Pudding Monsters: další návyková hra od tvůrců Cut the Rope

5

Říká vám něco hra Cut the Rope? Návyková logická hříčka, která zabaví v každé volné chvíli. Na svědomí ji má vývojové studio Zeptolab. Ti nyní vydávají svoji další novinku s názvem Pudding Monsters, která staví na podobném principu a opět si troufáme říci, že půjde o hit. Dostupná je pro Android a iOS.

Pudding Monsters byly vydáni včera pro iOS a Android. Žánrově jde opět o vysoce návykovou hru, ve které se však již musí přemýšlet. Celý příběh je založen na barevných pudinzích z lednice. Zjistili totiž, že je lidé jedí a rozhodli se proti tomu postavit. Myšlenka je jasná, více pudingů, více síly. Vaším úkolem je tedy pudingy spojovat do jakýchsi kolonií. Ze začátku máte k dispozici jen základní červené. K nim se posléze přidají jedovatě zelené pudingy, které za sebou nechávají slizovou cestu, která je velmi důležitá. Všechny pudingy se mohou pohybovat vždy jen po svislé nebo vodorovné ose a zastaví se o nějakou překážku či další puding. Pokud v cestě nic takového není, puding sletí ze stolu, což znamená jediné, konec hry. V dalších kolech přibydou spící pudingy či překážky ve formě mrazivých kostek.

Stahujeme Pudding Monsters pro Android

Vývojáři si do začátku připravili trojice světů, přičemž v každém je 24 kol, ve kterých sbíráte hvězdičky. Ty jsou důležité například pro vstup do třetí lokace. Pokud by se vám nějakou kolo nedařilo, lze využít speciální bonus, kdy bude kolo odehráno za vás. Máte však jen jeden, další si musíte zakoupit pomocí in-app nákupů. Nicméně není to vůbec potřeba. Už nyní zároveň víme, že počet kol není konečný. Na čtvrté stránce nás vývojáři lákají na další kola, která brzy přibydou.

Pudding Monsters pro Android jsme testovali na Sony Xperia S

Vyzdvihnout musím grafické i zvukové zpracování hry. Grafika jde ve stylu Cut the Rope, je až roztomilé hravá. Očka pudingů na vás pomrkávají, pudingy mezi sebou vedou čilou konverzaci s legračními zvuky. Hudba je velmi příjemná a troufám si říci, že hra zabaví s klidem i mladší hráče. Co by hra měla v dalších kolech zlepšit, je náročnost. První dvě lokace jsem totiž dohrál za zhruba 20 minut. Třetí lokace už je náročnější, ale troufám si odhadnout, že celou hru aktuálně dohrajete za slabou hodinku.

Čtěte také: Cut the Rope: Experiments: švihem ke štěstí (recenze hry)

Jak jsem zmínil již výše, hra vyšla včera pro iOS a Android. Pro iPhone stahujte za zhruba 20 Kč a HD verzi pro iPad rovněž za 20 Kč. V případě Androidu máte k dispozici normální verzi zcela zdarma z Google Play, avšak počítejte s reklamou. Té se lze zbavit HD verze, která vyjde na zhruba 20 Kč.

Diskuze ke článku
J
Menší překlep: "CO by hra v dalších kolech zlepšit, je náročnost." Nechybí tam "měla"?
Martin
Je to pecka :-) Presne tohle jsou hry co me na mobilech berou. Urcite ne Max Payne a nebo GTA.
Caszidy
Bohužel HTC Wildfire S už není podporován. Cut the Rope ještě šlo, ale tahle novinka ne. Ani Angry Birds Star Wars, nebo Bad Piggies nejedou. Co se dá dělat, asi to bude chtít obměnu "železa":-)
Milhi
Nemůžu si pomoct. Je to hloupost. Puding na stole fakt ne díky :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze