Příslušenství pro Samsung Galaxy S6 (edge) pohromadě

11

Při oficiálním vstupu Samsungu Galaxy S6 (edge) na celosvětový trh se v prodeji objevilo samozřejmě i doplňkové příslušenství pro oba modely. Jde o různé ochranné kryty, které nabídnou různá využití, nezapomnělo se ani na power banky a bezdrátovou nabíječku. V dnešním článku si většinu příslušenství prohlédneme na živých fotografiích a zaměříme se jak na jejich výhody, tak také nevýhody.

Úvod a rozdělení

Ještě než se pustíme do kompletního rozboru krytů, pouzder a dalšího příslušenství, musíme zmínit jeden důležitý fakt. Ne všechny typy pouzder a krytů jsou kompatibilní s oběma novinkami a ne všechny kryty po obě novinky jsou k dispozici ve všech barvách. Co se týče bezdrátové nabíječky a powerbanky, kompatibilita je zajištěna u obou novinek, stejně tak výběr barevných variant je zde shodný. Tak jako tak, nejdůležitější typy pouzder nechybí ani pro jednu novinku, jedinou výjimkou je tedy pouze kryt S View Cover, který je dostupný pouze pro Samsung Galaxy S6, u ostatních pouzder narazíte maximálně na rozdíly po stránce barevnosti.

Příslušenství
Kryty pro Galaxy S6 pohromadě

Clear View Cover

Asi nezajímavějším krytem vůbec je je Clear View Cover, není se ani čemu divit, Samsung tento kryt v takové podobě představil vůbec poprvé. Jedná se kryt z tvrzeného platu, který je na zadní straně matný a neprůhledný, přední strana je však celá průhledná. V případě Galaxy S6 máte na výběr hned z několika barev a „zatmavení “ přední části, konkrétně tmavě modrá, bronzovo-zlatá, stříbrná a modrý topaz. Tedy v barvách, ve kterých se prodává i samotný Galaxy S6. U Galaxy S6 edge můžete počítat se stejnou paletou barev, tedy kromě modrého topazu, místo něj naleznete v nabídce zelený smaragd. Cena tohoto pouzdra se ve všech barevných variantách ustálila na hodnotě 1 399 Kč (e-shop společnosti Samsung), je tedy z celé nabídky krytů nejdražší.

Clear View Cover

A jaké jsou naše osobní dojmy? Bohužel, ne zcela pozitivní. Přední průhledná část je sice šikovná, na druhou stranu zobrazí pouze hodiny, datum, nejnutnější notifikace a také umožní přijmutí/odmítnutí hovoru, nic více ovládat nemůžete. Velkým problémem krytu je také to, že pokud se pod jeho vnitřní část dostanou nějaké nečistoty, plastový díl dře po displeji a následně se tak může displej poškrábat. Tuto informaci bohužel potvrdilo vícero uživatelů z celého světa, nejedná se tedy o ojedinělý problém. Celkově kryt nepůsobí po pár dnech používání zrovna luxusním dojmem, plast se okamžitě poškrábe (vlasové škrábance) a také se dost snadno odře, což zanechává nevzhledné šmouhy, které působí jako zaschlé nečistoty. Celkově se tedy jedná o kryt, který může poškrábat samotný displej telefonu, navíc se musíte strachovat i o povrch samotného krytu.

Clear View Cover

Clear Cover

O krytu s názvem Clear Cover se toho příliš napsat nedá, jedná se o plastový rámeček, který kryje pouze zadní kryt. Smutnou zprávou je fakt, že kryt nezasahuje ani do bočních stran, uchycený je pouze na zaoblených hranách, po délce telefonu je kryt vykrojený. Kryt Clear Cover je tak pouze základní ochranou, čemuž ale rozhodně nenapovídá cena 699 Kč. Pro Galaxy S6 je tento kryt dostupný ve třech barvách, konkrétně v modré, zlaté a stříbrné, pro Galaxy S6 edge je kryt dostupný v modré, zlaté, stříbrné a zelené. Kryt působí při nasazení na telefonu poměrně zvláštně, protože velmi nápadně zvýrazňuje právě hrany telefonu. Hodnocení? Za hodně peněz málo muziky. Za plastový výlisek je 700 Kč opravdu hodně.

Clear Cover

Protective Cover

Kryt s označením Protective Cover je v podstatě odnož varianty Clear Cover, rozdílem je však použitý materiál. Na povrchu Protective nalezneme materiál podobný kožence, díky čemuž telefon lépe padne do ruky, nevyklouzne, i jeho vzhled působí trochu luxusněji. Problém je zde ale stále ten stejný – kryt kryje pouze rohy zařízení, po bocích je vykrojený. Cena? 599 Kč.

Protective Cover

Protective Cover je k dispozici jak pro Galaxy S6, tak také pro Galaxy S6 edge. Pro Galaxy S6 je k dispozici tmavě modrá, zlatá, modrý topaz, světle modrá a červená, pro Galaxy S6 edge pak tmavě modrá, zlatá, zelený smaragd, světle modrá a červená.

S View Cover

S View Cover nemusíme nijak představovat, v různých edicích jste ho mohli používat i u předchozích modelů řady Galaxy S. Díky průhlednému rámečku může ovládat základní funkce a také obstarat příchozí notifikace, kryt je navíc dostupný hned v několika barvách a také ve dvou různých materiálech. Potěší také cena, která je nižší než v případě Clear View Cover, konkrétně 1 199 Kč. Navíc zde nehrozí poškrábání displeje, přehled o notifikacích však máte stále. Kryt můžete zakoupit buď v koženkové úpravě (oranžová, měděná, modrá, šedá) nebo v tvrzené textilní podobě (tmavě modrá a zlatá). Cena se však neliší, k dispozici je pouze pro Galaxy S6.

S View Cover

Pokud bychom měli zhodnotit kvalitu provedení a celkově design, velmi se nám líbí rozmanité barevné varianty a také zpracování je na příkladné úrovni. Koženka nepůsobí laciným dojmem, uvnitř je navíc kryt potažen semišem, povrch telefonu tedy leští. Tvrzený látkový materiál vypadá také vkusně, je však méně příjemný na dotek.

Flip Wallet

Alternativou k pouzdru S View Cover je pouzdro Flip Wallet, to nabídne stejné uchycení, stejné provedení, avšak bez předního průhledného rámečku. Navíc uvnitř naleznete alespoň výřez pro kreditní karty. K dispozici jsou opět varianty z koženky a také varianty z tvrzeného textilu, cena je pak velmi příjemných 699 Kč, tedy stejně, jak v případě průhledného Clear Cover. Flip Wallet však telefon ochrání mnohem více.

Flip Wallet

K dispozici je jak varianta pro Galaxy S6 (tmavě modrá zlatá – textil, stříbrná, modrý topaz, oranžová, bronzová – koženka), tak také varianta pro Galaxy S6 edge (tmavě modrá zlatá – textil, stříbrná, zelený smaragd, oranžová, bronzová – koženka). Ceny jsou u všech variant stejné.

Příslušenství
Kryty pro Galaxy S6 edge pohromadě

... a další příslušenství

Poměrně zajímavým příslušenstvím je i designově velice povedená power banka, která nabídne kapacitu 5 200 mAh a k dispozici je ve zlaté a stříbrné barvě. Designově se baterie velmi podobá Samsungu Galaxy S6 edge, a to vzhledem k zahnutým bočnicím, které evokují právě design Galaxy S6 edge. Na jejím povrchu nalezneme pouze microUSB vstup, tlačítko spuštění a signalizační LED diody nabití baterie. Koncová cena je nastavena na 1 499 Kč.

Power Bank
Power banka je k dispozici ve zlaté a stříbrné barvě

Bezdrátová nabíječka je dalším zajímavým příslušenstvím pro Galaxy S6/edge. K dispozici je ve dvou barvách: tmavě modrá a bílá, její cena je nastavena na 1 299 Kč. V balení nenalezneme krom nabíječky nic dalšího, tedy ani microUSB kabel. Samsung zde tak trochu šetří a předpokládá, že využijete microUSB kabel z balení telefonu. Co se týče designových prvků, pod spodním obvodem jsou schované LED diody, které efektně blikají při zapojení/odpojení a také při položení smartphonu. Indikují také úplné nabití zařízení, jejich svit však není nikterak agresivní. Co se týče účinnosti, telefon se začne dobíjet i v případě, že Galaxy S6/edge nejdříve umístíte do obalu. Co byste však měli dodržet je umístění, které by mělo být uprostřed těla smartphonu. Pochválit můžeme také gumové protiskluzové kolečko po obvodu nabíječky, které udrží smartphone na svém místě i při nenadálém pohybu.

Bezdrátová nabíječka
Bezdrátová nabíječka Samsung

Clear View Cover

Clear View Cover

Protective Cover

Protective Cover

Clear Cover

Clear Cover

S View Cover

S View Cover

Flip Wallet

Flip Wallet

PowerBank 5 200 mAh

PowerBank

Bezdrátová nabíječka

Bezdrátová nabíječka Samsung
Diskuze ke článku
Hihd Odofk
Hihd Odofk
Tak tímto mě samsung opravdu sklamal - chcete si poškrábat display? 1300kč, chcete nevzhledný kus plastu co chrání jen záda? 700kč. Nemám slov.
Radek
Jak muzete napsat takovou pic...nu, ze ty necistoty poskrabou displej..mozna by si pani redaktori chtelo poradne precist clanek z odbornych zahranicnich medii kdy se jedna o poskrabani a otlaceni krytu samotneho..ne displeje!!! Ale ne, vy misto toho radsi tupe opisete clanek z mobil manie..bravooo
Ondra
Čistě osobní názor...
Pokud bych si koupil takovou designovou pecku, jakou S6 podle mě opravdu je, tak schovat do do krytu je prostě zhovadilost
Martin
Souhlasím s Ondrou. Za 2 roky nemám na svém tel. ani škrábanec. A to nesedím v kanceláři.
Na jednu stranu se vzhledu věnuje spousta pozornosti a na druhou to 70% lidí pere do krytů.

Jinak doufám,že podobný článek vyjde ke všem top modelům.


Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze