Řada Galaxy S20 obsahuje speciální ochranu proti hardwarovým útokům

15
Řada Galaxy S20 obsahuje speciální ochranu proti hardwarovým útokům
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Útočníkům znemožní manipulovat s hardwarem v telefonu
  • Čip chrání také klíče uložené v kryptopeněžence

Samsung dnes na svých oficiálních stránkách vysvětlil, jakou roli v zabezpečení telefonu sehrává speciální čip Secure Element S3K250AF, který jednoduše řečeno slouží jako štít proti pokročilým hardwarovým útokům na zařízení.

Díky tomuto čipu je například znemožněno útočníkům jakkoliv manipulovat s hardwarem v nové řadě telefonů Galaxy S20. V čipu se přitom ukrývá samostatný oddíl, ve kterém jsou uložena biometrická data, PIN kódy a dokonce i kryptopeněženky z aplikací třetích stran. Pokročilý čip zároveň dokáže detekovat nesprávné napětí či nečekané změny teplot. Více se o této zajímavé technologii můžete dozvědět na stránkách Samsungu.

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Tak tomu bych VĚŘIL. Když se vám dostane do ruku ŠIMPANZŠUK, tak začne LAGOVAT takovým způsobem, že i ten nejzkušenější AGENT si při tom čekání VYSTŘELÍ MOZEK z hlavy. A když na jeho místo pošlou dalšího, tak ten si pak na VYPÁLENÉM DISPLEJI už nic nepřečte. A když pak odnesou CumČong na ANÁLízu do centrály, tak jim tam EXPLODUJE.
Offečka Jablečna
Ochranu Ťamtungu prolomí i dítě
Janek
Trochu nepřehledné, jak se hacker fyzicky dostane k mobilnímu zařízení, které je chráněno heslem, pinem a pod. Firma Samsung tvrdí, že ochrana zámku je dokonalá a téměř nedobytná? Navic je zde ještě sorfware " Knox" tudíž další bezpečnostní aplikace, a časté nepravidelné kontroly zabezpečení. Napadá mne jen možnost naprosto nezabezpečené zařízení, volně položené, komukoliv k dispozici.
Dave
Absolut NoFak tobě chlapče laguje v palici, už docela dlouho. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze