Pubtran: mezizastávky jsou zpět, aktuální data chybí

10

9. června Mapy.cz úspěšně aktualizovaly aplikaci Pubtran. Z původních funkcí se podařilo vrátit mezizastávky a také doplnit chybějící zastávky. Přesto se vám ale může stát, že při hledání některých dopravních spojů například v Brně, nedostanete vždy přesné výsledky.

Nová verze 5.1.0 vám zobrazí po kliknutí na konkrétní spoj všechny zastávky, kterými vámi zvolený dopravní prostředek projíždí, a to včetně aktuální pozice. Aktualizovány byly i zastávky a dohledatelná by jich tak měla být drtivá většina. Přesto se ale může stát, že nemusíte při vyhledávání spojů dostat zcela aktuální výsledky, a to především v Brně, pro které nemá Seznam.cz dostatečné informace.

Podle Seznam.cz je na vině společnost CHAPS, která zpracovává tato data a nyní se potýká s technickými problémy. Není tak schopna dát je kompletně k dispozici. Tento problém zaznamenal Seznam.cz 3. června, ale dodnes na něj CHAPS nezareagoval a z kompletních informací je tak pořád dostupná jen určitá část. Nutné je upozornit na smlouvu této společnosti s Ministerstvem dopravy, která povinně udává, že veškerá data musejí být zveřejněna.

Prozatím tak část aktuálních dat chybí a není známo, kdy se tato skutečnost změní. Aplikaci Pubtran k vyhledávání spojení používá velká část uživatelů chytrých telefonů, avšak faktem je, že neustálými změnami a chybějícími informacemi a spory se společností CHAPS o uživatele postupně přichází.

Stáhnout Pubtran

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: seznam.seznamblog.cz

Diskuze ke článku
jhz
V Plzni se taky nezobrazuje linka T Na Švábinách.
Pubtran jsem přestal používat.
JJ
Nemůžu si pomoct, ale ta nová grafika mi přijde odporná.
Tomáš
Za původní aplikaci jsem zaplatil, protože se mi líbila a protože mi vadí reklamy. Za tu současnou bych nezaplatil. Je škoda, že není možné nastavit některé spojení jako oblíbené, zadávat průjezdní zastávky a vůbec hledání zastávky ze všech v ČR mi přijde jako neuvěřitelně chaotické. Dřívější systém, kdy si člověk zvolil město, případně vlak či autobus, byl mnohem lepší. Nicméně věřím tomu, že seznam bude schopný uvést aplikaci do původního stavu k naprosté spokojenosti všech uživatelů.
Grom51
Ten shit někdo používá ? CGTransit rulezzz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze