Qualcomm představil software pro virtuální realitu

2

Rozmach virtuální reality je v poslední době obrovský, a tak si Qualcomm připravil pro vývojáře Snapdragon VR Software Development Kit (VR SDK). Ten by jim měl pomoci s lepším vykreslováním grafiky, úsporou energie, ale i zjednodušením celého prostředí k optimalizaci virtuální reality.

Rok 2015 byl dobou největšího rozmachu virtuální reality vůbec. Výrobci se snažili přiblížit virtuální realitu k uživateli a nové brýle se představovaly jako na běžícím páse. Nejde ale jenom o brýle, ale i software. Qualcomm představil VR SDK tedy speciální software pro vývojáře, který jim umožní lépe přizpůsobit virtuální realitu pro procesory Snapdargon.

TIP: Vyzkoušeli jsme finální virtuální realitu HTC Vive. Je nejlepší

Qualcomm Snapdragon 820

TIP: Recenze Samsung Gear VR – Nejdostupnější virtuální realita

Snapdargon VR SDK nabídne celou řadu nástrojů, kterou mohou vývojáři použít pro celkovou optimalizaci virtuální reality včetně úspory energie. Navíc umožní vytvářet více interaktivních prostředí a VR SDK zjednodušuje i proces celé optimalizace. Uživatelé by se tak měli dočkat ještě lepších zážitků z virtuálního prostředí s více interakcemi. Snapdargon VR SDK by měl být k dispozici ve druhém čtvrtletí tohoto roku.

Zdroje: qualcomm.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
Rednarx
Hype vyrobcu mobilu a veci okolo toho, letos mozna pristi rok je proste in VR, pak to vymizi jako 3D. Tim nerikam, ze VR neni docela super pokrok, vidim vyuziti pri vyvoji kde ceho, v lekarstvi atd. Ale VR hry si myslim, ze zustanou domenou par technologickych nadsencu a vetsinu lidi tento hype mine.
Tomáš Janovský
Tomáš Janovský
Bez hodnocení smyslu VR se obavám, že Qualcomm něco zajimavého vymyslí a výrobci telefonů a ostatní to budou vesele ignorovat. Ale nechám se překvapit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze