Představí Apple kromě iPadu mini také inovovaný "klasický" iPad?

3

Apple už zítra chystá tiskovou konferenci. Téměř jistě by na ní měl být oficiálně představen dlouho očekávaný a mýty opředený iPad mini, který by oproti standardní verzi měl přinést hlavně menší rozměry a nižší cenu. Poslední spekulace ale mluví i o představení inovované verze klasického, "velkého" iPadu.

Aktuální generace "velkého" iPadu se údajně již zítra dočká nástupce

Tip: Recenze Nový Apple iPad: recenze čerstvého jablka

Jak asi víte, už v průběhu zítřejšího dne se v kalifornském San José uskuteční představení nových produktů v portfoliu Applu. Ještě donedávna to vypadalo, že si pro nás v cupretinu připravují pouze zmenšenou verzi iPadu, nejprodávanějšího tabletu na světě. Ten totiž Apple už od roku 2010 prodává pouze s obrazovkou o úhlopříčce 9,7 palce a přichází tedy o uživatele, kteří holdují spíše menším tabletům. Už zítra by se tedy měla objevit varianta s názvem iPad mini, která by měla disponovat úhlopříčkou kolem 7 palců. To ale zřejmě není všechno.

Apple by totiž podle některých zdrojů měl představit i v pořadí již čtvrtou generaci standardní velké verze iPadu. Vzhledem k dlouhodobější politice výrobce v oblasti vylepšování svých produktů asi není překvapením, že ani další iPad nebude nikterak přelomový. Přinést by měl opravdu minoritní vylepšení, prozatím ale není známých mnoho informací. Tablet by se měl prodávat tradičně v různých verzích. Ty budou odlišeny opět jednak velikostí vestavěné paměti (16, 32, 64 GB), možností připojení (buď pouze Wi-Fi, nebo Wi-Fi + 3G) a hlavně cenou. Dobře je to patrné z níže uvedeného obrázku.

Čtěte: Potvrzeno? Apple rozesílá pozvánky na představení iPadu Mini

Ve čtvrtém iPadu by se měl stejně jako v iPhonu 5 a obou aktuálních iPodech (Touch a Nano) objevit zbrusu nový konektor Lightning. Tato informace je celkem přirozená, a asi nikoho z vás nepřekvapí. Apple si vždy liboval v co největší provázanosti všech svých produktů a absence nového konektoru by celou tuto filozofii postavila naruby. Další mírné inovace se dají očekávat v oblasti výkonu procesoru, rozlišení displeje a kapacity baterie. Na to si už ale budeme muset počkat do zítřka.

Připravovaný a aktuální iPad na fotografii renomovaného blogu Apple.Pro. Všimněte si zejména přítomnosti nového konektoru

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Orion
Zase 0% inovace ? Mohli by přijít s něčím novým... docela bych bral další wow jako kdysi.
Orion
Zase 0% inovace ? Mohli by přijít s něčím novým... docela bych bral další wow jako kdysi.
zop
"Apple by totiž podle některých zdrojů měl představit i v pořadí již čtvrtou generaci standardní velké verze iPadu"

Tak zrovna tohle je NAPROSTY BLABOL. Zadna ctvrta generace se nepredstavi. Max se ukaze mirne inovovany iPAD3 s jinym konektorem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze