První osmijádrový mobil? Zřejmě příští rok od ZTE

5

Také jste si mysleli, že čtyřjádrové telefony jsou na nějakou dobu konečnou stanicí? Draví výrobci z Číny však nelení a ZTE plánuje na příští rok model Apache, který by měl nabídnout osmijádrový procesor.

Nepřehlédněte: ZTE představuje značku Nubia: nabídne špičkové chytré telefony

Utajovaný model by měl procesorem vybavit MediaTek. Mělo by se jednat o osmijádrový procesor Cortex-A15 vyrobený 28 nm technologií. Ve výbavě by se měl objevit 13 megapixelový fotoaparát, displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů, 3G a 4G sítě. ZTE Apache by dle spekulací mohl být představen v květnu. Otázkou tak je, zda stihne být první, nebo mu prvenství vyfoukne jiný výrobce. Veletrhy CES v Las Vegas a MWC v Barceloně se totiž konají už v lednu, respektive únoru.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
stepo
Hm,tak to jsem teda zvedavej na to,co v tech smartphonech bude za 2-3roky, ze by 128jádrovy procesor,16palcovy displej,a o 5palcovych uz budeme mluvit jako o kompaktnich zarizeních..tloustka bude 0,01mm.a na konec nam vyrostou pracky,nafouknou kapsy protoze to uz budu moct noisit sebou celi domaci pc.vzdyt za chvili prave to pc bude kompaktnejsi nezli drive mineny mobilni telefon:-Pfakt nemam nic proti vyvoji,a novejsích technologiich..ale radsi at vyrobci sve usilí venujou na poradne bateriie. A.t.d.
Lukáš
myslel som že to ďalej nezájde dúfam že toto je len výstrel na slepo lebo herné notebooky behajú na štvorjadrách... radšej nech popracujú na batériách a foťákoch ako bezhlavo ísť za počtom jadier...
Brake
Je to logické, vše spěje k tomu, že v horizontu pár let mobily výkonnostně dostihnou počítače a rozměry snad zůstanou na cca dnešních hodnotách, ale budou tvořit srdce naší elektronické domácnosti, něco jako ASUS Padfone. Budeme mít svůj počítač stále v kapse a doma jej jen vložíme do docku, který bude bezdrátově vysílat obraz a signál k myši, klávesnici atd. Výdrž už by mohla být snad v rámci několika dnů neustálého používání :) Tak si alespoň myslím, že bude nedaleká budoucnost vypadat a vůbec nejsem proti :)
virakoča
K palicí připojíme anténu a výpočetní výkon mozku bude mít každý podle svych možnosti a napájení z vlastních zdrojů. Tak to bude a ne jinak!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze