První mobil od HMD se blíží. Představí se model Pulse už za pár hodin?

2× aktualizováno
První mobil od HMD se blíží. Představí se model Pulse už za pár hodin?
Fotografie: HMD
  • Výbava bude základní
  • Velké nadšení nevzbudí ani procesor Unisoc
  • Fotoaparát ale může mít až 50 Mpx
  • Ve hře je i varianta Pulse Pro

Aktualizováno 23. 4. 2024

Příchod telefonu HMD Pulse by mohl být takřka za dveřmi. Naznačují to informace suomimobiili.fi, který informuje o tom, že se model Pulse objevil v obchodě Gigantti, ve kterém očekávají dostupnost už 24. dubna. Cena je stanovena na 179 eur, což jsou zhruba 4,5 tisíce korun. Vše se samozřejmě stalo omylem a je nutné brát s rezervou to, že se telefon představí do zítřejšího dne. Připomeňme, že se bude jednat o první mobil pod značkou HMD.

HMD Pulse

Aktualizováno 17. 4. 2024 14:30 hod.

Server fonearena.com informoval také o lepší verzi HMD Pulse Pro, jež má nabídnout HD+ (1 480 × 720 pixelů) obrazovku s obnovovací frekvencí 90 Hz a také fotoaparáty ve složení 50 + 2 Mpx na zadní straně + přední fotoaparát s 50 Mpx. Procesor i baterie má být identická s verzí bez přídomku Pro, což má znamenat Unisoc T606 SoC a 5 000mAh. Zařízení má být také odolné proti prachu a vodě dle IP52.


Původní zpráva z 17. 4. 2024 10:00 hod.

Společnost HMD Global je v posledních letech dobře známá, především díky tomu, že vyrábí mobily pod značkou Nokia. Tomu se tak děje i v letošním roce, avšak již v únoru se objevily informace o tom, že se dočkáme i mobilů přímu pod značkou HMD, a to velmi brzy. První vlaštovka přiletí brzy, naznačují to informace mysmartprice.com, který odhaluje připravovaný model HMD Pulse.

HMD Pulse

Na první pohled se bude jednat o zcela základní smartphone nabízený v černé, modré a růžové. 6,56" IPS displej bude mít pouze HD+ rozlišení, avšak větší problém najdeme pod kapotou. Zde se má nacházet zastaralý procesor Unisoc T606 společně se 4/8GB operační pamětí. Prostředí obstará nejnovější Android 14, avšak to není překvapení. Na zadní straně jsou patrné dva objektivy, z nichž ten hlavní bude pořizovat 13megapixelové snímky.

Poslední informace se točí kolem baterie s kapacitou 5 000 mAh. Termín představení prozatím není známý, ale hovoří se o červenci, kdy by HMD Global měl představit hned několik novinek současně, včetně očekávaného „Barbie mobilu“.

Diskuze ke článku
Petr Šilhan
Petr Šilhan
Takže nenabídnou nic...
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Snad si to kupce najde.
Jab
Jab
Nokia 8 jsem měl a měl jsem ji rád. Od té doby jsem si u HMD/Nokia nevybral a tohle už je vyloženě odpad.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze