Qualcomm Snapdragon 805 umožní lepší fotky. Podívejte se

1

Qualcomm, jakožto výrobce špičkových mobilních procesorů je v dnešní době součástí všech výkonnějších přístrojů. Na sklonku minulého roku jsme vás informovali o novém špičkovém čipu, který nese název Snapdragon 805. Že se bude jednat o špičku ve svém oboru bylo jasné už tehdy, dnes se podíváme jak na tom bude s dovednostmi při focení.

TIP: Qualcomm představil nový Snapdragon 805 s GPU Adreno 420

Procesory Snapdragon stále zrychlují. Dočkáme se 1,5 GHz
Qualcomm Snapdragon 805 bude novou špičkou ve svém oboru

Kromě samotného výkonu, který prozatím nemá ve světě mobilních telefonů konkurenci, tedy snad až na novou Tegru K1, přinese nový Qualcomm Snapdragon 805 také trojici zajímavých funkcí při fotografování, konkrétně se jedná o funkce Chrome Flash, Action Shot a OptiZoom. Na následujících demo videoklipech se můžete názorně podívat, k čemu jsou dané funkce prospěšné.

Detailnější podrobnosti a dema budeme moci pozorovat také na veletrhu spotřební elektroniky CES 2014 v Las Vegas, ze kterého vás budeme osobně informovat o všech dalších novinkách. Následující videa berte tedy spíše jako takovou ochutnávku.

Funkce Chroma Flash se snaží vyrovnat nekvalitní (přesvětlené a mdlé) podání fotografií, které jsou pořízeny se zapnutou přisvětlovací diodou. Jak to dělá? Jednu fotografii pořídí bez blesku a druhou zase se zapnutým bleskem, výsledný ,,kříženec'' těchto fotografií by už na zmíněné neduhy trpět neměl. Jedná se tedy o podobný koncept, jako v případě HDR. Přesvědčit se můžete na následujícím demo videoklipu.

Funkce s názvem Action Shot umožní detailní zacílení daného objektu na displeji mobilního telefonu/tabletu a také jeho další sledování. V tomto módu máte navíc možnost nastavit virtuální linii, po jejímž překročení se automaticky spustí nahrávání videa. Jak to funguje v praxi se můžete opět můžete přesvědčit sami.

Poslední novinka s názvem OptiZoom umožní snadné zacílení a zaostření na daný objekt. Při následném přibližování a oddalování se od daného předmětu pak funkce OptiZoom zajistí, aby byl daný předmět stále ve středu, tudíž stále správně zaostřen. Jak se líbí nová vylepšení při fotografování vám?

Zdroje: fonearena.com, phonearena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Vyko Just
Vyko Just
Tak takové funkce si nechám líbit :) Nejvíc využitelné je asi Action Shot - ted už se nestane, že se objekt rozostří, když se pohne nebo když pohnu mobilem, jestli to chápu správně :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze