipečky pro krok zpět, domku pro návrat na plochu či tlačítka naposledy spuštěných aplikací. Pravá strana nabízí klasiku v podobě času, ukazatele baterie, Wi-Fi signálu a veškerých notifikací. Bohužel však vyskakovací lišta není tak propracovaná, jako například u Asusu a musíte si některá nastavení manuálně hodit na plochu. Chybí například rychlé zapnutí Wi-Fi, které obstaráte přes widget, a další položky, jejichž přítomnost v liště značně zjednodušuje život.

Plocha, hlavní menu a widgety

Hardware a výkon: horký všeuměl

Díky čipsetu nVidia Tegra 3 je špičkový taktéž výkon. Po vyzkoušení několik náročných her včetně nového Maxe Payna, grafického žrouta Dead Trigger či zábavné hříčky Death Rally musím zatleskat. Tablet zvládá vše ukázkově a bez problémů a podle všeho se hardware ani moc nezapotí.

Potit se však budete vy, jelikož se přístroj na zadní pravé části výrazně zahřívá. To je samozřejmě při velké zátěži samozřejmé, zahřátí ale často překračuje únosnou mez a stejně jako u nového iPadu už není tak příjemné tablet držet například opřený o nohy. Naštěstí se podobné horko neobjevuje neustále a lze si na to zvyknout. O to více, když výměnou dostanete perfektní výkon, o němž se můžete přesvědčit i na screenshotech níže.

Benchmarky a testy tabletu

Fotoaparát a video: tablet se vším všudy

Už při prvním pohledu na zadní stranu většině dojde, že tady žádné zázraky očekávat nelze. Fotoaparát má rozlišení 5 Mpx, disponuje automatickým zaostřováním a dokáže natáčet video ve FullHD kvalitě. Papírová čísla jsou však jedna věc a realita věc druhá. Jak to dopadlo u Aceru? V nabídce je pouze ta nejzákladnější verze prostředí fotoaparátu.

Prostředí fotoaparátu a jeho funkce

Tím mám na mysli minimální možnosti nastavení a prakticky nulové dodatečné funkce. Jediné, co si v nastavení budete moci upravit, je rozlišení, vyvážení bílé, saturaci a funkci panorama. Nenajdete tu touch focus ani makro režim, zapomeňte také na rozličné scény a efekty. Fotoaparát na zadní straně se hodí opravdu jen pro krajní případy, kdy nic kromě tabletu po ruce nemáte. Výsledná kvalita je totiž zcela průměrná, barvy nevýrazné a často nerealistické. Při zhoršených světelných podmínkách se rychle dostaví šum a jemně mázlý efekt. Lepší to není ani ve tmě, jelikož chybí LED dioda na přisvětlení scény. I přes své papírové kvality tak fotoaparát postrádá jakoukoliv přidanou hodnotu a nejspíše nebude patřit mezi nejpoužívanější aspekty tabletu. Na druhou stranu dejme si ruku na srdce, kdo z vás s tabletem pravidelně fotí?

Zkušební fotografie

Fotografie detailů se řadí do slabšího nadprůměru

Špatně osvětlené exteriéry nepostrádají šum a rozmazaný obraz

Panoramatický snímek

Přibližně stejně je na tom i natáčení videa. FullHD zní sice slibně, ve výsledku se však dostaví opět rozporuplný efekt se zrnitostí obrazu a rozmazaností objektů v pohybu. Nechybí kontinuální zaostřování. Korunku všemu nasazuje přední kamerka, která se od předchůdce dokonce pohoršila z 2 na 1 Mpx. Podobný krok výrobce naprosto nechápeme.

Acer Iconia Tab A510 (testovací video) – 1080p

Multimédia: pařan v plné polní

V případně Androidu jsme si už zvykli na přítomnost hudebního a videopřehrávače, jež naleznete i zde. Hudební přehrávač přináší známý vzhled Cover Flow, kde listujete alby, interprety a seznamy skladeb hezky graficky. Samozřejmě nechybí ani standardní výpis s nastavením a ekvalizérem, což není nic nového. Potěší již zmiňovaná funkce Dolby Digital Plus pro vylepšení kvality zvuku.

Hudební přehrávač a ekvalizér

Ruku v ruce s hudbou jde i standardní videopřehrávač. Ten sice v základu postrádá videokodeky, které dovolují přehrávat formáty AVI či MKV, stačí ale zabrousit do obchodu Google Play a stáhnout si například MX Player. S tím už pak přehrajete prakticky jakýkoliv videosoubor, a to i film ve FullHD kvalitě a formátu MKV.

Video přehrávač a YouTube prohlížeč

Acer se naštěstí rozhodl neplnit tablet nepotřebnými aplikacemi a v základu tedy najdete jen pár užitečných programů. Mezi ně patří například užitečný zápisník Evernote, dále pak Acer Print, díky kterému budete bez problémů tisknout na připojené tiskárně, elektronická čtečka knih LumiRead a dokonce antivirus VirusScan, který je však víceméně zbytečný. Samozřejmostí je pak YouTube prohlížeč a Tegra Zone, kde najdete exkluzivní tituly, optimalizované speciálně pro váš čipset. Vše ostatní, ať už se jedná o widgety, aplikace či hry, si stáhnete dle libosti z Google Play. Na to máte v tabletu připraveno 32 GB interní paměti (k dispozici pouze 27 GB) a slot pro paměťové karty microSD, takže se o nedostatek volného místa bát nemusíte.

Předinstalované aplikace a Google Play

E-mail: klasika v podání Androida

Mluvit o standardních funkcích a aplikacích operačního systému Android prakticky nemá smysl, jelikož jsou až na výjimky takřka totožné. Do této oblasti spadá také email, který zde najdeme ve dvojitém podání. Obyčejné emailový klient vám dá přístup do mnoha vašich schránek včetně Seznamu, Yahoo a jiných portálů. Nepřináší žádné překvapení a nabízí velmi jednoduché uživatelské rozhraní pro psaní emailů.

Emailový klient a virtuální klávesnice

Naopak Gmail už je podstatně propracovanější, nabízí jednotlivé složky, třídění emailů, možnost přidání mnoha druhů příloh a podrobné nastavení pro vaše jednotlivé účty, které samozřejmě můžete nahodit na plochu v podobě widgetu. Emaily se píší pohodlně a díky dostatečně prostorné virtuální klávesnici také rychle. Vlastně musím uznat, že Acer nabízí jednu z nejrychlejších a nejintuitivnějších virtuálních klávesnic, které jsem za poslední dobu v tabletech používal.

Mimo email ke k dispozici celá paleta funkcí a programů pro organizaci vašeho času a pracovní náplně. Kalendář s tříděním účtů a kalkulačka jsou tak nějak tradičním prvkem. Narazíme tu také na diktafon, zápisník a samozřejmě populární kancelářský balíček Polaris Office s podporou dokumentů od Microsoftu. V této mobilní kanceláři můžete nejen číst, ale i vytvářet a editovat vaše dokumenty, které pak uložíte, pošlete či nahodíte na cloud. Opět zcela klasická paleta funkcí.

Propracovaný kalendář, Polaris Office a kniha kontaktů

GPS: komfortní cestování

Tablet asi nebude nejkomfortnějším zařízením, které si s sebou vezmete pro navigaci, díky Androidu však opět nabízí silnou kombinaci služeb včetně Google Maps, Latitude a plnohodnotné navigace. Zatímco Google Maps slouží spíše pro praktické účely, lokalizaci, nalezení vaší polohy či potřebné cesty k cíli, Latitude vás zavalí informacemi o nejbližších restauracích, barech, hotelích, muzeích a dalších zajímavých místech, do kterých se můžete vydat na cestách. Navigace pak nabízí pokrokový popis cesty z bodu A do bodu B tak, jak jste zvyklí. GPS čip odvádí dobrou práci, rychle chytá satelitní signál a za celou dobu používání jsem neměl výrazný problém s orientací a rychlou lokalizací své polohy. Musíte však počítat s tím, že pro navigaci, zobrazení map i vyhledávání je nutné být on-line. Lze sice stáhnout několik částí mapy do paměti pro off-line použití, to je však velmi omezené a nelze takto uložit ani celou Českou republiku.

Google Maps, navigace a Latitude

Internet a datová výbava: parádní brouzdání

Jedním z hlavních důvodů koupě tabletu je bezesporu pohodlné surfování internetem a další komunikační činnosti, které se na velkém displeji provádí přece jen o poznání lépe. Skvělou zprávou tedy je, že A510 nabízí velmi pohodlné a rychlé brouzdání, a to i v základním internetovém prohlížeči systému. Vše je rychlé a plynulé, stránky se načítají takřka okamžitě a problém tablet nemá ani s Flashem. Za plynulostí rozhodně stojí výkonný čipset a dostatek operační paměti, jde ale i o precizní optimalizaci výrobcem.

Internetový prohlížeč naležato

Jinak je samozřejmě prohlížeč velmi podobný všem ostatním. K dispozici máte jednotlivé karty, záložky a přehled nejnavštěvovanějších webů, který si můžete nastavit podle sebe. Zoomování prsty je svižné, text se vždy dobře přizpůsobí displeji a zůstává dostatečně ostrý i při velkém přiblížení. Doporučuji tedy zapnout funkci plnohodnotných webů, jelikož to tablet bez problémů zvládne a nebude zbytečně zkreslovat kvalitu mobilní odnoží stránek.

Internetový prohlížeč nastojato

V případě, že nebudete se základním prohlížečem spokojeni (i když nevidíme důvod, proč by se tak mohlo stát), k dispozici máte mnoho alternativ, jež si stáhnete z Google Play. Namátkou vyberu například Google Chrome či Dolphin HD, které mají své vlastní výhody i nedostatky. Výběr už je tedy na vás.

Záložky, nastavení a mobilní režim

Kromě Wi-Fi nechybí tabletu ani Bluetooth 2.1 s funkcí EDR, k počítači se pak připojí jako multimediální zařízení skrze USB port. Bohužel tu chybí slot pro SIM kartu a na internet se tak nedostanete přes mobilní sítě.

Závěr: silák pro otrlé

Acer IconiaTab A510 je tabletem protikladů a je velmi těžké jej vyloženě doporučit či naopak nedoporučovat. Stejně jako každý výrobek přináší jak silné stránky, tak výrazné slabiny, jejichž přesný dopad závisí na každém uživateli. Model A510 se navíc snaží dostat do podvědomí i přijatelnou cenou, která se v současné době pohybuje na hranici 10 tisíc korun s daní. Kvůli tomu se ale najdou místa, kde musel výrobce dělat kompromisy.

Začněme však pozitivními stránkami tabletu. Nechybí tu dostatečně jasný HD displej s rozlišením 1280 x 800 pixelů a perfektně optimalizovaný Android 4.0 Ice Cream Sandwich bez zbytečných nástaveb, což jsou dva velmi důležité prvky. Navíc v útrobách najdete výkonný čipset Tegra 3 a 1 GB operační paměti, což dělá přístroj skvělým pomocníkem takřka v každé situaci. Ať už jde o práci, surfování či hraní graficky náročných her, A510 si s tím hravě poradí.

Nedílnou součástí kvalit je i dostatečně velká baterie, díky které má tablet ve srovnání s konkurencí slušnou výdrž i bez přítomnosti doku. Za zmínku stojí i velmi kvalitní zvukový výstup s technologií Dolby Digital Plus a praktické předinstalované aplikace. Mnoho uživatelů rovněž potěší microHDMI konektor přímo na těle tabletu, díky kterému není nutno připojovat adaptéry.

Nepříjemnosti začínají hned u designu, který je neoriginální a nudný, i když se opět jedná o individuální prvek. Tělo je o něco tlustší a těžší, než by se slušelo a nepomáhají ani špatně umístěné reproduktory.

Zamrzí takžé zadní fotoaparát, který i přes papírových 5 Mpx nabízí veskrze průměrnou kvalitu a velmi ořezané uživatelské prostředí bez větších funkcí a dodatků. Také přední kamerka snižuje trochu nepochopitelně rozlišení na 1 Mpx.

A510 a dražší model A700

Jak jsem tedy zmínil už v úvodu, IconiaTab A510 je velmi specifickým tabletem a jeho výběr záleží ve velké míře na preferencích zákazníků. Pokud hledáte výkonnou mašinu s dostatečnou výdrží pro každodenní hraní her a na vzhled či focení neberete ohled, můžete dát přístroji šanci. Hledáte-li ale elegantního a lehkého pomocníka, dokáže konkurence nabídnout mnohem více parády za podobný finanční obnos.

Konkurence na trhu

Samozřejmou konkurencí ve střední třídě je perfektní tablet Asus Transformer Pad 300, který za prakticky stejnou cenu nabídne zlepšení takřka na všech frontách. Elegantnější a lehčí design, IPS displej, dokovací klávesnice, výkonná Tegra 3 či perfektně odladěný Android, to vše nabídne třístovka svému uživateli.

O pár tisícovek dražší je pak Transformer Prime, který už sice lehce vybočuje ze střední třídy, stále však přináší nekompromisní výkon s Tegrou 3, IPS displejem, dokovací klávesnicí a velkým interním úložištěm.

Zleva Transformer Pad300, Transformer Prime, Galaxy Tab 2 10.1 a Apple iPad 2

Ze stáje Samsungu by se mohl na podobné pozici vyjímat nový Galaxy Tab 2 10.1, který pro vás také začínáme testovat. Ten by se měl pochlubit dvoujádrovým procesorem, HD displejem, 3 Mpx fotoaparátem a nejnovějším Androidem 4.0.

Na závěr jsme si nechali druhou generaci iPadu, která už je sice trochu starší, ale stále konkurenceschopná. iPad vás přiláká především nově sníženou cenou, stále dostatečně výkonným hardwarem, tenkým designem a perfektně odladěným operačním systémem iOS s fůrou optimalizovaných aplikací. Naopak zamrzí špatný fotoaparát, méně praktický poměr stran displeje nebo nestandardní konektory. Výběr je na vás.

acer-iconia-tab-a510
Klady
  • microHDMI port
  • výkonný hardware v čele s Tegrou 3
  • velmi dobrá výdrž baterie
  • kvalitní reproduktory
  • svižný internetový prohlížeč
  • slušná interní paměť s možností rozšíření
  • Displej s dostatečným jasem
  • rychlý a plynulý systém Android 4.0
Zápory
  • absence hodnotnějších materiálů
  • obyčejný TFT displej
  • zadní strana se nepříjemně zahřívá
  • dost těžká a tlustá konstrukce
  • absence originálnějšího designu
  • špatně umístěné reproduktory
  • průměrný fotoaparát
Diskuze ke článku
Adam
Neviem ale nepripada mi zeby tento tablet patril do strednej triedy ved ma Tegru 3 co je stvorjadro a zatial nie su tablety ktore by boli o dost vykonnejsie.A k tabletu ponecne sa Acer spamatal a zacal davat normalne baterie ved napriklad Acer iconia tab A500 ktory bol dost hruby a bola tam bateria ktora mala kapacitu okolo 3200mAh.
Ota
Mám prosbu - jak donutit jinak strašně fajn hračku k přehrávání MP3... Už při kopírování na SD to píše, že soubor nepůjde přehrát - a nejde :-(
mike
A kdyby něco v tom programu quadrant standard me to vyšlo 4673 ale to je podle toho jestli je tam spořič napájení vyvážené a nebo vysoký výkon:-) :-) :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze