Prohnuté a ohebné LG G Flex naživo z CES 2014

9

Na právě probíhajícím veletrhu CES v Las Vegas jsme vyzkoušeli také jeden z prvních prohnutých smartphonů na trhu, LG G Flex, který byl představen na podzim. Jaké je prohnutí v praxi a zda má smysl se dozvíte v našich prvních dojmech, obohacených o video a živé fotografie.

To co vás všechny zajímá hned na začátek. Ano, prohnutí je znát a je větší, než by se z některých fotografií mohlo zdát. Zároveň to ale nepůsobí nijak nepřirozeně, spíše naopak, displej uživatele mírně obepíná a zážitek je o něco lepší. Telefon je hodně velký, což ostatně napovídá úhlopříčka displeje 6 palců. I přes to se telefon celkem dobře drží v ruce, zde právě zmíněné prohnutí hodně pomáhá a telefon vám přirozeně vklouzne do dlaně.

Přirozenější je také telefonování, kdy vám telefon více přilne k tváři a mikrofon máte blíže k ústům. Další výhoda je spíše umělá, ale v praxi to zřejmě také bude mít smysl – reproduktor je při položeném telefonu ve vzduchu a směřuje směrem do stolu, zvuk vyzvánění se tak odráží a je hlasitější. LG ale už nedodává, co se stane, když pod telefonem bude zvuk pohlcující materiál.

Zajímavá je samoopravovací zadní strana, kterou LG potáhlo tenkou vrstvou materiálu, který dokáže sám zacelit drobné vlasové škrábance. Materiál je používán například nárazníků aut, ale u mobilů jsme se s ním ještě nesetkali. Jak nám zástupci na místě potvrdili, malý vlasový škrábanec se dokáže zacelit a zcela odstranit už zhruba za 90 vteřin. Za zmínku stojí, že LG v telefonu jako první výrobci použil prohnutý akumulátor.

Displej nemá FulllHD rozlišení, ale to nijak nevadí, zobrazení je kvalitní a v kombinaci s netradičním prohnutím k němu nebudete mít výhrady, na displej se jednoduše dívá dobře. Ovládání je kvůli větší úhlopříčce méně pohodlné, ale díky prohnutí dosáhne palec na horní stranu displeje mnohem snáze, než pokud by šlo o šestipalcovou placku. I zde tak dává prohnutí smysl.

LG G Flex – první pohled z CES 2014

Co se praktického využití prohnutého displej týče, kromě lepšího zážitku při sledování videa či fotografií na šířku zatím žádné není. LG se sice do prostředí snažilo zakomponovat některé zajímavé prvky, které prohnutí podtrhují, a které můžete vidět na videu, reálným bonusem to ale není.

LG G Flex je zajímavou první vlaštovkou a bude zajímavé sledovat, kam se vývoj v tomto směru posune. Rozhodně však tento směr dává větší smysl, než 3D v mobilech. Výrobci musí ale ještě přijít na to, jak co nejvíce prohnutí využít. Zatím spíše hledají, ale začátek vypadá slibně.

Technické parametry LG G Flex

Kompletní specifikace
Konstrukce160,5 × 81,6 × 7,9 mm, 177 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejPOLED, 6" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,26 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:30 hodin
Dostupnostúnor 2014, 19 900 Kč
Diskuze ke článku
Miloš
Nemá full hd a baterka 3,5 mAh? Sounds great..
Pepanisko
Souhlas, že nemá fullHD mě naprosto nevadí, vypadá dobře ;) pěkný videopohled, díky
Ondřej Liška
Ondřej Liška
Celkově telefon vypadá slušně, ale samozřejmě 6" není pro každého. Jenom po mé zkušenosti s prohnutým telefonem už bych ho nechtěl. Můj Sony Xperia T skončil kvůli prohnutým zádům předčasně v křemíkovém nebi. Při veřejným bruslení jsem ho měl v přední kapse kalhot a po mém pádu byl telefon vystaven extrémnímu tlaku v ohybu, právě kvůli prohnutým zádům (telefon se snažil o led narovnat :)). A display i přední rámeček praskly přesně v polovině telefonu, tedy tam kde bylo pnutí největší. Samozřejmě, že jde o extrémní případ zacházení a jedná se o mojí hloupost, ale jsem zcela přesvědčen, že kdyby byl telefon rovný, nic by se mu nestalo. Tím sem chtěl poukázat na jedno z rizik prohnutých telefonů a nemluvě o tom, že tohle do kapsy asi nedáte, měli byste tam pěknou bouli :)
Xzeit
Největší kravina jsou tlačítka na zadní straně a navíc hned vedle objektivu fotoaparátu = při používání těchto tlačítek většinou upatlání objektivu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze