Připravuje Samsung ohebný telefon s vyměnitelným objektivem? Nákresy hovoří jasně

Připravuje Samsung ohebný telefon s vyměnitelným objektivem? Nákresy hovoří jasně
  • Ohebný smartphone by podle nákresů disponoval vnější displejem
  • Zařízení obsahuje speciální slot, do kterého lze zasadit objektiv fotoaparátu

Chvíli po představení Samsungu Galaxy Fold na Galaxy Unpacked unikly informace, podle kterých Samsung pracuje na dalších dvou až třech ohebných zařízeních. Jedno z nich se má navíc designem a vnějším umístěním displeje podobat Huawei Mate X. Server foldable.news nyní přišel s patentem zaregistrovaným jihokorejským výrobcem, který odhaluje nákresy atypického ohebného telefonu.

Nový patent odhaluje opravdu zajímavý koncept, který možná nikdy nespatří světlo dne, přesto však minimálně stojí za to si jej prohlédnout. Díky designu má totiž smartphone ne jeden, ale hned dva panty, které se zpracováním podobají Huawei Mate X. Zařízení rovněž obsahuje speciální slot, do kterého lze zasadit objektiv fotoaparátu. Další fotoaparát, respektive selfie kamerka, se pak nachází přímo v těle zařízení. Odpojitelná kamera je tedy primární snímač a po připojení má poměrně značně vystupovat z telefonu.

Slot by mohl být zároveň využit jako úchyt pro držák v automobilu nebo na řídítkách kola. Nevýhodou tohoto řešení je ovšem nutnost připojit kameru kdykoliv, kdy budete chtít něco zaznamenat. Pokud by však existovalo opravdu zajímavé příslušenství, mohla by být modularita poměrně zajímavou konkurenční výhodou. Slot pro objektiv přímo vybízí k myšlence, že by se mohlo jednat o model zaměřený specificky na focení, ke kterému by se daly eventuálně připojit různé druhy objektivů, což by z něj mohlo činit zajímavou alternativu pro fotografy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze