Prezident 2013: podrobné infomace o prezidentských volbách v mobilu

3

Pokud máte více než 18 let, pak už se vás týkají letošní prezidentské volby. První kolo máme sice už za sebou, ale ještě zbývá kolo druhé, ve kterém se finálně rozhodně. Pokud nejste rozhodnuti koho volit, případně byste se o těchto volbách chtěli dozvědět více, pomůže vám aplikace Prezident 2013 pro iOS a Android.

Informací o volbě prezidenta není nikdy dost, pokud stále váháte, koho v druhém kole volit. Pomoci ve vašem rozhodování vám může aplikace Prezident 2013, kterou si zdarma můžete stáhnout do vašeho telefonu nebo tabletu se systémem iOS nebo Android.

Novinky

Jako první po spuštění aplikace se zobrazí okno se seznamem novinek, které se nějakým způsobem volby prezidenta týkají. Tyto novinky jsou zobrazeny ve formě nadpisů článků, které vyšly v českých internetových médiích. Jsou tříděny chronologicky a u každé z novinek vidíte, ze kterého serveru pochází. Dotykem tuto novinku otevřete a zobrazí se v integrovaném webovém prohlížeči.

Prezident 2013: Android vs. iOS

Volební statistiky

Mimo novinek umí zobrazit aplikace i volební statistiky. Aktuálně můžete vidět výsledky prvního kola, které jsou rozdělené podle krajů, nechybí ani celkový přehled a výsledky ze zahraničí. Statistiky jsou zobrazeny formou různobarevného kruhového grafu (takzvaného "koláče"). Pokud se nějaké výseče grafu dotknete, označí se v legendě pod grafem kandidát, kterého se výseč týká. To platí i naopak, zvolíte-li kandidáta, označí se výseč.

Prezident 2013: Android vs. iOS

Akce

Třetí funkcí aplikace jsou Akce. Jedná se většinou o přehled televizních a rozhlasových pořadů, které se nějakým způsobem voleb dotýkají. Jsou to například různé debaty či duely mezi protivníky. Není samozřejmě podmínkou, že konkrétní akce musí být v televizi nebo rádiu, jelikož při zobrazení detailu se ukáže i mapa konání. V době testování aplikace se však žádná podobná akce nenabízela. Abyste na akci nezapomněli, můžete si ji stiskem tlačítka přidat do kalendáře.

Prezident 2013: Android vs. iOS

Profily kandidátů

Co by to bylo za volební aplikaci, kdyby nenabízela profily všech kandidátů na úřad prezidenta. Každý z kandidátů zde má svoji fotografii, stručný životopis a vizi ohledně postu prezidenta.

Prezident 2013: Android vs. iOS

Volební místnosti

Pokud nevíte, kde je volební místnost vašeho okrsku, můžete si všechny volební místnosti zobrazit na mapě.

Prezident 2013: Android vs. iOS

Závěr

Aplikace Prezident 2013 umí srozumitelnou a přehlednou formou zprostředkovat informace o letošních prezidentských volbách. Nic podstatného jí nechybí, funguje bez sebemenších problémů, věřím že pro mnoho voličů bude velmi užitečná.

Jak se vám aplikace Prezident 2013 líbí? Měla kromě zmiňovaných funkcí obsahovat ještě něco dalšího?

Stáhnout Prezident 2013

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení: 9/10

Diskuze ke článku
Přehozené linky
Když kliknu na Google Play vyjede mi to stránku pro iOS a naopak...;) Tak si to kdyžtak opravte.
MP
Zobrazuje jen informace prorežimních médií!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze