První dojmy z Lenovo Tab 2 A10-70: DJ střední třídy (video)

2

Lenovo na MWC 2015 představilo hned několik novinek. Jednou z nich je i slušně vybavený tablet střední třídy Tab 2 A10-70. Lenovo ví, že ve střední třídě lze snadno zapadnout a tak se tento model snaží odlišit. 10palcový tablet by tak měl potěšit především hudební nadšence, a to nejen reproduktory, ale i samotným 3,5mm jackem. Jak si ale ukážeme, tablet toho nabídne mnohem víc.

O nových Lenovo tabletech jsme vás již informovali. Nyní se podíváme 10,1palcový Tab 2 A10, který nabídne FullHD displej, tedy rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů. Na střední třídu to není špatné, navíc IPS zobrazovač, který má slušné podání barev a dobré jsou i pozorovací úhly. Přední strana následně nic dalšího nenabídne. Po otočení na vás čekají měkčená, byť plastová záda. Na zadní straně se nachází také chlouba Lenova – stereo reproduktory, za které se zaručuje Dolby. Vzhledem k vysokému okolnímu hluku jsme je nemohli vyzkoušet, ale Lenovo na nich hodně staví. Škoda, že se nacházejí na zadní straně, kde jejich případná kvalita příliš nevynikne.

Lenovo Tab 2 A10 – první pohled z MWC 2015

Pro ještě kvalitnější zvuk doporučuje Lenovo připojit sluchátka. 3,5mm jack by měl nabízet jedinečný hudební zážitek, aspoň tak to Lenovo prezentuje a přímo na stánku má sluchátka a nechalo nás zvuk naplno vychutnat. Nutno podotknout, že kvalita zvuku byla na vysoké úrovni, ale to se od demo skladby očekává. Zvuk byl příjemně prostorový a zážitek silný. Bohužel nedokážeme říci, do jaké míry to bylo způsobeno sluchátky, demo videem, případně upraveným 3,5mm jackem.

Uvnitř se nachází Android 4.4 KitKat, ale Lenovo přislíbilo, že v průběhu června dostane model aktualizaci na nejnovější Android 5.0 Lolipop. Samotné prostředí postrádá klasický vstup do menu, vše je pouze na jednotlivých plochách. Na krátce testovaném tabletu bylo vše plynulé, ale na defaultní režim operačního systému, 2 GB RAM a dnešní střední třídu to je standardní. Dle využití tabletu se bude pohybovat také jeho výdrž. Baterie o kapacitě 7 000 mAh by dle Lenova mohla zvládnout až 15 hodin provozu. Na test výdrže si ale musíme počkat minimálně do dubna, kdy se Tab 2 A10-70 dostane do prodeje a sami jej otestujeme.

Za cenu 8 400 Kč za LTE variantu a 6 000 Kč za Wi-Fi variantu s 16GB interní pamětí s možností rozšíření skrz microSD kartu to rozhodně není špatné a již nyní se těšíme, až si Lenovo Tab 2 A10-70 podrobněji vyzkoušíme.

Lenovo Tab 2 A10-70

Technické parametry Lenovo Tab 2 A10-70

Kompletní specifikace
Konstrukce247 × 171 × 8,9 mm, 509 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát8 Mpx, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetCPU: 4×1,5 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor7 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2015, 6 000 Kč
Diskuze ke článku
Ice
Prosim at se tan kunkal nauci ve videoreportazich mluvit. Jinak obsahove dobre, ale desne desne mluvi...
Cicero
Konečně odpovídající přístroj pro běžného průměrného uživatele, který se chce tablet především bavit v rámci filmů, hudby, internetu a her! Desetipalec ve FULL HD s kvalitním zvukem a parádní baterkou. Jednoduchý a cenově velice přístupný v porovnání se všemi předraženými Sony a Samsungy. Už aby byl v prodeji! A více takových hraček, které ostatní naprosto stejně vybavené ale o polovinu více předražené výrobce postupně donutí, aby zaujali férovější ceny. Gratuluji, Lenovo!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze