Příslušenství pro MacBook, aneb jak zužitkovat jediný USB port

27

Apple představil nový MacBook, který zaujme na nejedné frontě. Je velmi tenký, pasivně chlazený a také má pouze jediný konektor, který je sdílený pro napájení, datové přenosy a další. Apple ale nabízí příslušenství, které využití rozšíří.

Při prvním pohledu na nový MacBook budete asi uznale kývat hlavou. Krásná konstrukce, funkční design, přepracovaná klávesnice, nádherně ostrý displej, ale také jedna nepříjemnost. Tou je přítomnost pouze jednoho USB-C konektoru. Ano, tento jediný konektor má nahradit váš ethernetový port, několik USB konektorů, video výstupy nebo například napájecí konektor. Apple ale chytře přichystal příslušenství, které vám tuto veškerou funkcionalitu vrátí. Samozřejmě za příplatek.

TIP: Nový Apple MacBook: tenčí než Air, s Retinou a bez větráčku

Apple MacBook (2015)
Nový Apple MacBook

Jako první a nejjednodušší redukce je na řadě obyčejná USB-C/USB redukce, která z USB-C udělá klasickou USB samičku, do které připojíte například flash disk nebo myš. Tato zdánlivě jednoduchá redukce vás bude stát 579 korun.

Apple MacBook (2015)
USB-C/USB adaptér

Víceportový VGA adaptér již nabídne více možností připojení a kromě tradičního USB kabelu zde můžete připojit i VGA kabel a také jedno další příslušenství přes USB-C port. Cena činí vysokých 2 390 korun.

Apple MacBook (2015)
Víceportový VGA adaptér
Poslední je víceportový digitální AV adaptér, který se od VGA adaptéru liší nahrazením VGA výstupu použitelnějším HDMI konektorem. Stejně jako u předchozího adaptéru, tak i zde je cena vysokých 2 390 korun.
Apple MacBook (2015)
Víceportový digitální AV adaptér

Zdroje: store.apple.com

Diskuze ke článku
Vojtěch Vincze
Vojtěch Vincze
Ke včerejšímu článku jsem s "nadsázkou" psal:
Tak určitě bude nějaký HUB za bratru 2000-3000 :-) Tak jsem se moc nespletl :-)

blue.sun
Apple ušetřil pár gramů a pár mikrometrů tloušťky... a k tomu, aby se zařízení dalo používat, budeme tahat plné brašny redukcí a příslušenství, takže ve finále bude úspora záporná. Bravo!
JacoBee
No jo, apple ví jak na to :)
Apear
No nevím. Cenu neřeším, ale ta použitelnost? Já mám na zenbooku jen ethernet redukci a i ta mě irituje. Tady abych si dal na apple redukci USB rozbočovač, na ten ethernet redukci...to už to příslušenství bude těžší, než samotný přístroj a to praktické řešení :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze