Reálné pokrytí sítěmi LTE je možné nově sledovat na webu ČTÚ

9

Všichni čeští operátoři pokračují v pokrývání České republiky sítěmi LTE. V loňském roce došlo k vydražení frekvenčních pásem a Český telekomunikační úřad nyní spustil webovou aplikaci, na které lze aktuální stav sledovat.

ČTÚ

Sítě LTE přinášejí především mnohem rychlejší internet, než na jaký jsme byli doposud na mobilních telefonech zvyklí. Stav pokrytí lze sice sledovat také prostřednictvím stránek jednotlivých operátorů, nicméně ČTÚ se rozhodlo jít dále. Na stránce lte.ctu.cz přináší přehlednou mapu, kde si jen vyberete svého operátora a požadovanou frekvenci. Jedná se samozřejmě o vydražené frekvence 900 / 1 800 / 2 600 MHz a také frekvenci 2 100 MHz pro sítě UMTS. Následně již vidíte aktuální pokrytí. Vybrat si však můžete konkrétní kraj či okres a následně dohledat i obec, ve které žijete. Nechybí ani procentuální pokrytí obyvatel vaší obce.

Portál ČTÚ ke sledování pokrytí LTE

Vedle této aplikace spustil ČTÚ ještě portál start-lte.ctu.cz, kde je možné sledovat mapu se základnovými stanicemi ve zkušebním provozu v pásmu 800 MHz.

Zdroj: TZ ČTÚ

Diskuze ke článku
Moravak
Hezký, to se hodí. Jen tam tak nějak nevidím Vodafoní frekvenci 900 TURBO :o) ?? Co na ní teda ve skutečnosti Vodafone provozuje ? Je to LTE nebo jen rychlé 3G ??
Ondřej Kalman
Ondřej Kalman
No to pokrytí 3G T-Mobilem je na téhle mapce dost "vylepšené"
Jörg
:-D :-D Zacina to byt smesny.Stale LTE pokryti a kde nic tu nic.Česká trapnost je stale o tom mluvit a nic s toho.Operatori a hlavne lide co v tomto segmentu pracuji jsou az moc liny udelat neco poradne a rychle.Hlavne ze si vy cesi berete priklad od zapadnich zemi tam kde vse funguje a site LTE maji pokrytu 99% .Todle neni o technologii nebo vybavenosti..ale je to o lidech v tom state.Dost casto jezdim po evrope a muzu porovnavat.ale to by bylo.na jine tema.
vydražené frekvence
"Jedná se samozřejmě o vydražené frekvence 900 / 1 800 / 2 600 MHz" - nikoli 900, ale 800MHz!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze