Potvrzeno: Spotify konečně i v České republice

10

Spotify je oblíbená služba pro neomezené streamování hudby, která je dostupná už ve 32 zemích světa. Zanedlouho k nim přibude i Česká republika. Pokud si předplatíte některý z tarifů, tak dostanete přístup k ohromné kolekci hudby, poslouchat můžete i na telefonech. A pokud nechcete platit, tak si můžete zkusit verzi s reklamou.

Digitální distribuce hudby je téma stále aktuální. Prodej klasických CD nadále klesá na úkor digitálních prodejů. Zároveň je tu ale nový trend, kdy uživatelé nemají potřebu hudbu vlastnit a kupovat si jednotlivá alba, ale chtějí poslouchat cokoliv a kdykoliv. Samozřejmě neomezeně a za co nejmenší peníze. A to umí streamovací společnosti, mezi které patří Spotify. Ta je zároveň považována za průkopníka v oboru a hlavě nabízí ohromné množství hudby i poslouchání zdarma. Dosud ale nebylo možné tuto službu využívat v České republice, což se nyní změní. Spotify se začíná připravovat na vstup do České republiky a novinářům už rozesílá i vouchery na vyzkoušení služby.

Spotify není dostupný
To se brzo změní

Spotify má v archivu cca 20 milionů skladeb, což ale neznamená, že jsou všechny dostupné v každé zemi. Nabídka se může různě lišit. Důležitá informace ale je, že si můžete vybrat mezi třemi přístupy. Ten první je zdarma a nabídne vám poslech hudby na počítači s reklamami. Druhé předplatné je neomezené, což znamená, že máte přístup k celému archivu bez reklam, ale jste omezeni pouze na počítač. Třetí varianta je prémiová a nabídne vám neomezený přístup ke všemu na všech platformách (tablety, telefony, PC), dokonce můžete využívat funkce offline přehrávání.

Hudbu můžete pouštět na systémech Windows, Linux a Mac. Mobilní verze je dostupná pro iOS a Android. O dostupnosti verze pro Windows Phone zatím nevíme, ale vzhledem k tomu, že ve světě funguje, tak snad bude i u nás. My právě teď začínáme službu v Českou republice testovat a o datu dostupnosti vás budeme informovat.

Diskuze ke článku
riso
aplikacia na WP existuje, tak preco pisete ze nie je?
EvilMonkey
Osobní názor: Po měsíčním testování Rdio, spotify a Deezeru bych osobně doporučil Deezer. Spotify bych v této trojici dal asi až na poslední místo i před Rdio, které neposkytuje offline poslech na pc, ale zato má o dost lépe řešený přehrávač, doporučování hudby a také hezčí a praktičtější aplikaci na mobily. Deezer má offline mód na všech zařízeních i systémech (i aplikaci pro metro). Má nejlepší app pro WP8, která předčí i tu pro android a systém doporučování nové hudby na něm také funguje nejlépe. Spotify mě ničím nějak nenadchlo.
Igor “YGHY” Ďurček
Igor “YGHY” Ďurček
Neviete nahodou ci sa Spotify nechysta aj na Slovensko.... :-(
franta
SK - prý ano

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze